bizim iş yerinde bugün gördüm samsung note 2. memnun olduğunu söyledi ve benimde hoşuma gitti telefon, ayrıca abime bir sene önce samsung tab 3 önermiştim ve 350 tl civarı bir fiyata aldılar ama çok sağlam çıktı ve şarzıda iyi dayanıyordu.
yeğenim üstüne çıkıyor ve sinirlenince sağa sola fırlatıyordu ve sonunda ekranını çatlattı ama tablet pc yine bozulmadı.
iphone hakkında şunları söyleyebilirim;
+ işletim sistemi stabil yani kasma, donma, hata verme, açmama gibi sorunlar yok gibi, en azından bu konuda en iyisi.
+ dış kasa ve genel tasarım olarak hep güzel modellere sahip.
+ kamera kalitesi iyi.
- iphone 5 ve 5s kullandı abim daha önce ve dokunmatik hep yanlış okuyordu.
- ios işletim sisteminin çileden çıkartan sınırlamaları.
- çok pahalı, zengin kitleye hitab ediyor.
- arttırılabilir hafızaya sahip değil.
- başka bir telefon ile dosya paylaşımına izin vermiyor.
ben bir hafta iphone kullandım ve sırf clash of clans oyununda birden fazla olan hesaplarımı kullanamadığım için telefonu babama verdim ve lg l70 kullanmaya devam ettim.
yani tek bir "game center" hesabı var ve buda çok sıkıcı oluyor bazen. zil sesini değiştiremiyorsun, yapanlar var ama kim bilir nasıl yapıyorlar. yani alarm sesi olsun zil sesi olsun değiştirmeye müsade etmiyor telefon oysaki ben ne telefon alırsam alayım hep "nokia-destiny" melodisini zil sesi yapıyorum ve sabah alarmı olarak "htc chartreuse" kullanıyorum.
ve lg g4 stylus h540 almış bulunmaktayım, 350 liraya aldım ve yavaş denilen internetten bir dünya uygulama indirdim(e-devlet, garanti cep, shazam, clas of clans, metal soldiers, brain it on the truck, kolay rusça öğrenme).
bunları indirdim hemde inşaatta 36. kattan, orada telefonlar zayıf çekiyor ve bende odaları tek tek dolaştım gerçi.