hangisi yamaha dragstar 650 mi suzuki vl 800 mü honda shadow 750 vt mi

Katılım
3 Ağu 2007
Mesajlar
12
qweewq motorunu aldın mı bilmiyorum. ama foruma soralı 8 ay olmuş hala almadıysan ve hala bu üçü arasında seçim yapacaksan benimde, motor almak için bu ikisi arasında kalmış biri olarak nacizane birkaç gözlemim var ,paylaşmak isterim;
bana motorsikleti özelikle chopperları sevdiren shadow ve dragstar dır, ikiside görüntü ve motor özellikleri açısından seni beni tatmin eder.ama teknik özellikler açısından honda biraz daha öne çıkıyor.
araştırdım inceledim ben shadow da karar kıldım; taki bugün istanbul/ kızıltoprağa gittiğimde Suzuki İntruder C800 görene kadar.bence bu motor görüntü olarak diğerleriyle kıyaslamam malum zevkler meselesi(ki ben görüntüsünü de çok beğendim) ama motor ve teknoloji olarak diğerlerinden üstün(su soğutmalı - şaftlı - enjeksiyonlu-52 hp / 6000 dd).diğerlerinin klasik suzukinin spor bir sürüşü var.fiyat olarak diğerlerinden biraz daha tuzlu ama bu gün uğradığım yerde ( ismini vermem reklam olmasın) 2007 model sıfır km Suzuki İntruder C800'ün kampanya fiyatı 14.990 ytl idi.bu modelin normal sıfır fiyatı 19.950 ytl dir.bence kaçırılmayacak bir fırsat.
ben şayet elimdeki motoru bir hafta içinde satabilirsem bu motoru alıcam .
saygılar sunuyorum...
 
Katılım
10 Şub 2008
Mesajlar
21
bende nerdeyse 8 aydır araştırıyorum ama iyiki böyle bir site var bu konunun uzmanları burada bencede HONDA ÇÜNKÜ HAYAT ONDA
 
Katılım
3 Haz 2007
Mesajlar
411
Dragstar benim tip olarak beğendiğim en güzel cruiser ama herşey tip olmadığı için shadow kesinlikle bir numara gelir bu sıralamada

Eğer kıyas suzuki olursa kişisel fikrim honda diyor ama bu kişisel fikrim suzuki iyi diyenede birşey diyemem çünkü o da iyi
 
Son düzenleme:
Katılım
24 Nis 2009
Mesajlar
4
yamaha nın esi var?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:47 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:45 AM ----------

ayrıca m800 hepsinden farklı deilmi?
 
Katılım
20 Ara 2005
Mesajlar
1,860
....ben shadow da karar kıldım; taki bugün istanbul/ kızıltoprağa gittiğimde Suzuki İntruder C800 görene kadar.bence bu motor görüntü olarak diğerleriyle kıyaslamam malum zevkler meselesi(ki ben görüntüsünü de çok beğendim) ama motor ve teknoloji olarak diğerlerinden üstün(su soğutmalı - şaftlı - enjeksiyonlu-52 hp / 6000 dd).diğerlerinin klasik suzukinin spor bir sürüşü var.fiyat olarak diğerlerinden biraz daha tuzlu ama bu gün uğradığım yerde ( ismini vermem reklam olmasın) 2007 model sıfır km Suzuki İntruder C800'ün kampanya fiyatı 14.990 ytl idi.bu modelin normal sıfır fiyatı 19.950 ytl dir.bence kaçırılmayacak bir fırsat.
ben şayet elimdeki motoru bir hafta içinde satabilirsem bu motoru alıcam .
saygılar sunuyorum...

Bildiğim kadarıyla artık shadow'da enjeksiyonlu, ayrıca zaten yıllardır şaftlı ve su soğutmalı. 45 beygir/5500 dd. max tork ise 3500 dd 64 nm. Üstelik sıfır fiyatı da 14.000 civarı. Tabi ki zevk meselesi ama teknolojisi artık suzukiden aşağı değil. Görünüşe göre tek fark Honda 6 beygir daha düşük o kadar.
 

MFM

Katılım
10 Eyl 2009
Mesajlar
356
arkadaşlar ciddi anlamda benim bu konuda bu motorlar hakkında bilgi sahibi olan insanların görüş öneri ve şikayetlerine ihtiyacım var. alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum komforlu olmasını istiyorum ve ben bu motorların sesine yolda gidişine iriliğine hayranım yere yakın ama büyük gemi gibi yolda dolaşmak.... benim için tarif edilemez bir duygu :) bazı başlıklarda honda shadow 750 kullanıcıları arka süspansiyonun sorunlarından bahsetmişler bunların birazdaha açıklanması kara aşamasında çok iyi olurdu yani komfor konusunda ki eksileri nedir zıplatma yapıyormuş eğer suzuki vl c800 de durum nedir kullanan birileri mutlaka vardır artçı olarak binen veya lütfen fikirlerini yazıp yardımcı olun.. hız konusu benim için önemli değil ama çekiş gücünün torkunun çok iyi olması lazım bu konuda suzuki mi honda mı. hondanın frenleriyle alakalı bilhassa arka fireniyle alakalı görüşleriniz neler. yedek parça konusunda servis ağı konusunda ve uzun ömürlülük konusunda suzuki ve honda nasıl kıyaslanır. iki motorda birbirinden güzel ve çekici gerçekten ama benim için konfor ve güç gerçekten çok önemli. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Katılım
18 Eki 2009
Mesajlar
200
Bende Intruder M800 var ve acayip memnunum motorumdan. Torku baya yüksek, 55 beygir ve sınıfına göre çok seri bir motor. Sınıfındaki en güçlü motor olduğunu söyleyebilirim, buna yakın Yamaha Midnight-Star 950 var bildiğim kadarıyla ama o da Intruder'la aynı beygire sahip olmasına rağmen torku biraz daha düşük bildiğim kadarıyla. Süspansiyon olarak sert ama manevrası çok başarılı olduğu için çukurlardan kaçıp duruyorum. ^^ Benzin sarfiyatı 100/4 civarı falan, şehir içinde 15 litrelik deposuyla 300km görüyor rahat. Artçı biraz yüksekte ama arkama binen herkes oldukça memnun kaldı görüşleri geniş olduğu için. Tek rahatsızlık duydukları kısım tutunacak yerleri olmaması. Bana tutunmak zorunda kalıyorlar, ben sissybar yaptırmadım görüntüyü bozduğu için. Ayrıca insanların motora hayran hayran bakışlarının bıraktığı etkiyi tarif etmiyim. ^^ Sürücü için hiçbir rahatsızlığı yok bu arada onu da ekliyim, oturuş pozisyonu gayet başarılı.

Bu motorların servis ve yedek parça olarak avantajlı olup olmadıklarını bilmiyorum çünkü hiç problem çıkarmadı veya parça gereksinimi olmadı motorun, nazar deymesin. ^^ Suzuki derim sonuna kadar, adamlar bir yapmış pir yapmış. Fiyat olarak diğerlerinden daha pahalı ve 2. eli daha az bu sebepten ötürü ama güzel bitane bulursan bir ömür bırakmazsın lakin ben öyle yapmayı planlıyorum. ^^

Bu arada C800'ü hiç sürmedim ama gerek torque gerek beygir değerleri aynı ikisinin de, sadece klasik kesim olduğu için ağırlığı biraz daha fazla. Lakin üstüne takılan cam, sissybar, çanta gibi aksesuarların yarattığı ağırlığı göz ardı edemeyiz. Klasik kesim bir motor düşünüyorsan C800'ü kesinlikle tavsiye ederim böylece daha konforlu olur artçı için de ama daha spor bişey düşünürsen -ki sadece Suzuki'de var spor kesim cruiser- şiddetle M800'ü tavsiye ederim.

Umarım en güzelleri senin olur hocam, şimdiden hayırlı olsun...
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
9 Eki 2008
Mesajlar
247
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Senin yasadigin olayi bende yasadim, 2yil evvel bu markalar arasinda kalmistim araya araya sonunda ben yamaha dragsar 650xvs'e karar verdim. Karar verme sebebim ise öncelikle parça bulma ve teknik açisindan digerlerinden üstün olmasi ardindan model tip olarak birde chopper halini aldirabilinirmi diye (modifye) arastirmistim . Simdi tecrübe olarak xvs'in 2yilda bir tek bile problemini görmedim. Avrupada herzaman Yamaha öndedir , motor teknigi olarak suzuki sevilmez , honda ise araba üzerinde ustadir ama motor olarak touring sevilir.
Tip olarakta en çok Almanlarin tercihidir nedenide chopper (modifiye) yapabilmede üstüne yoktur , parçalar özel xvs'ler için çikarilmakta bu nedenle ben o zamanlar ince iplikten geçirerek karar vermisitm fiyati / kalitesi terazide tabii bunu eklemem gerkekecek ben avrupa sandartlarini hesaplayarak bu karari vermisitm ama Türkiye standartlari tabiki baskadir bu nedenle belkide dogru karar olmayabilir..
Saygilar..

Bir kaç DRAGSTAR modifye modelller:
53332886_3_large.jpg

Yamaha_XVS_650_V-star_1999_30.jpg

wallpaper1280_mcy_04_cal-jul-aug.jpg

pcs2.jpg

vlad1.jpg

009.jpg


Hemen ekliyorum zevklerle renkelr tartisilmaz!!!
.
 
Katılım
1 Eki 2008
Mesajlar
1,071
Hiçbirini kullanmadım ama 3 yıldır hergün forum okur motosikletleri takip eden birisi olarak;
Honda Shadow derim..
 
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
3
Arkadaslar,
goruntu olarak yamaha daha guzeldir. ama hondanin ici doludur,
suzuki kullanmadim onun icin yorum yapamam ama dragstar 650 ve vt 750 kullanmis biri olarak honda derim.
Lakin bilirim ki bu hikaye bitmez bu topik kapanmaz.. it"s a never ending story....
saygilarimla
Ferit
 
Katılım
2 Kas 2008
Mesajlar
1
merhaba arkadaşlar ben halil ilk kez yazıyorum ama sürekli forumu takip ederim ancak halen karar vermiş değilim ne alacağıma okudukçada aklım karışıyor..:)

gönlüm dragstar 650 ve vl800 arasında ancak suzuki dede Intruter mi yoksa Volusia mı onada karar verebilmiş değilim bu işten anlayan arkadaşlarımın tavsiyeleri suzukide ağır basmamam neden oluyor ancak fiyat farkı işleri daha da geciktiriyor :(

oy oy ooooy ne yapacağım ben :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:01 ----------

suzuki kullanan arkadaşlar Intruter ve Volusia arasında bana yardımcı olabilirler mi
 

NOT

Katılım
7 Nis 2010
Mesajlar
4
benımde suzıkı hosuma gidiyor ve bende daha alamadım işin aslıııı:(:(:(

beyler peki vl600 mü tutuluyor 800mü++2003 ls savege ler nasıl? fiyat aynı hemen hemen biri 2003 biri 94-96 arası sizce ne yapmak lazım..ama savegenin motoru tek blok..cok iyi anlamadıgımdan böyle ifade edeyım dedım kendımı:(:(
 
Katılım
1 Nis 2011
Mesajlar
335
merhaba arkadaşlar ismim kaan aranızda olmak bir ayrıcalık öncelikle:)
konuya gelince benim olmasada bol bol kullandıgım c800 ü alacak arkadaslara tavsiye ederim yüksek tork,konfor bu tür özeliikleri shadow oranla had safhada fakat ses konusunda aynı fikirde degilim malesef resmen çamaşır makinası gibi ses çıkartıyor.... saygılar
 
Katılım
21 Şub 2011
Mesajlar
176
yedek parça ve servis konusunda bolluk rahatlık istiyorsan honda al.
yok bunlar sorun değil diyorsan hiç birini alma
çek altına bi harley sportster takıl mis gibi.
 
Katılım
4 Eki 2015
Mesajlar
42
Yaklaşık 6 aydır VL 800 kullanıyorum. Çok araştırdım, çok bakındım. Kafa patlattım. Çözdüğüm tek birşey var. Bu memlekette honda yamaha'dan başkası yalan.
Yedep parça servis ağı anlayan usta YOK, varsa da cep yakıyor.

Dragstar 650 en mantıklısı yedek parça zibil, anlayan usta zibil, herşeyi ucuz. Hava soğutmalı. Yakışıklı. Biraz ufak, ama olsun.
Ben dragstar alacağım bidaha ki motorum kesinlikle 650 classic ya da 1100 classic.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst