Hangi motoru almalıyım? (A1 ehliyet)

Merhaba, uzun süredir 125cc yeni motor arayışındayım fakat işin içinden bir türlü çıkamadım.

Sırasıyla şu motorlarda tecrübe edindim; Yamaha Delight(1 ay), Kuba Rainbow Cup(3 ay), Mobilet(1 hafta), Motoran Crazy 125(1 yılı geçti).

Motoran Crazy dışındakilerden memnun kalmadım, şimdi de Motoran Crazy ufak kalmaya başladı (Boyum 1.83, Kilo 100). Artçı ile gitmem gereken yerler oluyor hem rahatsız oluyoruz hem de çok komik duruyoruz. Bu yüzden motoru değişmek istiyorum. Bu yüzden sizlere danışmak istedim.

Yakışıklı, sportif, güçlü ve konforlu bir motosiklet arıyorum. Yakıt tüketimi falan benim için önemli değil. Ve otomatik vites istemiyorum. Ayrıca çin malı japon malı çok önemli değil, titreşim olmasın yeter. Sanırım bu dediklerime en uygun motorlar Ybr125 tarzı motorlar fakat onları da hiç sevmiyorum, oturduğum semtte serseri tipler yada yaşlı dedeler kullanıyor o yüzden de bunları tercih etmek istemiyorum. Yamaha mt125 çok hoşuma gitti fakat ailem yarış motoru gibi olduğu için korkuyor ve sıcak bakmıyor. Şuan Yamaha WR125X hoşuma gidiyor fakat çok yüksek olduğu için düşer miyim diye endişe ediyorum ve yorumlara göre koltuğu çok sertmiş. Anlayacağınız üzere kafam çok karıştı, sizce hangi motoru almalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Hocam 1,83 boyla sele yüksekliğine takılmam pek doğru olmaz neden düşesin? Elediğin motorlar dışında Pulsar NS 200 geldi aklıma ama titreşim konusunda bir bilgim yok motorla ilgili. Bir de TVS Apache de geldi aklıma.

1.83 boyla WR125'i kolay sürersin.Tek ayağın %100 yere değer o da yeter zaten.Selesi sert çünkü seyahat motosiklti değil.Bi yerden sonra popon alışır zaten o sertliğe.

Hocam 1,83 boyla sele yüksekliğine takılmam pek doğru olmaz neden düşesin? Elediğin motorlar dışında Pulsar NS 200 geldi aklıma ama titreşim konusunda bir bilgim yok motorla ilgili. Bir de TVS Apache de geldi aklıma.

Hocam a1 ehliyet olduğu için 125cc'nin üzerine çıkamıyorum :(

1.83 boyla WR125'i kolay sürersin.Tek ayağın %100 yere değer o da yeter zaten.Selesi sert çünkü seyahat motosiklti değil.Bi yerden sonra popon alışır zaten o sertliğe.

Sağolun hocam, WR125 alırsam ilk işim koltukçuya gidip koltuğun süngerini değiştirmek olacak gibi gözüküyor.

Hoşuna gideni al ama cbr derim.

Racing görünümü olduğu için 50cc bile olsa aileme anlatamıyorum.

Bu arada yakınlarımda olan bir motor bayisine gittim. WR125 hakkında bilginiz varmı almak istiyorum dedim ve "Senin motosikletin (Motoran Crazy 125) daha seri gider." dedi. Sizce gerçekten öyle midir yoksa benim motorun bloğunu çok mu büyük gördü :D

Pulsar 150 ns veya cf 150nk bak derim 25cc den birsey olmaz diye dusunuyorum kw kurtariyor ama :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar