Hangi kaski alayim ?

Merhaba ls2 ff369 kullaniyorum 4.cu yasina girecek ve çeneden acilir. Yaz sonu hyosung gt 250 naked alacagim kirmizi renk. Bu motora uygun yine çeneden acilir güvenilir bir kask istiyorum. Fiyat sorun degil ama tabiki en iyiyi en uygun fiyata almak isterim. Tavsiye bekliyorum tesekkurler.

İlk tavsiyem çeneden açılır kask yerine kapalı ( full face ) kask tercih etmen.

aynı sorun bendede var ls2 ff369 kullanıyorum 2 senedir. yeni dragstar 650 aldım kask almam gerekiyor nitro var aynı fiyatlara aynı kalitede ama karar veremedim.çok kararsız kalırsam aynısından birtane daha alıcam gibi :sunny: başka önerisi olan varsa bende rica edicem :)

İlk tavsiyem çeneden açılır kask yerine kapalı ( full face ) kask tercih etmen.

Dostum biz yarisci insan degiliz 80-90 ev is arasi surucuyum ben. Ayrica alisveris yaparken cok faydali cikarmiyorum bile. Bu yuzden ceneden acilir istiyorum.

eger illa da ceneden acilir kask istiyorsan. Adres belli: Caberg. Dunyada ceneden acilir kasklari ilk ureten, ve Sharp testlerinden 5 yildiz alan firma. yani ceneden acilir olmasina ragmen guvenlikten odun vermiyor. caberg duke falan sekli semali de guzel kasklar. fiyatlari da 500 600 falan saniyorum. eger cene acilir alsaydim kesinlikle caberg alirdim.

Öncelikle merhabalar full face kask alanların hepsi yarışçımı oluyor anlamadım böyle bir tabir kesinlikle yanlıştır ve dünyada hiçbir kask üreticisi çeneden açılır kaskı tavsiye etmiyor niye etmiyor bir düşünün ?(güvenliği yok ) çünkü şöyle bir oranlama yaparsak %100 üzerinden %40 bir koruma sağlar mesela 80 - 70 le gidiyorum demişssiniz full face kask alsanız bir sorun yaratmaz alışverişi bence kafanıza takmayın ;) hani bir söz vardı "kafanın değeri kadar kask takacaksın" fazla bütçeniz olmaya bilir ama size tavsiyem full face normal bütçe bir fiyatta kask almanız sonuçta dünya hali her an herşey olabilir o yüzden FULL FACE diyorum başka birşey demiyorum...

eger illa da ceneden acilir kask istiyorsan. Adres belli: Caberg. Dunyada ceneden acilir kasklari ilk ureten, ve Sharp testlerinden 5 yildiz alan firma. yani ceneden acilir olmasina ragmen guvenlikten odun vermiyor. caberg duke falan sekli semali de guzel kasklar. fiyatlari da 500 600 falan saniyorum. eger cene acilir alsaydim kesinlikle caberg alirdim.

Eline koluna saglik arkadasim cok tesekkurler. Arastirip begenirsem alacagim

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:41 ----------

Öncelikle merhabalar full face kask alanların hepsi yarışçımı oluyor anlamadım böyle bir tabir kesinlikle yanlıştır ve dünyada hiçbir kask üreticisi çeneden açılır kaskı tavsiye etmiyor niye etmiyor bir düşünün ?(güvenliği yok ) çünkü şöyle bir oranlama yaparsak %100 üzerinden %40 bir koruma sağlar mesela 80 - 70 le gidiyorum demişssiniz full face kask alsanız bir sorun yaratmaz alışverişi bence kafanıza takmayın ;) hani bir söz vardı "kafanın değeri kadar kask takacaksın" fazla bütçeniz olmaya bilir ama size tavsiyem full face normal bütçe bir fiyatta kask almanız sonuçta dünya hali her an herşey olabilir o yüzden FULL FACE diyorum başka birşey demiyorum...

Dostum tavsiye etmeseler yapmazlardi heralde ayrica ustteki yorumda arkadas 5 yildiz almis ceneden acilir kasklar oldugunu soyledim. Ben bogazi buyuk adamim yolda sigara icerim , bir seyler yerim isiklarda durdumu hava alirim. Evde bir sey unuttu mu kaski cikarmadan girerim vs vs. O yuzden tam kasklardan hoslanmiyorum. Ama tavsiyen icin tesekkur ederim tam kasklarin daha guvenilir oldugu bir gercektir.

Kaliteli bir fullface kask alırsanız gerekli havayı konforu sağlar, kafanızı dusunuyorsanız almayın çeneden açılır paranıza yuzunuze yazık.

Art akademinin eğitimde hoca, kazalarda kaskın en çok ÇENE bölümünün hasar aldığını söyledi.
Ve bir kazada arkadaşının çenesinin neredeyse yok olacak hale geldiğini belirtti açık kask kullandığı için.

Çene kısmı açılan kask takılıyken kaza anında, ilk darbe açılan hareketli kısmı ikincisi ise çeneyi parçalar. Düşük ihtimal de olsa bu oranı en aza indirgemek için Full Face bir kask kullanın marka olarakta Shoei veya Arai öneririm.

Çene kısmı açılan kask takılıyken kaza anında, ilk darbe açılan hareketli kısmı ikincisi ise çeneyi parçalar. Düşük ihtimal de olsa bu oranı en aza indirgemek için Full Face bir kask kullanın marka olarakta Shoei veya Arai öneririm.

Merhaba
Shoei hangi modeli tavsiye edersiniz. Neye göre karar vermek lazım? CBR250r ile kullanacağım.

Ben şahsen XR 1100 kullanıyorum, hangi modeli kullanacağınız kafa yapınızla çok ilgilidir deneyerek bu kararı vermelisiniz. Motorunuz ne olursa olsun, ister 1.000 TL ister 100.000 TL değerinde hangi model veya marka olursa olsun ekipmanlarınızı maddi gücünüz doğrultusunda kendini ispatlamış markalardan seçin, bütçenizi önce koruma ekipmanlarına sonra motora ayırın :)

Merak ettim, çene açılır kasklar bu kadar kötüyse LS2 FF370 neden dört yıldız aldı?

Kask pratik kolaylıklar icin değil güvenlik icin kullanılır, güvenli kasklar ise full face kasklardır.. Kask çıkarıp takmak 3-5 saniye bu 3-5 saniye size bir ömür gibi gelmesin sonuçta can güvenliği önce gelir yinede siz bilirsiniz umarım aradığınız kriterde dilediğiniz çeneden açılır kask bulursunuz Allah kaza bela göstermesin tekeriniz düz bassın :)

ya su testi %100 ciddiye almayın takmayında demiyorum sharp testini dikkate alın ama her 4 yıldız güzel değil bunları söylersin gülerler ama bu kaskta çenen dağılınca olan sana olur..

Sharp'ın sitesini okudum. Ingilizce bilmeyenler icin aciklayayim. Biz kasklari 32 farkli yol ile test ederiz ve test ederken tek bir noktaya odaklanmaz kaskin her parcasina darbe uygulariz diyor. Simdi ceneden acilir kasklar orada bilmem kac hizlarinda cene tarafindan darbe aliyorda kirilmiyorsa bu kask 5 yildiz aliyor anlami cikiyor buradan. Ve 5 yildiz alan bir suru ceneden acilir var ha ne olur belki 5 yildiz almamis 3 yildiz almis kaskda o olay olmus ise hepsindede olacak degildir. Sonucta bunu ureten adam amacini biliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar