hapşırma ve kaza

Öndeki gaz kesiyor, o arada birde frenlediyse arkadaki de göremediğinden yapıştırmış.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Adama Koşan yok :)

cevabıbasit,hapşırıldığı zaman vucutun tüm organları (beyin kalp dahil) 1-2 saniyeline "off" konumuna düşer.Bİlim adamları ve tıp uzamnları hapşırmanın nedenlerini ve sonuçlarını araştıra dursun durum bu şekildedir.

Motor kullanırken hep yapılması istenilen şey olan "ileri bakış" ve jiroskopik dengelemeyi sağladığımız orta kulak salyangozu ritmi hapşırma ile yukarıda belirttiğim üzere bir anlık kapanmış,olayın gelişimini izlediğimzde SS motor ve hız var ortada,yani 1 - 2 saniyede gidilen yol mesafesini anlık görmeyelim ve bütün vucut dengemiz kapansın o an diye düşünelim,işte talihsiz arkadaşın durumu böyle olmuş.Benimde başıma birkaç geldi ama kontrollü bir hapşırma yaptım yani hızı kestim yolu kafama kazım filan,anlık durupda o işi yapacak durumumuz yoksa dikkatli ilerlemek lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu kadar olur yani zamanlamaya gel.demekki napıyoruz hapşurmadan önce gaz kesiyoruz.

adamın elinde değil naapsın,hepimzin başına gelmiştir bu araç kullanırken hapşırma olayı

bu arkadaş profesyonel Yarışçı imiş halil hayubasa ile videosuda var gerçekten talihsizlik bu video ilk çıktığında herkes 250liliğe gecsin diye dalga geçiyordu kimin aklına gelir ya

Alerjik rahatsızlığım olduğu için motosiklet kullanırken hapşırma olayını ben de yaşıyorum. Eğer tekrarlı geliyorsa kenara çekerim. Çünkü hapşırarak devam etmek riskli. Hapşırırken bir saniyenin yarısı kadar bir süre istemsiz olarak göz kapanıyor o anda her şey olabilir. Özel olarak gayret ettim gözlerimi kapatmamak için. Buna rağmen kuvvetli bir hapşırmada gözleri açık tutmak mümkün olmuyor.

motor sürer iken hapşırmanız gelirse yüzünüzü buruşturarak burnunuzu kasın böylece hapşurmanızı 2-3 saniye geçiktirebilirsiniz bu sayede seyir halindeyken önleminizi alıp kontrollü hapşurabilirsiniz

zx10r'lı arkadaşın bomboş 3 şeritli yolda önündeki motorun totosunun dibine kadar girmesinin tek amacı belli ki kameraya görünmek. amacına da ulaştı tabi :)

aynen herkes motora koştu , gerçi şimdi bir daha izledim arsındaki kırmızı motor durup bakıyor bir şey varmı diye sanırım düşen arkadaşta kırık vs bir şey olmamıştır ,ayrıca ne sürüklenmiş be motor benim saydığım 17 beyaz çizgi geçti durana kadar

Son düzenleme:

DKN

bırak hapşırmayı nefes almayı unutursun o hızlarda

Sti

Cidden cok degisik bi kaza,ben ilk izledigimde "safa bak la carpti" dedim öndekinin fren yaptigini dusunerek,ama hic dikkat etmemistim kafasinin sallandigina,adam hapsiriyomus meger,surucu gayet guzel suruklendi ama,tulumuda var,sanirim ciziksiz atlatmistir,hepimizin en buyuk kazasi boyle ciziksiz atlatarak gecsin.

o değilde ne kadar sürüklendi o motor ya içim yandi valla hapşurmakla gaz vermiş bana kalırsa sert bi hapşuruk olmuş :mrgreen:

Motosikleti
600RR
sanırım motorda koruma takozu var ve daha çok sürükletiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar