Hararet Artışı

Sargı değiştikten sonra motosikletim de hararet çok çabuk yükselmeye başladı. Normalde 4.kademeyi çok nadir gören motosiklet şimdi kırmızı ışıkta durduğum gibi direk 4.kademeya geliyor. Antifriz seviyesine baktım eksiltme yok ama neden böyle yaptığını anlayamadım. Sargı değiştiği için antifrzi komple değişti acaba hava mı yaptı da bu şekilde oluyor. Bu havalarda böyle oluyorsa yazın düşünemiyorum bile. Bu konuda hakkında yardımcı olabilecek birileri var mı acaba ?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Merhaba, sargı ile antifrizin ne ilgisi var anlayamadım. Yağ değişimi dense Ok de sargının olduğu yerde soğutma sıvısının hiçbir ilgisi yok.

Kim yapmışsa yapamamış gibi; başka bir servise götürün motorunuzu kontrol etsinler...

Merhaba, sargı ile antifrizin ne ilgisi var anlayamadım. Yağ değişimi dense Ok de sargının olduğu yerde soğutma sıvısının hiçbir ilgisi yok.

Kim yapmışsa yapamamış gibi; başka bir servise götürün motorunuzu kontrol etsinler...
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Motorum scooter

Motosikleti
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Motorum scooter
Scooter veya değil, sargı ile soğutma sıvısının hiçbir ilgisi yok. Soğutma sıvısı değişim işini ya vakti geldi diye ayrıca yaptılar veya ek işçilik sokuşturmak için fazladan yaptılar. Her iki durumda da düzgün yapamamışlar gibi duruyor...

Yağı değişti değil mi? Yağ seviyesi nasıl?

Scooter veya değil, sargı ile soğutma sıvısının hiçbir ilgisi yok. Soğutma sıvısı değişim işini ya vakti geldi diye ayrıca yaptılar veya ek işçilik sokuşturmak için fazladan yaptılar. Her iki durumda da düzgün yapamamışlar gibi duruyor...

Yağı değişti değil mi? Yağ seviyesi nasıl?
Yapılan işlemleri tamamı garantiden karşılandın. 8300 km de soğutma sıvısı değişecek duruma gelmez sanırım.
Yağ değişimi de yapıldı ve seviyesi normal. Acaba kullandıkları yağ kaynaklı olabilir mi diye aklıma geliyor ?

Motosikleti
Bunları bizlere değil de işlemi yapan servise sorsanız daha iyi. Güvenmiyorsanız başka bir servise gidebilirsiniz tabi.

Motosikleti
Honda CB125F
Radyatör hava yapmış olabilir.
Termostat arıza yaptığı için fan devreye girmiyor olabilir.
Serviste soğutma sisteminin kontrol edilmesi gerekli. Size tavsiyem hararet sorunu yaşarsanız bu şekilde çok fazla sürmeyin.

Bunları bizlere değil de işlemi yapan servise sorsanız daha iyi. Güvenmiyorsanız başka bir servise gidebilirsiniz tabi.
Cumartesi tekrar gideceğim zaten fakat gitmeden önce elimde en azından bilgi olması maksadı ile konu açtım. Belki daha önce bu ya da benzer durumu yaşayan biri olmuştur diye.

Radyatör hava yapmış olabilir.
Termostat arıza yaptığı için fan devreye girmiyor olabilir.
Serviste soğutma sisteminin kontrol edilmesi gerekli. Size tavsiyem hararet sorunu yaşarsanız bu şekilde çok fazla sürmeyin.
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Fan 5.seviyede devreye giriyor. Daha önce serviste test etmiştik onu. Benim tahminim soğutma sıvısını değiştirip havasını almadılar ve o yüzden hararet çok çabuk yükseliyor.

Motosikleti
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Fan 5.seviyede devreye giriyor. Daha önce serviste test etmiştik onu. Benim tahminim soğutma sıvısını değiştirip havasını almadılar ve o yüzden hararet çok çabuk yükseliyor.
Yetkili servis midir acaba? Yetkili servis ise verdikleri servis teslim formunda yapılan işlemlerde soğutma sıvısı değişimi görünüyordur. Size ne yapıldığı konusunda bilgi verilmedi mi ki tahmin yürütmeye çalışıyorsunuz?

Soğutma sıvısı ve yağ seviyeleri normal ise (her şeyden önce bunların düzgün olması lazım...) hava yapmış olabilir, termostatta sıkıntı olabilir.

Yetkili servis midir acaba? Yetkili servis ise verdikleri servis teslim formunda yapılan işlemlerde soğutma sıvısı değişimi görünüyordur. Size ne yapıldığı konusunda bilgi verilmedi mi ki tahmin yürütmeye çalışıyorsunuz?

Soğutma sıvısı ve yağ seviyeleri normal ise (her şeyden önce bunların düzgün olması lazım...) hava yapmış olabilir, termostatta sıkıntı olabilir.
Sargı, motor yağı ve soğutma sıvısı değişti şeklinde bilgi verdiler.

Tekrar servise gidin ve soğutma sıvısı hava yapmış olabilir diyerek kontrol ettirin. Ve forumda size yardımcı olmaya çalışan kişilere ters cevap vermeyin.

Motosikleti
Tekrar servise gidin ve soğutma sıvısı hava yapmış olabilir diyerek kontrol ettirin. Ve forumda size yardımcı olmaya çalışan kişilere ters cevap vermeyin.
Ters cevap vermemiş - ben mi kaçırdım?

Motosikleti
1190 ADV

Alternatör kapağı ve su pompası kapağı aynı tarafta ise sargıyı sökerken soğutma sıvısını boşaltmak zorunda kalmış olabilirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar