hangi tarz ?

arkadaşlar öncelikle herkese selam olsun,
yaklaşık 10 gündür babamı bi motor merakı sardı ve onun talimatıyla MT yi takip etmeye başladım.
köy yerinde kullanacagımız yeri gelicek dağda bayırda kullanabileceğimiz bi motor aramaktayız. motor konusunda hiçbir bilgiye sahip değiliz hatta üzerine bile oturmuslugumuz yok. köyde tarlaya gelip giderken kullanabılecegımız ucuz yollu, bıze masraf cıkarmayacak, uzerınde hem moturu tecrube edecegımız hemde bunu bı hobı olarak bı tutku olarak benımsersek ileride alacagımız motorlara temel olusturabılecek uygun bı motor arıyoruz. bu şartlarda sizce ne tarzda hangı marka ve modele yönelmelıyız?
yardımcı olursanız çok sevınırım. herkese hayırlı gunler

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
koruma ekipmanlarına harcayacağınız meblağ hariç bütçeniz ne kadar?

Fiyat aralığınız nedir ?
Sadece arazide mi kullanacaksınız ?
Eşya taşımayı planlıyor musunuz ?

koruma ekipmanına motora verdiğimden fazlasını verebılırım acıkcası. onu konudan ayrı tutuyorum. öğrenmelık bana ılk etapta masraf cıkarmayacak 6 ay bı sene sonra perte cıksada sorun olmayacak cok fazla parada verıp motoru hiç bilmedıgımızden vurdukmu dusurdukmu ahh gitti demeyecegımız bırseyler bakıyoruz.

şehir içine çıkmamız söz konusu değil. sadece toprak köy yolları ve köy yollarına nazaran bıraz daha engebelı tarla yollarında kullanıcaz. kendımızı tasısa yeter. öyle cok hız yapmasınada gerek yok max 60 yapsa yeter :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
125-150-200 cc enduro bakacaksınız o halde
çin malı almamanızı tavziye derim ama diğer mallarda da piyasada pek ürün yok
hyosung rx125 önerebilirim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sen al bi cbf150.Hem dağ bayır kullan hem de arasıra köyden şehre git.

F54

2.el bi tane cub alırsan hem ucuz olur hemde az yakar istediğin yerede girer çıkar dağa da çıkar keçi gibidir kullanımı ve bakımı kolay dır:cat:

Sen al bi cbf150.Hem dağ bayır kullan hem de arasıra köyden şehre git.

Parçası ucuz istiyor bu durumda çinli alması daha uygunn diye düşünüyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------

2.el bi tane cub alırsan hem ucuz olur hemde az yakar istediğin yerede girer çıkar dağa da çıkar keçi gibidir kullanımı ve bakımı kolay dır:cat:

:D :D cub az yakıyor ama depoda ufacık 3 günde bir benzinliğee.(tabi kullanıma bağlı )

Ben Mondialin X-treme Max Modelini kullanıyorum çok memnunum. Size de tavsiye ederim.

Cup al dağ bayır gez hiç olmadı 150cc felan Cross al ama onlar biraz pahalı oluyor en iyisi cup

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Daha önceden deneyiminiz olsaydı ve 10.000 tl bütçe ayırsaydınız Japon (Yamaha,Kawasaki,Suzuki,Honda) 250 cclik cross yada enduro tipi bir motor tavsiye ederdim.Ama ucuz yollu alımı satımı,bakımı kolay,parçası ucuz aynı zamanda sağlam motorsiklet arıyorsanız 2.el yada 0 km bir Yamaha YBR 125 işinizi görür.

köy yerinde kullanacagımız yeri gelicek dağda bayırda kullanabileceğimiz bi motor aramaktayız. motor konusunda hiçbir bilgiye sahip değiliz hatta üzerine bile oturmuslugumuz yok. köyde tarlaya gelip giderken kullanabılecegımız ucuz yollu, bıze masraf cıkarmayacak, uzerınde hem moturu tecrube edecegımız hemde bunu bı hobı olarak bı tutku olarak benımsersek ileride alacagımız motorlara temel olusturabılecek uygun bı motor arıyoruz.

Ucuz yollu, masraf çıkarmayacak dendiği anda aklıma gelen en iyi seçenek Salcano Wolf oluyor herseferinde :)

Parça konusunda Yamaha YBR ile birçok parçası aynıdır, ve herhangi bir parçasını birçok yerden çok hızlı temin edip yola devam edebileceğiniz bi motosiklet.

Alırken 2000 TL gibi bir meblağ ayırırsanız 0 km e çok yakın bişeyler bulabilirsiniz!!! Perte çıkması ne kelime, 6 ay 1sene zaten hiçbir sorun yaşatmaz :D

Öğrenmelik, bana ilk etapta masraf cıkarmayacak 6 ay, bı sene sonra perte cıksada sorun olmayacak cok fazla parada verıp motoru hiç bilmedıgımızden vurdukmu dusurdukmu ahh gitti demeyecegımız bırseyler bakıyoruz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-salcano-5-ileri-kacirilmayacak-wolf-95303869/detay

motorlar ve kullanım hakkında pek birsey bılmedıgımızden max 2000-2500 tl vermeyı dusunuyoruz. ha 1000 tl lık te olur :)
ferdinandd hocam verdıgınız ılandakı makıne okadar ıyıymıs kı anında alıcı bulmus sanırım :)
bu arada ilgilenen bütün arkadaslara tesekkur ederım.

teşekkürler dostlar, ben yorumlarınız doğrultusunda birşeyler bakıp tekrar düşüncenize başvururum.
iyi forumlar..

Hiç motor tecrübeniz yoksa debriyajlılara bakmayın derim.eğimli yerlerde falan sıkıntı olur.mondial in,asya nın yarı otomatik motorları war.cub tarzında olmayanlar.size tawsiyem onlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar