Hangisini alacağım karar veremedim yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Motosikleti
Ducati Multistrada V2S 2025, Peugeot Django 125 2024
Herkese selamlar öncelikle.

24 model gen4 mt09 sp motorumu bayram sonrası satacağım alacak arkadaş umarım vazgeçmez 😊 Test sürüşü isterse nasıl ne şekilde kabul edip güveneceğim hakkında yardım ederseniz sevinirim. 😊 Gelelim asıl konuma satarsam eğer yerini hemen doldurmak istiyorum. Aklımdan geçen iki model var :

1. Multistrada V2S 2025. Bunu alırsam sıfır alacağım. Hiç bir yerde travel paketini bulamadım bayram sonrası arayıp soracağım.
2. BMW S100XR 2023 model 2024 çıkışlı. İş yerinden bir arkadaşımdan alacağım 3000 kmde. BMW Elinde sıfır motor varsa kredi,taksit vs sıfır almayı da düşünebilirim.

Aklımdaki sorular :
Biliyorum biri 2 silindir biri 4 silindir tamamen farklı motorlar.Ama motosikleti genellikle şehir içi dolaşmaya gezmeye çıkarken, 100-200 km köfte-gözleme turları için kullanıyorum.
1-Korlas'tan çok şikayetçi olan var. Açıkçası beni ciddi ciddi vazgeçirebilecek bir durum.
2-BMW 4 silindir şehir içi harareti problem çıkarır mı ? Antalya'da yaşıyorum.
3-Multistrada mı daha konforlu s1000xr mı daha konforlu ? Günün birinde bir kız arkadaşımla dolaşmaya,tatile, tura çıktığımda bizi çok rahatsız eder mi ? Hem benim için hem artçı için konfor kıyaslaması iki motor arasında çok fark var mıdır ?
4-S1000xr seneye kasa değiştirebilir diye bir şey duydum doğru olma ihtimali var mı sizce ?

Açıkçası model seçiminde performans,gazlama seçimime etken olmayacak.Multistrada v2s 2023 kullandım.S1000XR kullanmadım. Multistrada v2s beni tatmin etmişti.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Adriano Ducati rahmetli mezardan kalksa gelse bu konuyu okusa o bile s1000xr der evet multistrada daha konforlu olabilir ama sebebi s1000xrın daha spor bi alet olması zaten her kullanıcı bunu söylüyor peki bu 2 kişi bile seyehat etmeye engel mi değil tabiki

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hocam oncelikle sorularina cevap vereyim , triumph kullanicisiyim ve s1000 xr da denedim.
1-korlas ile ilgili soylenilenler cok gercegi yansitmiyor artik. onceden muhtemelen boyleydi ama suan ben kullaniyorum ve 2 yildir sorunsuz gidiyor. parcalar maksimum 3 hafta icinde en kotu geliyor. antalyaya da yeni korlas acildi sanirim. Triumph var ama ducati servisi olarak ta calisiyorlardir. sormakta yarar var.
2-4 silindir evet ama istanbul gibi asiri trafiginiz yoktur sanirim. yada sen trafikte cok yormamaya ozen gosterirsin. Mt 9 da 3 silindir. motor keyif isi, icine 10 silindir siniyorsa ona bineceksin :)
3- sele konforu ve surus dinamigi olarak v2 daha cok tiger 900 birazda tracer gibi. yol odakli, konforlu ama s1000xr in verdigi heyecani psikopatligi vermez. ayrica bence v2 grenajlari falan cok basit. gidip bak hocam, plastik okadar gevsekki sag sol motor ustunde okadar para verip ucuzluk hissetmek kotu. v2 yerine sana tiger900 derim. cok cok daha iyi. Bunlara ek olarak artcin mt9 da nasil rahat ediyorsa s1000xr da da okadar eder. yani cok rahat edecegini sanmam. S1000 xr bana gore tek gazlanacak, canta bile takilmamasi gereken bir arkadas. arka sele cok ince. susp daha sert. sanki piste yapmislar.
4-kasa degistirme olaylari her sene var. buna takilmamak gerek. degistirirse bile, s1000xr ikinci eli v2 den daha iyidir. zarar etmeden satip gecebilirsin.

sonuc olarak s1000xr varken (hele de 3000 de tanidikta diosun) v2 ye bakmam acikcasi. illaki rahat olsun falan diyorsan konfor seleleri varmi arastir, yoksa yaptirilirmi onu arastir. yok olmadi ben v2 alayim diyorsanda , v2 yerine baska alternatifleri de denemeden alma. tiger 900 yada tracer 9 falan.

umarim icine sineni alirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam oncelikle sorularina cevap vereyim , triumph kullanicisiyim ve s1000 xr da denedim.
1-korlas ile ilgili soylenilenler cok gercegi yansitmiyor artik. onceden muhtemelen boyleydi ama suan ben kullaniyorum ve 2 yildir sorunsuz gidiyor. parcalar maksimum 3 hafta icinde en kotu geliyor. antalyaya da yeni korlas acildi sanirim. Triumph var ama ducati servisi olarak ta calisiyorlardir. sormakta yarar var.
2-4 silindir evet ama istanbul gibi asiri trafiginiz yoktur sanirim. yada sen trafikte cok yormamaya ozen gosterirsin. Mt 9 da 3 silindir. motor keyif isi, icine 10 silindir siniyorsa ona bineceksin :)
3- sele konforu ve surus dinamigi olarak v2 daha cok tiger 900 birazda tracer gibi. yol odakli, konforlu ama s1000xr in verdigi heyecani psikopatligi vermez. ayrica bence v2 grenajlari falan cok basit. gidip bak hocam, plastik okadar gevsekki sag sol motor ustunde okadar para verip ucuzluk hissetmek kotu. v2 yerine sana tiger900 derim. cok cok daha iyi. Bunlara ek olarak artcin mt9 da nasil rahat ediyorsa s1000xr da da okadar eder. yani cok rahat edecegini sanmam. S1000 xr bana gore tek gazlanacak, canta bile takilmamasi gereken bir arkadas. arka sele cok ince. susp daha sert. sanki piste yapmislar.
4-kasa degistirme olaylari her sene var. buna takilmamak gerek. degistirirse bile, s1000xr ikinci eli v2 den daha iyidir. zarar etmeden satip gecebilirsin.

sonuc olarak s1000xr varken (hele de 3000 de tanidikta diosun) v2 ye bakmam acikcasi. illaki rahat olsun falan diyorsan konfor seleleri varmi arastir, yoksa yaptirilirmi onu arastir. yok olmadi ben v2 alayim diyorsanda , v2 yerine baska alternatifleri de denemeden alma. tiger 900 yada tracer 9 falan.

umarim icine sineni alirsin.
buarada mt 9 dan inip v2 ye binmek seni uzebilir. simdi daha net s1000xr diyebilirim. bence dusunmene gerek yok. s1000 xr evladiyelik makine. cok keyifli delibozuk, yolada cikarsin gazlamayada.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ducati Multistrada V2S 2025, Peugeot Django 125 2024
Öncelikle fikirlerini paylaştığın vakit ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim kardeşim.

Triumph 900 kullandım hangi versiyonu bilmiyorum ama bana çok yaylanıyor gibi geldi. Ön jant arkaya kıyasla daha büyüktü ve sanki virajda geç tepki veriyormuş gibi hissettirdi bana.

MT9 da artçı neredeyse hiç almadım açıkçası. En fazla 1-2 km artçılı bindim.

Performas gidiş ile şöyle söyleyebilirim, mt9 unda hakkını verdiğimi söyleyemem açıkçası. Uçayım kaçayım yapmam hiç. Teker yapmayı bile bilmiyorum mt9 elimdeyken hiç denemedim bile. Çok iyi hızlanıyordu ve elektronik destekleri sayesinde teker durumu hiç yaşamadım.

O yüzden asıl odağım konfor ama s1000xr ın kalitesi,premium hissi ve servis standartları beni ikilemde bırakıyor.
v2s için bana göre olumlu tarafları da artçı ile daha rahat yolculuk yapabilecek olmam ve sıfır alacak olmam.

Yani o kadar deli psikopat bir makine alırsam, konfor konusunda pişman olur muyum yoksa s1000xr ile de 200 km civarı artçılı gidebilir miyim açıkçası hala karar verebilmiş değilim.

İkinci el konusunda da fiyatı daha yüksek neden s1000xr daha hızlı satılır onu da pek anlayamıyorum açıkçası.

Fikirlerini ve düşüncelerini paylaştığın için yenidençok teşekkür ederim. Benim için karar verirken önemli bir yorum olacak.

Motosikleti
Ns200 15"
Yeni V2 nın üzerine oturunca inanılmaz hafif gelmişti, şehir içinde o segmentte bundan başka bir motosiklet varmıdır bilmiyorum. Ducati modellerinin grenajları diğer modellere göre daha esnek yapıda (sapık gibi gidip hepsine tek tek inceledim), fakat bu durum iyi yanıda ses yapma olasılığı ve kırılma olasılığını düşürüyor. S1000XR hakkında bir bilgim yok sadece eski kasalarda gidonda titreşimden söz ediliyordu (2023 de yüksek ihtimalle çözülmüştür). Şehir içinde size lazım olacak en büyük unsur alt devir doluluğu, buda V2 modelinde mevcut, XR daha çok yarış motosikletinden devşirme olduğundan ötürü alt devirleri daha ölü olacaktır.

R serisi GS modelleri XR'dan sizin için daha iyi seçenek olabilir, son olarak ta sıcak havalarda soğutma sisteminde problem olmayan motorlarda kolay kolay hararet görülmez.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
geçen şu videoyu izlemiştim konudaki 3 motor da var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar