HANGİ YAĞ MARKASI ?

MazhaRR piyasadaki bütün yağları kullanmış :)

Eheheheh aynen ne kadar yağ varsa denedim hatta motorum kitlenmeden önce yeni motor yaptıracağım için saçma sapan şeyler denedim.30 bin 2006 model ybr kullandım, bu da 30 kutu yağ yapar,iki kerede motor yaptırdım ne yapılabiliyorsa yaptım, şimdiki esd200 ustalık eserim oldu.20-50 traktör yağı da koydum ipone da koydum mondoil de koydum.Bir tek eni ve speedol kullanmadım.:)

Son düzenleme:
Esdyi yağ yaktıracak kadar zorlayamıyorsun ondan castrol eskilmeye bilir ama ben zorlasam eksiltirim.Eski ybremde sona doğru güzel eskiltmeye başlamıştı(egzoz dumanı normal idi) fakat aynı durumdayken motul koyunca eskiltmiyordu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------

Rica ederim şimdiden hayırlı olsun.İlk bakım bin kmde siz 800-850 gibi girerseniz çok daha iyi olur.Servisin tek gayesi elindeki yağı satmak olduğu için yamalube koyacaz diye diretecektir.Kararlı bir şekilde isteklerini geri çevirin çünkü en ufak bir sorunda dahi "kullanıcı hatası" diyecekler bunu sakın unutmayın.Yağı alıp yanınızda götürün.2 bin kmde tekrar yağını değiştirirseniz motorunuz çok güzel olur.

Hocam tekrardan sağolun çok teşekkür ediyorum sizlere :) yamalube koydukları halde en ufak bir sorunda kullanıcı hatası mı diyecekler yoksa motul koyduğum zaman mı kullanıcı hatası diyecekler hani yamalube koyduğumuz zaman garantide ama motul koyduğum zaman mı kullanıcı hatası olucak orayı anlamadım yoksa her iki türlüde her şeye kullanıcı hatası mı diyorlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yağın kalitesi kullanılmakla anlaşılmaz.

Yağ değişeceği zaman eski yağın örneği laboratuvar'a analize gönderilir, yağın ne kadar koruma sağladığı anlaşılır.

"Blackstone lab report" yazın, rapor örneğini görün.

Hocam tekrardan sağolun çok teşekkür ediyorum sizlere :) yamalube koydukları halde en ufak bir sorunda kullanıcı hatası mı diyecekler yoksa motul koyduğum zaman mı kullanıcı hatası diyecekler hani yamalube koyduğumuz zaman garantide ama motul koyduğum zaman mı kullanıcı hatası olucak orayı anlamadım yoksa her iki türlüde her şeye kullanıcı hatası mı diyorlar

Ne demek sizde sağolun.Ne yazık ki içine ne yağ koyarsanız koyun bir sorun olduğunda kullanıcı hatası diyecekler.Daha bugüne kadar garantiden bişey yaptıran ne gördüm ne duydum ne de okudum.

Speedol kesinlikle önermiyorum vitesler çok kemişleşti cbr 125r de ve motordan cidden acayip sesler geliyor uzun yol sonrası. Bende en iyisi diye gidip en iyisinden almıştım ama nedense beni memnun etmedi. Motulu deneyeceğim bakalım .

Eni deneyen var mı özellikle Aprilia için merak ediyorum.

cbr250r için eni i-ride 10w-30 kullanıyorum. titreşim yok oldu, vitesler çok iyi geçiyor, debriyajda sıkıntı yok. tek gördüğüm kötü yanı motor biraz sesli çalışıyordu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:43 ----------

Eheheheh aynen ne kadar yağ varsa denedim hatta motorum kitlenmeden önce yeni motor yaptıracağım için saçma sapan şeyler denedim.30 bin 2006 model ybr kullandım, bu da 30 kutu yağ yapar,iki kerede motor yaptırdım ne yapılabiliyorsa yaptım, şimdiki esd200 ustalık eserim oldu.20-50 traktör yağı da koydum ipone da koydum mondoil de koydum.Bir tek eni ve speedol kullanmadım.:)

eni'yi de ben test ettim işte senin yerine :D

@mazhaRR senin kullanıp test edebileceğin tüm sonuçları yazmış. Aklında soru işareti kalmadan, diğerlerini kullanıp pişmanlıklarla Motul'u da deneyeyim bari demeye başlamadan Motul yağı kullanabilirsin :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar