Hangi eski kasa motorlar alınır?

Motosikleti
Yok
Merhabalar.
Hayatımda hiç motor almadım veyahut adam akıllı bir motora binmedim, bir gençlik hevesidir almaya karar verdim ama lakin hangi marka, kaç model veya klometreye ne kadar dikkat edilir bilmiyorum. Çocukluğum sanayide geçtiği için araba mevzularına fazlasıyla hakimim, yani hangi araba ne koşulda alınır biliyorum ama dediğim gibi motor konusunda sıfırım. Benim aklımda Chopper almak var, öyle fazla uçarı kaçarı olmayan, yolda giderken rüzgarı, yolu hissedeceğim ve motora yeni başladığım içinde öyle 200.000 bin veya 300.000 bin liralara çıkmak istemiyorum, aklımda ki rakam daha çok 50.000 bin ila max 150.000 bin lira kadar. Söyle bir sitelerde gezindiğimde 2006 kasa, 40.000 binde motorlar var, bu modele mu klometere iyi mi kötümü veyahut doğru mu anlayamadım. Eski kasa motorlarda parça sıkıntısı illa ki vardır ama hangilerinde daha az hangi modellere elleşmemek gerek?
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden yazan arkadaşlara teşekkürler.

Motosikleti
Kanuni tiger 250
Başlangıç olarak 250 CC yeterince işini görecektir, choppercı olarak önerebileceğim Regal raptor bakabilirsin, Kendi kullandığım Kanuni tiger 250 bakabilirsin (yedek parça problem - kronik tesisat sorunu var) Hondanın chopper modelleri var bunlara da bakabilirsin, alırken dikkat edeceğin şeyler işe eski modellerin çoğu düşmeli yatmalı kazalı vs, motoru sağlam olanını bulman lazım. Geri kalanların hepsi teferruat halledilir, gerçi motoru sorunlu olsa da halledilir

crusier tavsiye ederim bajaj avanger 150 düşünebilirsin sağlam bir motosiklet ama kendin araştırsan daha iyi olur.

Motosikleti
Triumph Trident 660
50 bin tl ye chopper olsa ben alırdım

Motosikleti
Yok
Başlangıç olarak 250 CC yeterince işini görecektir, choppercı olarak önerebileceğim Regal raptor bakabilirsin, Kendi kullandığım Kanuni tiger 250 bakabilirsin (yedek parça problem - kronik tesisat sorunu var) Hondanın chopper modelleri var bunlara da bakabilirsin, alırken dikkat edeceğin şeyler işe eski modellerin çoğu düşmeli yatmalı kazalı vs, motoru sağlam olanını bulman lazım. Geri kalanların hepsi teferruat halledilir, gerçi motoru sorunlu olsa da halledilir
Bende başlangıç olarak 250 cc nin üstüne çıkmayı düşünmüyorum. regal raptor ların yeni kasalarını araştırdığımda sıfırlarında su kaçağı, motor arıza lambası gibi sorunlar ile karşılaşan çok olmuş bunları görünce modelden soğumadım değil (ha hundai bayisinde çalıştığım için bu gibi sıkıntılar çok karşılaşıyorum ama bunlar bu motor da sanki biraz fazla karşılaştım gibi geliyor.) Kanuni tiger 250 yedek parça problemi var ise ona çok bulaşamam. Honda grubu güzel gözüküyor eğer araba üretimindeki özeni burada gösterdiyseler gözüm kapalı giderim. Eyw hacım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

50 bin tl ye chopper olsa ben alırdım
Hayırlısı be gülüm.

crusier tavsiye ederim bajaj avanger 150 düşünebilirsin sağlam bir motosiklet ama kendin araştırsan daha iyi olur.
bajaj avanger 150 gözüme çok güzel gözükmedi ya. Motor chopper olmak istemiş de son anda karar değiştirmiş gibi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mondial'in Mct diye 250 cc çift silindir bir chopper motoru var, Bmw R 1200 c'ye benziyor. Ben hala yollarda görüyorum. Fiyatlara baktım da sizin bütçe aralığına uygun.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu bütçede cruiser yok ilk defa motosiklet alacak adam da 20 yıllık motorlara girmemeli yeni model 2. el düşük kmlerde işinizi görecek bi alet alın 1 en fazla 2 sene sonra istediğiniz eski motoru alırsınız

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Mondial'in Mct diye 250 cc çift silindir bir chopper motoru var, Bmw R 1200 c'ye benziyor. Ben hala yollarda görüyorum. Fiyatlara baktım da sizin bütçe aralığına uygun.
Zamanında çok bindik... Deli gibi kalkardı..Yanlamaktan vites attıramazdık...
Sadece çift silindir olmasından ziyade, silindirlerin aynı anda çalışmasından ötürü vibrasyon fazlaydı...
Temizi bulunursa alınır..

Yedek parçasını bulabildiğin her motor alınır isterse yirmi yaşında olsun , eski teknoloji olması hasebiyle çok tüketmesi ve elektroniklerinin az yada hiç olmaması kararsız bırakabilir ,
Bmw nin eski modelleri TR de tercih edilebilir zira yedek parçası var , çıkması ise bolca var vede Bmw gibi bir marka için uygun sayılır..bmw den anlayan ustalarda birçok şehirde var

25 yıllık modellerinde bile eski nesilde olsa en azından Abs de bulunmakta..

Tabi en önemli husus biraz mekanik bilginizin şart olması..
Yani alın elinize takım taklavatı kendiniz yapın demiyorum ama bir ustaya gittiniz , bu konularda tecrübeniz olmadığını anlarlarsa öperler 😁

Motosikleti
Yok
bu bütçede cruiser yok ilk defa motosiklet alacak adam da 20 yıllık motorlara girmemeli yeni model 2. el düşük kmlerde işinizi görecek bi alet alın 1 en fazla 2 sene sonra istediğiniz eski motoru alırsınız
İlla eski model almak istediğimden değil efendim. Yeni motora başlayacağımdan ötürü yeni model yüksek fiyatlar yerine eski model düşük fiyat parçası bol bulunan motor tercih etmeye çalışıyorum, olur da motoru yan yatırır ederiz mederiz, maddi açıdan canım yanmasın hem de eski motorların çıkması gerisini hallederim.

Zamanında çok bindik... Deli gibi kalkardı..Yanlamaktan vites attıramazdık...
Sadece çift silindir olmasından ziyade, silindirlerin aynı anda çalışmasından ötürü vibrasyon fazlaydı...
Temizi bulunursa alınır..
Bu dönem de Mondial Mct alsam parça sıkıntısı çeker miyim?

Kuba Superlight 125-150-200-250... Bir bakın parçası bol aradığınız fiyatlara en yeni modelli motor olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar