Selam arkadaşlar ben birkaç sene önce üye olmuştum sonra hayatın hengamesinde foruma uğrama imkanı olmadı... Birkaç aydır aklımda forum vardı, nedeniyse şu anki konuşulanlar konusunda benim de uyarmak istemem. Avcılar-Beylikdüzü arasını haftada 2-3 kez geçmem gerekiyor... Sabah ve akşam karanlığında. Kendi gözlemlerimi yazayım:
Yolların akışının bir günden diğerine değiştiği oluyor.
Geçici lamba bile koymadıkları için kapkaranlık.
Bilenler bilir, aynı şeritte yanlışlıkla biraz sağa veya sola kaysanız 15 ila 30 cm asfalt yüksekliği farkı olan kısımlar var.
Kazınmış yollar gerçekten bubi tuzağı gibi, fazla hızlı gitseniz devrilirsiniz, kontrollü gitseniz arkanızdaki kafes kafalılar selektörlü kornaya başlıyor.
Logar kapakları yer yer zeminden 5-10 cm yukarıda.
Başka yerde aynı boyutta çukurlar.
Çok ciddi hayati tehlikeler, tuzaklar mevcut. Gariban çalışanlara da hızlı çalışmaları için baskı yapıyorlar zannedersem, yolun ortasındaki kepçeler hızla sağa sola dönüp toprak atıyor kamyonlara. Operatör kontrolü kaybetse kepçe o hızla seyir halindeki trafiğe dalacak.
Sadece 3,5 senedir motorsiklet kullanmama rağmen şu birkaç ayda tırstığım kadar hiç tırsmadım inanın. 30-50 km/saat hızla giderken oluyor bunlar.
Kaş yapayım derken baş kesmek bu olsa gerek.
İşin en acıklı yanıysa, bizler ölsek veya sakatlansak hiçbir hakkımız yok, öyle mi? Çok yazık, ülkemizde insan hayatı asla hak ettiği özeni görmeyecek maalesef. Cepteki paranın artması medeniyetin yükseldiği anlamına gelmiyor.
Arkadaşlar gerçekten aşırı dikkatlı kullanın bu hattı. Kısa mesafeler harici E-5'in alternatifi yok maalesef. Mümkünü varsa bir süre motorsiklet kullanmamanızı öneriyorum. İyidir hem, özlersiniz motorunuzu.
Kendinize dikkat edin; çünkü dikkat etmesi gerekenler bunu yapmıyor.