Hangi hızda motorun üstüne yatılır?

Hangi hızda motosiklet üstüne yatılır(km)?

• Kullanılan toplam oy
    102
sırf rüzgarlada alakalı değil, rüzgarın rhatasız etmediği hızlardada virajı almak için yatılır ss'lerde

Geçen GSX-1400 e bindim , ön cam vardı , 170 ile giderken rüzgar pek rahatsız etmiyordu , yani yatmaya gerek yoktu. (Rüzgar yokken) Şahsi kanaatim 200 gibi hızlarda yatılması.. Aslında ne zaman rahatsız etmeye başlarsa o zaman yatacaksınız , GSX-1400 de 200 den sonra rahatsız ediyor.

valla normal şartlarda 80e çıkıyoz ama bazen uzun mesafe gitcem zaman 60-70km mesafe gitcem zaman yol çabuk bitsin diye yatıyom:)
s580zq3.jpg
s581hw2.jpg

gibi görüntüler oluşuyor :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bana yatmanın kendisi saçma geliyor.
eğer bir süpersport kullanıyorsanız grenaj bunun için var, süpersport kullanmıyorsanız niye basıyorsunuz kardeşim :p
yatmayı gerektirecek basınç 140 kmh lerden sonra başlıyor(aslında kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir durrum bu) ve yatma anında kollar dirseklerden kırıldığı için direksiyon yeterince kuvvetli tutulamayabilir, direksiyon amortisörü yoksa ufak bir çukur/tümsek o hızlarda büyük sıkıntı oluşturabilir, ülkemiz yolları malum.

Burak bişey derdim ama buraya yazamayacağım. Nasılsa sana önceden söylemiştim, sen hatırla yeter :cherry:

Kesinlikle rüzgara göre değişir. Kimi gün 150 de rahatsız eder, kimi gün 180-190 da...
eheehehe biliyom sedacım çaktırma , sen hep yatık gittiğin için hep yatarak gidiyorum abi şıkkını seçiyorum :p

Ben yüzden sonra eğiliyorum 120 den sonra boylu boyunca uzanıyorum:queen:[/QUOTE]

:queen::queen::queen::queen::queen: koptugum an kasiklarima agri girdi:queen::queen::queen:

yatın yaslanın valla niye rüzgarla inatlaşıyosunuz ki :mrgreen::mrgreen: ne gereği varr

sırf rüzgarlada alakalı değil, rüzgarın rhatasız etmediği hızlardada virajı almak için yatılır ss'lerde

Aslında doğru diyorsun ama senin dediğin yüksek hızlar için geçerli. Dar ve bol virajlı bir yolda yatarak viraj almayı düşünemiyorum. Ayrıca sürekli yatık gitmek için aynaları da indirmen, o açıya göre ayarlaman gerekiyor ki bunu da otobandan başka yerde yapamazsın kanısındayım.

yatma anında kollar dirseklerden kırıldığı için direksiyon yeterince kuvvetli tutulamayabilir, direksiyon amortisörü yoksa ufak bir çukur/tümsek o hızlarda büyük sıkıntı oluşturabilir, ülkemiz yolları malum.

O dediğin geçen gün bnm başıma geldi. 'Tamam, buraya kadarmış!!!' dedim. Çok fena salladı kafayı ama gidonu sıkmak çözüm olmuyormuş, bizzat denedim :cherry: Gazı kesince kafa düzeldi ama ben artık 30 yaşında hissediyorum o andan sonra :)

HRC

anket dioz yaptık dioz ama nerdeeee :p herkes konuya yorum yapip gecio olmuyo ama ::pcgum::

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yandaki arabayı kullanan bayan ile göz göze gelince yatıyorum. sonra vınnn...

kankuli öyle bir durumla karşılaştığında gaz kesme aksine gazı açabildiğin kadar aç o durumdan kurtulursun.ayna olayına da ben bi çözüm buldum.sağ aynanın üzerine bi tane ufak tümsek ayna yapıştır.yattığın zaman aynanı ayarlamasan bile ordan görebilirsin.gerçi ben sağ aynamı yatış pozisyonuna göre ayarladım değiştirmiyorum.şehir içinde zaten aynaya güvenmeyip arkama bakarak kontrol ettiğim için pek sakıncası olmuyor.

HRCcan, rüzgarla alakalı şık koymamışsın canım yau. O yüzden rağbet yok zannedersem

Kankuli dolmuşçuya mı benziyorum ek ayna koyayım allasen? :queen:
Bide gaz kesme diyorsun ya, istersen bide Berhan'la konuş sen bu konuyu. Başına salayım mı ha? Ha? :cherry:

HRC

HRCcan, rüzgarla alakalı şık koymamışsın canım yau. O yüzden rağbet yok zannedersem

rüzgar yok normal hava şartları, açık güneş, bide onu koiyim cılkı çıksın rüzgar,yağmur,kar,dolu... ohooouiuü...

ya bırak berhanı onunla başa çıkılmaz.ben bildiğimi yaparım.sende nasıl istiyosan öle yap :p dolmuşçuyla ne alakası var canım güzel durmayabilir ama bi çözüm sonuçta.o zaman sağ aynanı yatış pozisyonuna göre ayarla.şehir içinde solu kullan.gerçi ikisininde kullanım alanı farklı ama genel olarak sol daha çok kullanılıyo bizim moturlarda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar