Hangisi?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Twin
Tracer 7 yada 9
Tenere 7
Mt 7 yada 9
Super Tenere
Cb650f
Cb650r
790 Adv

ikinci el bakıyorum. Bunların tamamı şekil şukul kullanım olarak uygun. Kullanım amaçlarıma da uygun.

Twin ve Tracer arasındayım açıkça ama ayırt etmedim listeye aldım gözüme güzel görünenleri.

Bunlar farklı sınıf değil mi? Kullanım amaçları da farklı...

Motosikleti
Her iki ayda bir model revizyonu yapılıyor demek...

Bajaj, CF, Suzuki yerine KTM gelmiş...

Bir de "hangisini seçmeliyim", "hangisi" olmuş :)

Tek değişmeyen, listede ilgisiz motosikletlerin olması...

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Aslında olacak şööle bir Tracer 9...

Agree agree agree ❤️

Bunlar farklı sınıf değil mi? Kullanım amaçları da farklı...

resim çekme isteği uyandıranları yazdım listeme :) naked touring hoşuma gidiyor genel olarak.

Ahhaa Dogan Trendci yine aprilia ovuyor sgsgdgs
Baya komik lan, cok iyiii.

Bu arada bu arkadas surekli ayni konuyu acip duruyor, ilginc.

https://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/214701-hangisini-secmeliyim.html

Nk250'yi aldım ben o başlıktan sonra. 1.000 km 23 kasada geride kaldı. Fiyatlar biraz düşünce yeni birşey mi alsam diye açtım başlığı. Ama bu kez hedef 400 cc ve üzeri.

Hop bir dakika aynı konu değil geçen seferkin de Suzuki inazuma vardı. :mrgreen:

Hiç fanı değilim ama duyan bir grup suzuki al diye ısrar edince üzülmesinler dedim :d

Her iki ayda bir model revizyonu yapılıyor demek...

Bajaj, CF, Suzuki yerine KTM gelmiş...

Bir de "hangisini seçmeliyim", "hangisi" olmuş :)

Tek değişmeyen, listede ilgisiz motosikletlerin olması...

Yamaha ve Honda değişmemiş diyorsun iyi bari. Akılda da kalmışız eyvallah :)

Yamaha fanıyım zaten ama kiska çizimleri hoiuma gidiyor. Sabah ktm 390 önerdi kardeşim de.

Benim aklım Tracer'da.

Cf'yi aldım ben o başlıktan sonra yazdığım şekilde.

Diyapozon'un olduğu yerde ilgim çok yüksek. Yalnız hafta sonu Africa Twin denedim, o da bayağı iyiydi. Hafifliği çok hoşuma gitti, transalp keza öyle ama transalp'in nispeten yeni olmasından aksesuar sorunu yaşamamak adına listeye eklemedim.

Motosikleti
Yamaha ve Honda değişmemiş diyorsun iyi bari. Akılda da kalmışız eyvallah :)

Yamaha fanıyım zaten ama kiska çizimleri hoiuma gidiyor. Sabah ktm 390 önerdi kardeşim de.

Benim aklım Tracer'da.

Cf'yi aldım ben o başlıktan sonra yazdığım şekilde.

Diyapozon'un olduğu yerde ilgim çok yüksek. Yalnız hafta sonu Africa Twin denedim, o da bayağı iyiydi. Hafifliği çok hoşuma gitti, transalp keza öyle ama transalp'in nispeten yeni olmasından aksesuar sorunu yaşamamak adına listeye eklemedim.

Neyse en azından hala 2 teker seçenekler :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
SE
Yükselip yükselip "nasıl cruise koymazsınız geri zekalılar" diye sinirlenmem ile sonuçlanıyor her düşündüğümde. Belki 2024'te gelir mi?
Ya da delirip bir tane switch alıp canbus'tan girip kendim yapmaya kalkar mıyım?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:01 ----------

Atıl durumda bırakmak değil, asıl sürekli kullandığım motor bu olacak. RS'in sürüşündeki hislere hastayım, 1 sene kullanır satarım kafasıyla almıştım ama belli ki satamayacağım. RS kenarda duracak, piste yazın gazlamaya falan. Esas motor bu olacak.
Sanırım seneye Mart'a doğru bir bakacağım duruma. T7'yi pek düşünmüyorum açıkçası. Herhangi bir artı noktası görünmüyor gözüme. Potada VStrom 800 ile Tuareg var şu an. İkinciyi de Aprilia alma diye kendime çok mahalle baskısı yapıyorum ama teknolojik artıları potada tutuyor arkadaşı.

Bazen de durup 2016 Versys650 falan alayım diyorum. Kafalar çok karışık =)

Her işe koşacak ise Tuareg biraz overkill kaliyor. Onun esas odağı bozuk yol, hafif arazi. Her işe koşulacak katır V Strom'dur. Tam bir do it all motoru. Do it all, but a little. :)

Abiler Ktm alacaksanız ve cidden Avrupa sınıfı bir motosiklet alacaksanız 890 serisinden başlamanızı tavsiye ederim, 125-200-250-390 serileri Hindistan, 790 serileri Çin ve 890 üstü avusturyada üretilmektedir, 790 ve 390 arasında bariz bir malzeme kalitesi farkı var plastiğin hissiyatı ve kalitesi çok çok ayrı seviyede. Daha 3.9 Km'de benzin pompa sigortası atarak stop etmiş bir motosiklet daha sonrasındada debriyajı komple yiyerek serviste yatmaktadır, Ktm'lerde 790 Adv serilerinde debriyajı yağlayan jet tıkanarak problem olabiliyor ama sorun fabrikadan montaj hatalı olarak gelmiş. Bu yüzden alabiliyorsanız 890 alın ve yolunuza koyulun. DoğanTrend grubu cidden güzel iş çıkarıyor aynı şekilde Spormoto'da her iki firma sorunlar çok çok abartılı ve kullanıcının bilerek yaptığı hata olmadığı sürece müşterilere gereken garanti desteğini sağlıyor.

Africa twin varken hepsi afrikanın ağırlığı altında ezilmiş sanki. Belki tracer 9 aradan çıkar ama bu motor da bildiğimiz dik oturuşlu naked. Motosikleti Gördüğünde aklında beliren beklentilerin sürüşte karşılık bulmaz

Her işe koşacak ise Tuareg biraz overkill kaliyor. Onun esas odağı bozuk yol, hafif arazi. Her işe koşulacak katır V Strom'dur. Tam bir do it all motoru. Do it all, but a little. :)

Aslında seninle yazıştıktan sonra biraz daha araştırdım, Tuareg'in offroad kapasitesini öve öve bitiremiyorlar. Ryan da geçen Desert X videosunda bi chart uydurmuş yine :D en yüksek offroad kapasitesini Tuareg'e vermiş. Böyle bakınca gereksiz olur diye düşünüyor insan ama ben Tuareg'le asfaltta geçirdiğim zamanda da çok memnun kalmıştım. O yüzden fazla offroad odaklı kalıp yolda üzecek gibi de gelmiyor - cruise'ı elcik ısıtması falan yol konforu destekleri de var.

Görüntü olarak DE'yi çok beğensem de, hadi cruise'ı mekanik bi güvenilir kelepçe bulursam çözdük, ama şambiyelli lastikli motor kesseler almam. SE gelince bakıcaz artık ama yani (kağıt üstünde) daha az şey sunan motora daha fazla para vermek de ne derece içime siner bilmiyorum. Öte yandan VStrom'un yan çantalar için hazır braket olması çok hoşuma gidiyor ama o da opsiyonel + orijinal çanta maliyeti falan oluyor. Beri yandan Tuareg'in yükleme kapasitesi GS ile aynı neredeyse (GS: 216kg - T660: 209kg)

Yalnız para olsa Desert X alırdım ona maalesef emin oldum :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
nicknamer bu işler biraz da gönül işi ve herhangi bir motoru alıp onu sevebilmekle ilgili. Bu işe ayırdığın bütçeyi bilemem ama Eylül'de açtığın konu sonrası tiri viri de olsa bir tercih yapıp o motoru alsaydın şu an 2 ayda temiz 5000 km yapmıştın.

Ben Tracer 9 desem de sen neyi buluyorsan, neye imkan yaratıyorsan onu al. Öteki türlü 5 sene de geçse onu mu alsam bunu mu alsam diye debelenir dururuz. Hepimizin hemfikir olduğu üzere sürmek hindi gibi düşünmekten daha keyifli.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Aslında seninle yazıştıktan sonra biraz daha araştırdım, Tuareg'in offroad kapasitesini öve öve bitiremiyorlar. Ryan da geçen Desert X videosunda bi chart uydurmuş yine :D en yüksek offroad kapasitesini Tuareg'e vermiş. Böyle bakınca gereksiz olur diye düşünüyor insan ama ben Tuareg'le asfaltta geçirdiğim zamanda da çok memnun kalmıştım. O yüzden fazla offroad odaklı kalıp yolda üzecek gibi de gelmiyor - cruise'ı elcik ısıtması falan yol konforu destekleri de var.

Görüntü olarak DE'yi çok beğensem de, hadi cruise'ı mekanik bi güvenilir kelepçe bulursam çözdük, ama şambiyelli lastikli motor kesseler almam. SE gelince bakıcaz artık ama yani (kağıt üstünde) daha az şey sunan motora daha fazla para vermek de ne derece içime siner bilmiyorum. Öte yandan VStrom'un yan çantalar için hazır braket olması çok hoşuma gidiyor ama o da opsiyonel + orijinal çanta maliyeti falan oluyor. Beri yandan Tuareg'in yükleme kapasitesi GS ile aynı neredeyse (GS: 216kg - T660: 209kg)

Yalnız para olsa Desert X alırdım ona maalesef emin oldum :D

Tork güzel şey. V Strom her türlü
çok daha konforlu olacaktır diye düşünüyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şahsen bir AT alsam motor defterini kaparım..Genç olsam mt09 vazgeçilmezim olurdu..

Tork güzel şey. V Strom her türlü
çok daha konforlu olacaktır diye düşünüyorum.

Bakalım DE'yi sürerim bir ara, ama SE gelince ona da bakmak lazım.
Mart'a doğru reis bir sinyal atarsa girmek niyetindeyim. Dopamin seviyesi düşünce "yarın alıyorum lan" moduna geçiyorum, ondan yırtarsak tamamdır =)

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
versys 650
versys 1000
hangisi tecrübenizi karşılıyorsa
mutlu olmak önemli

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
nicknamer bu işler biraz da gönül işi ve herhangi bir motoru alıp onu sevebilmekle ilgili. Bu işe ayırdığın bütçeyi bilemem ama Eylül'de açtığın konu sonrası tiri viri de olsa bir tercih yapıp o motoru alsaydın şu an 2 ayda temiz 5000 km yapmıştın.

Ben Tracer 9 desem de sen neyi buluyorsan, neye imkan yaratıyorsan onu al. Öteki türlü 5 sene de geçse onu mu alsam bunu mu alsam diye debelenir dururuz. Hepimizin hemfikir olduğu üzere sürmek hindi gibi düşünmekten daha keyifli.

Bu bakışla iki tane Tracer 9 ilanını aradım ama ikisi de satılmış. Söylemine yüzde yüz katılıyorum ama o ara çok pahalıydı. Şu an ki şartlarda da ben düşeceğini tahminlemediğimden arafta kalıyorum. Ama tracer alınacak dememe de az kaldı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------

Herkese değerli yorumları için teşekkür ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar