Hangi Kaski Almaliyim ?

tamercan887' Alıntı:
:pr: arkadaşlar istanbulda oturuyorum 2.el bir motor alacagım ama plakası ist dışı ve ben bunu istanbul plakası yapmak istiyorum bunu yapmak için plakanın bağlı olduğu ile gitmelimiyim ve plaka degişikliginin masrafı ne kadar olur biri bana ne olur yardım etsin.

arkadaşım konunun yeri değil ama sana çözümü söyliyim trfaik müşavirliği yapan bir yere gidicen olay tamamdır.

dahada açıklamak gerekirse trafik müşavirliğine gittiğinde kim adına vekalet vericeğini ordaki adam söyler onun adına karşı taraf satışı vericek zaten noter anlar bilirler onlar senin bir şey bile demene gerek yok sen alıcı olarak vekalaeti vericeksin ondan sonrası trafik müşavirinin işi sen motorunu al kapıya koy plaka çevirme işleri diğer işler falan filan her şeyi onlar halleder sana şu günde de gel ruhsatını al derler.en fazlaa 3-5 günde ruhsatını alırsın.

rtafik müşaviride çevrende sizin ailenin trafik işlerini gören yada şirketin yada eş dost sağlam birine ver bulursun birilerini. üç beş komisyon alırlar ama kafan ağrımaz.

benim kask shoei ikinci el aldım pahalı olduğu için ama benim bildiğim en iyisi bu ikinci el bulabilirseniz alın biraz pahalıda olsa deyer arkadaşın dediği gibi başlangıç motoru olurda başlangıç kaskı olmaz

existenz' Alıntı:
selam,
ben de o dediğin kasktan var arkadaşım. Cox marka Mono K diye geçiyor. Çok memnunum. Eşimde de yanından var. Mat siyah süper. İstanbul Kızıltopraktan tanesini 125 Euro ya almıştım 1,5 ay önce.
Bir de Nolan marka kasklar var ki fiyatları 180 eurodan başlayarak 250-300 euroya kadar çıkıyor. Ama çok kaliteli. İnşallah bir sonrakini Nolan alacağım.
Umarım bu bilgi yardımcı olur.

Bildiğim kadarı ile Cox , Caberg kasklarını üreten firmanın kaskı. Bende Özen Motor'dan Cox Trip modelini aldım. Güneş vizörü var ve şimdilik memnunum . http://www.ozenmotor.com/cox_kasklar.php
Fakat Cox internet sitesinde (www.cox-helm.com/ ) sadece eski modeller var. Benim kask Caberg sitesinde Ryhno adı ile görünüyor. http://www.caberg-helm.com/home.asp...ibili&xP=Rhyno_nsjgocbkup_XS+S+M+L+XL_ad&xPC=

benim kask shoei ikinci el aldım pahalı olduğu için ama benim bildiğim en iyisi bu ikinci el bulabilirseniz alın biraz pahalıda olsa deyer arkadaşın dediği gibi başlangıç motoru olurda başlangıç kaskı olmaz
ikinci el kask alınır mı abi, kullanan ınsanın yuz seklını alan ve carpısma anında en ıyı sekılde korumak ıcın tasarlanmış aletlerden bahsediyoruz. aynı kaskı 2 kısı kullanmaz, 2. el alınmaz ayrıca. aman dikkat edin.

EMO

existenz' Alıntı:
selam,
ben de o dediğin kasktan var arkadaşım. Cox marka Mono K diye geçiyor. Çok memnunum. Eşimde de yanından var. Mat siyah süper. İstanbul Kızıltopraktan tanesini 125 Euro ya almıştım 1,5 ay önce.
Bir de Nolan marka kasklar var ki fiyatları 180 eurodan başlayarak 250-300 euroya kadar çıkıyor. Ama çok kaliteli. İnşallah bir sonrakini Nolan alacağım.
Umarım bu bilgi yardımcı olur.

Hocam teşekkürler ilgine:) bende bugün aldım mat siyah Mono K 125 euro fiyat 250 milyon dediler 230 a aldım:mrgreen: tuzlu kaçtı biraz ama güzel kask..:cat: kask sorunuda böylece bitti:bounce:

motorun yanında verilen kasklar dandik, safebetler iyi duruyor
dediğine göre, herhalde motorla birlikte pet şişeden kesip yaptıkları
kaskı veriyorlar :)
şunu unutma kaskının değerini ancak lazım oldugunda anlarsın, o yüzden
kaska verilecek paraya acıma ve olabilecek en kaliteli kaskı almaya
çalış diyebilirim sadece.......

www.feyizoglu.com sanal magazasinda kask modelleri, resimleri ve ozellikleri var. ordan kasklari inceleyip bir fikir sahibi olur sonra da istedigin yerden gidip alirsin. ben airoh'u oneririm. daha ucuz ama kaliteli olsun dersen cox alabilirsin.

model dersen airoh tr1 modeli var. hem cene korumasi cikarilabiliyor. boylece acik kask oluyor. ayrica ayni anda hem seffaf hem siyah vizor kullanilabiliyor...

Gabe' Alıntı:
ikinci el kask alınır mı abi, kullanan ınsanın yuz seklını alan ve carpısma anında en ıyı sekılde korumak ıcın tasarlanmış aletlerden bahsediyoruz. aynı kaskı 2 kısı kullanmaz, 2. el alınmaz ayrıca. aman dikkat edin.

hoca aldığım kaskın sıfırı 400 euro+ kdv çok kelepire geldi ne yapıyım :) gidip bana verdikleri çin malı teneke kaskımı kullanıyım :)

arkadaşım eğer ekonomik durumun iyi ise bence arai shoei veya nolan kasklarını
tavsiye ederim tabi daha ekonomik kasklarda bulabilirsin ama bu saydığımız markalar kendi alanlarında kral watercolours arkadaşımın dediği gibi...

logaritma' Alıntı:
hoca aldığım kaskın sıfırı 400 euro+ kdv çok kelepire geldi ne yapıyım :) gidip bana verdikleri çin malı teneke kaskımı kullanıyım :)
sen de haklısın ne diyeyim. ama şunu dene, denemişsindir belki alırken.

tak kaskı, iyice oturt. sonra kayışını bağla ve başını aniden saga sola çevir. boynunu "kırtlatır" gibi yap. kask oynuyorsa veya başınla beraber donmuyorsa saglıksız demektir.
bir de çatlak matlak olmasın kasklarda. bu aletler maksimum koruma için seramik misali sertliklerinden kaynaklanan dirençleri ve darbeyi yüzeye yaymak meziyetleri düşünülerek tasarlanıyorlar.

hem cene korumasi cikarilabiliyor. boylece acik kask oluyor.
abi başka forumlarda bir karşılaştırmaya bakarsanız, çenesi açılır kaskların guvenlik acısından yarı yarıya zayıf oldugunu goreceksiniz FullFace'lerden. 2 dakka sıkılın patlayın ama kaza oldugunda sakata gelmeyin. açılan aksamı plastikten bir kaskın kaza anında asfalta yapışan bir sürücünün başında açıldığı ve 100 metre sürüklenen rahmetli motordaşımızın çenesinin yok olmasına sebep olduğunu bulabilirsiniz. açılma yeri ve aksamı metal olmayanları da almayın.

ya çin malı motor aldım ama dünyanın parasını doktum mont, kask, dizlik ve eldivenlere. çok çok önemli şeyler. dikkat ettiğim konu oldugu ıcın bu kadar yazdım. aman boş geçmeyin koruma olayını!

Arai, shoei veya schuberth kasklardan birini seç. Bir defa alacaksın, parana kıy bence. Allah göstermesin bir acil durumda, kaskına güvenmekten başka çaren yok.

Peki 100 ytl civarında bulabilirmiyiz kaliteli bir kask ???????????????????????????

çeneden açılır kasklar için güvenilir değil ama şu da var ki bu kaskları üreten schubert, shoei, nolan gibi birinci sınıf üreticiler var. bunların ürettiği flip-up kasklarda bir güvenlik sorunu olacağını sanmıyorum şahsen.

Ben yazılanlar okudum ve çıktım, gezdim dolaştım..
Piyasada o kadar çok marka var ki...

Peki ben bunların kaliteli olup olmadığını anlamak için fiyatına mı bakmam gerekiyor ? Yoksa üzerinde yazan " CE " yazıları yeterli olur mu ?

Bi de arkadaşlar çok fiyat farkı var aralarında : (((

Ben Almanya da yasiyorum.Yapilan testleri inceledim,ttopchu arkadasin dedigi gibi (caberg downtown-79€),(caberg downtown S-150€)civarinda... kasklar bayagi kaliteli.Tabi daha iyi birsey almak istiyorsan Shoei,Schubert markalarini tavsiye ederim.Emniyetine önem veriyorsan kesenin agzini acman lazim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar