Hararet Sorunu 2

Katılım
12 Şub 2016
Mesajlar
11
Merhaba değerli motosiklet sürücüleri. Benim motosikletimle geçirdiğim bir kaza vardı. Orada radyatör falan yamulmuştu. Hararet sorunu falan baş gösteriyordu. Burada konu açtım. Sağolsunlar çok yardımcı olundu bana. Şimdi bir sorunum daha var. Eskisine nazaran çok büyük çözüldü sorunum, hiç motor soğutma yapamıyordu çünkü.
Şimdi radyatörü az elimle düzelttim, eski halini alınca çok güzel su akışı var. Kontrol ettim. İçinde hortumlarda falanda geçiş var. Normalde hiç hararet yapmazdı. Yoğun trafikte ve kaldı ki havalar 10 15 derece hiç yapmazdı. Sıkışık trafikte dur kalk yaparken 10 çubuk gösterge ortaya geliyor, 6 çubuk olduğu an fan devreye giriyor dörtlere düşüyor. Bazen 7 de açıyor ama düşüyor. Şimdi normalde asla 5 üstüne çıkmazken, şuan böyle bir sorunum var. Yani sizce ne yapmam gerekir? Motosikletin nesi arızalı olabilir? Böyle motoru sürmeye devam edersem conta yakarmıyım? Fan devreye girince düşüyor ama. Herşeyi kontrol ettim soğutma aksamında göremediğim yapboz parçası nerede? Fikirlerinizi bekliyorum.
Birde normalde olmazdı yokuş çıkarken yani 2 kişi motoru çok dik yokuşta zorladım mı yada geçen bir batağa girdim motorla bataktan çıkmak için gaza abandım yarım debriyaj ile çıkmak için 10 saniye sürmeden hararet normalken 7 çubuğa çıktı, fan devreye girdi. Fikirleriniz benim için önemli. Şimdiden sağolun. kazasız belasız sürüşler dilerim.
 
Katılım
27 Tem 2006
Mesajlar
6,290
Dostum önce FAN kablolarını sök ve akuden artı eksı vererek çalıştır,
ÇALISIYOR İSE sorunu farklı yerde ara,

Birde Fan müşürünü veya hararet müşürünü YANİ TERMOSTAT'ını kontol et,

geç açıyor veya takılıyor olabılır,,,

bu arada motordan haber vermemıssın,

Eger 600CC racıng ise Radyator hortumlarını kontrol et, Kıvrılan veya sıkısan yer varsa radyatore su gtmıyorda olabılır,,,
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst