Hangi sırt koruması?

Knox'u yakından görmüştüm hiç güven vermemişti bana. Fazla süngerimsi.

Impactec alırdım ben olsam.

Bu impactec'leri Tech90 üretiyor. Avrupa Normları gereğince en yeni olan EN 1621-2 standartlarını sağlıyor. Yani en üst düzey koruma. Knox da dünyanın en iyi korumalarını üreten İngiliz bir firmadır. Ancak bu ürün sert kabuklu mu süngerimtrak mı bilemedim. Hiç görmedim de açıkçası. Impactec ise yumuşak bir köpüktür. Darbe esnasında gelen karşı basınca göre sertleşir. Yumuşak olması dolayısıyla hareket kabiliyetlerini de kısıtlamaz. Tercih sizin. Tech90'ın Kızıltoprak Opet'in arkasında ise mağazası bulunuyor. Şu numaradan ulaşıp kendileriyle görüşebilirsiniz: 0216 414 93 73

Sizce hangisini almalıyım? Başka öneriniz varsa onlara da bakabilirim.

Mont için değil ama alternatif olarak sırt koruması düşünenler için Tchibo'da şöyle bir ürün de var.

Açıklama kısmında "Kış sporları ve Motosiklet için" ve "Ürün kişisel koruma donanımları (89/686/EWG) ve EN 1621-2 teknik normlarına göre test edilip sertifikalandırılmıştır." diye de belirtmişler.

_Tschibo.jpg

Son düzenleme:
knox ürünleri gayet başarılıdır fakat tek dezavantajı var bu ürünün oda hava almaması. sıcakta yada uzun süre motor üzerinde kalınca o bölgede biraz terleme yapıyor. yaz,kış farketmez.

diğer ürünü bilmiyorum yorum yapmak yanlış olur ama ne bileyim gözüme pek güzel gelmedi sadece.

ayrıca çoğu markanın kendi montları için ürettiği sırt korumaları mevcut.

bu revitin ürünü revitin hangi montu için üretildiğini bilmiyorum ama her montu için korumaları mevcut.bu arada bende revit mont var ben bu ürünü kullanıyorum hava alıyor olması süper.

http://urun.n11.com/dizlik/revit-seesoft-rv-sirt-koruma-P71253082?cid=604001&gclid=Cj0KEQiAm-CyBRDx65nBhcmVtbIBEiQA7zm8lW0GjEmDztXt-fvusD3Woh0bwirfV1-IZrys8wcBvJoaArlW8P8HAQ

ayrıca istersen bende 1 tane knox ürünü var daha yeni aldık. ama üzerine geçenlerde arkadaşım birşey yapıştırmış onu çıkartmak için çok azcık 2-3 tane yerinde iz var. sana resmini falan yollayabilirim eve gidince eğer sorun olmaz dersen al senin olsun boşu boşuna 60 tl para ödeme. sonuçta montun içerisinde gözükmüyorda , ürünün görevini yapmasına engel birşeyde yok.

Mont için değil ama alternatif olarak sırt koruması düşünenler için Tchibo'da şöyle bir ürün de var.

Açıklama kısmında "Kış sporları ve Motosiklet için" ve "Ürün kişisel koruma donanımları (89/686/EWG) ve EN 1621-2 teknik normlarına göre test edilip sertifikalandırılmıştır." diye de belirtmişler.

http://i1252.photobucket.com/albums/hh563/chetaq/Moto/_Tschibo.jpg

EN1621-1 veya EN1621-2 gibi bir sertifikasyona sahip değil. Sadece CE kalite sertifikasına sahip. Bu şartnameye göre şu şartları sağlayan ürünler alınmalıdır:

Level 1 korumaları: Testlerde örs altında kaydedilen ortalama pik kuvveti 18 kN'ın altında olacak ve tek darbede değer 24 kN'ı aşmayacaktır.
Level 2 korumaları: Testlerde örs altında kaydedilen ortalama pik kuvveti 9 kN'ın altında olacak ve tek darbede değer 12 kN'ı aşmayacaktır.

Test sonuçlarına göre EN sertifikasyonunu sağlayan ürünleri tercih ediniz. Ayrıca viskoelastik malzemeler bu gözenekli memory foam'lara göre daha etkin bir koruma sunar.

***Edit: "EN 1621-2 teknik normlarına göre test edilip sertifikalandırılmıştır." diye belirtilmiş. Bu durumda sırt koruması olarak alınabilir.

Son düzenleme:
ben knox kullanıyordum, şimdi impactec de alıp 2sini beraber kullanmaya karar verdim, sorun olmaz inş. :)

Boynunum govdeye baglanti noktandan kuyruk sokumunun hemen uzerine kadar tek parca sirt korumasi aliyorsun hem omuriligi hem bobrekleri koruyorsun..

İlk mesajdaki impactec alibaba.com'da 4 eurodan satılıyor eğer toplu miktarda alınırsa. Anladığım kadarıyla maliyetleri oldukça düşük bu tip ürünlerin :)

Boynunum govdeye baglanti noktandan kuyruk sokumunun hemen uzerine kadar tek parca sirt korumasi aliyorsun hem omuriligi hem bobrekleri koruyorsun..

bu dediğinde çok doğru bir tercih. ama mesela ben o şekilde rahat edemediğim için sırt korumasını ve bel korumasını takıyorum. 2 parça kullanmış oluyorum ama o şekilde rahat edebiliyorum ve bu arada emin olun o böbrekleri korumak o kadar önemliki eğer soğuk havalarda biniyorsanız anlarsınız ne demek istediğimi...

bende yukardaki linkteki korumalarda vardi ancak kenara koydum ve ice giyilebilir oldukca rahat tam boy koruma aldim cok memnunum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zedona kullanıyorum

knox ürünleri gayet başarılıdır fakat tek dezavantajı var bu ürünün oda hava almaması. sıcakta yada uzun süre motor üzerinde kalınca o bölgede biraz terleme yapıyor. yaz,kış farketmez.

diğer ürünü bilmiyorum yorum yapmak yanlış olur ama ne bileyim gözüme pek güzel gelmedi sadece.

ayrıca çoğu markanın kendi montları için ürettiği sırt korumaları mevcut.

bu revitin ürünü revitin hangi montu için üretildiğini bilmiyorum ama her montu için korumaları mevcut.bu arada bende revit mont var ben bu ürünü kullanıyorum hava alıyor olması süper.

http://urun.n11.com/dizlik/revit-seesoft-rv-sirt-koruma-P71253082?cid=604001&gclid=Cj0KEQiAm-CyBRDx65nBhcmVtbIBEiQA7zm8lW0GjEmDztXt-fvusD3Woh0bwirfV1-IZrys8wcBvJoaArlW8P8HAQ

ayrıca istersen bende 1 tane knox ürünü var daha yeni aldık. ama üzerine geçenlerde arkadaşım birşey yapıştırmış onu çıkartmak için çok azcık 2-3 tane yerinde iz var. sana resmini falan yollayabilirim eve gidince eğer sorun olmaz dersen al senin olsun boşu boşuna 60 tl para ödeme. sonuçta montun içerisinde gözükmüyorda , ürünün görevini yapmasına engel birşeyde yok.

Ben Revit montumun korumasını buna yükselttim, süper. Rahat ve EN-1621-2 seviyesinde.

Bende alpinestars mont var lakin sırt koruması süngerimsi bir şey onun koruyacağını pek ddüşünmüyorum bunlar alıp takmak mantiklimidir acaba

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar