Hangi Motor Yağı

" hasmet " ve " Mengu16 " anladım ikinzide aynı şeyi tavsiye ettiniz. Orada tamamım 10w40 tavsiye ediliyor kitapçıkta o zaman 10w40 kullanacağım başkasını değil. Full sentetik yağ en iyisidir ve benim motoruma zararı dokunmaz aksine faydası olur onu da anladım tamamdır. Peki sizce hangi marka model yağ ? Bana bi tavsiyede bulunur musunuz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:49 ----------

Konu başlığım ile alakasız olacak ama birde internette bi katkı gördüm.

Putoline Inject & Valve Cleaner 325ml Benzin Enjeksiyon ve Sibop Temizleyici

Bu katkı benzin deposuna mı yoksa yağa mı katılıyor ve ne ölçüde katılıyor biliyor musunuz ?

Ben en fazla Castrol Power1 kullanmış olduğum için kararı daha bilgili arkadaşlara bırakıyorum.

barısmanco Benzine katılıyor enjektör ve sübap temizleyici pekte lazım değil arasıra gaz aç yapıştır gitsin pislik mislik kalmaz motorda rahat ol.Enjektöre yakıt gelene kadar çok filtreden geçiyor benzin bu önce benzşn istasyonunda başlıyor 😀

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------

Putoline diye yeni duydum yağ markası yamalube dan sonra.Ben dahil çoğumuz yoktuk ama castrol yağ hep vardı...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:19 ----------

Bir kişinin şu yağ iyi bu yağ kötü demesi için motosiklet motoru dahil laboratuvarda uzunca zahmetli tetkikler yapması lazım ama nasıl oluyorsa biz 1.vitese takarken bile anlıyoruz iyi kötü yağ hangisi.En kaliteli ve pahalı yağ tam sentetik olandır.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynen. Amerika'da çok ilgilenenler blackstone labs'e kullandıkları yağın örneğini yolluyor, ayrıntılı analizini yapıp rapor hazırlıyorlar. Internette örneği çok. Türkiye'de böyle bir imkan var mı bilmiyorum. Yoksa herkes ezbere konuşuyor. Vitesin yumuşak geçmesi ayrı, yağın kullanıldıktan sonraki viskozitesi, içinde biriken metal kompozisyonu, yani her yönüyle koruması ayrı.

Velhasıl bilinen iyi bir marka tam sentetik yağ alıp kullanın. Fantaziye hiç gerek yok. Abuk subuk katkılara da gerek olmadığı müddetçe girmeye hiç gerek yok. Hele hele Japonlar yağ yerine tükürük bile koysanız sorunsuz çalışıyor.

Edit. O son cümleyi yazmayacaktım. Ama oldu bi kere... :)

Son düzenleme:
Arkadaslar konuyu hortatiyorum. Labatuar isleri tabiki daha saglik olur ama birakin bizde bir devirlenmesinden vites gecinden anliyalim.

Siz anlayamiyorsaniz yapacak bisey yok.

Makinaya Castrol kulandim bi kere makina devirlenmek istemiyordu.
Sonra motul 7100 e gectim makina cidden degisti. Makinadan sogumustum castrolle o derece fark etti.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Arkadaslar konuyu hortatiyorum. Labatuar isleri tabiki daha saglik olur ama birakin bizde bir devirlenmesinden vites gecinden anliyalim.

Siz anlayamiyorsaniz yapacak bisey yok.

Makinaya Castrol kulandim bi kere makina devirlenmek istemiyordu.
Sonra motul 7100 e gectim makina cidden degisti. Makinadan sogumustum castrolle o derece fark etti.

Castrol motordan acayip sesler getiriyordu 7100 aldım koydum o sesler kesildi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar