Hangi cruiseri tercih etmeliyim?

Motosiklet tecrubem yeterince var.
A2 ehliyet turune uygun bi cruiser ariyorum.
Öğrenci olduğumdan ötürü çok cazla masraf yapamam 10.000 gibi bir butce var ama çalışıp üstüne daha çok ekleyebilirim.
Motorda aradiklarim:
-a2 ye uygun olsun
-şehirler arasi yolculukta 120 de sıkintisiz seyir edebiliyim.
- aylık masrafı bakım vs. Çok fazla tutmasın.
- son olarak beni 5 yıl boyunca götürsün.

Ben kendi çapimda araştırma yaptim 650cc civarında japon motorlardan mi tercih etsem, yoksa çin mi tam olarak emin degilim o regal raptor daelim dystar vs. Bilemedim
Şimdiden tesekkurler

Daelim dystar beni 5 sene gotururmu bilmiyorum bide 250cc uzun yol sabit kaçla gidebilirim ?

Daelim Daystar beni uzun yolda üzmedi. 120 rahat kasmadan yapıyor. 3000 km ye yakın herhangi bir sorun yaşamadım tavsiye ederim

Motosikleti
Hero X Pulse 200
10 bin lira bütçen varsa, çin malı yerine 250cc kore malları (hyosung ve dealim) yada 650 cc japon motorlar bakmalısın.

ama japon motorları son zamanlarda acayip bir piyasaya sahip oldu, 4-5 sene önce 10 bin liraya çok güzel tertemiz dragstar falan alabiliyorken şimdi ancak ölüsünü alabiliyorsun, bu yüzden cruiser camiasından tanıdıkların yoksa yada bu konularda tecruben yoksa o topa pek girmemekte fayda var. sebebi ise hem eski ve hor kullanılmış motorlar çok var ve her modelin kronik problemleri olabiliyor. bunları iyi bilmek, araştırmak ve ona göre almak gerekli.

kore mallarına gelirsek hyosung gv 250 benim kendi motorum, şu zamana kadar 2 tane gv 250 sahibi oldum ikisindende çok memnun kaldım, uzun yollara çıktım. beni hiç üzmedi 120 ile sabit gidebilir, az yakar, bakımlı tutarsan sana sorun çıkartmayacak bir motordur. piyasıda canlıdır kolay satılır. yedek parça sıkıntısı var ama periyodik olarak değişen parçalar piyasada mevcut. diğer parçalarıda sipariş ile getirebilirsin yada türkiyede bazı firmaların elinde var onlardan alabilirsin.

daelim kullanma fırsatım olmadı ama inceleme fırsatım oldu, gayet kaliteli işçiliği boyası vs. iyi bir motor.

Daelim de v motor yok diyorlar birde bu önemli bir eksikmidir forumda v motor arastirdim ne olduguna baktim fakat halen çok farkedermi anlamadim

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Daelim de v motor yok diyorlar birde bu önemli bir eksikmidir forumda v motor arastirdim ne olduguna baktim fakat halen çok farkedermi anlamadim

v motorlar alt devirler dahil daha torklu olur, kendine has bir sesi olur vs. hastası değilsen çok önemli birşey değil ama cruiser motosikletlerin v motorlu olması istenir.

Motosiklet tecrubem yeterince var.
A2 ehliyet turune uygun bi cruiser ariyorum.
Öğrenci olduğumdan ötürü çok cazla masraf yapamam 10.000 gibi bir butce var ama çalışıp üstüne daha çok ekleyebilirim.
Motorda aradiklarim:
-a2 ye uygun olsun
-şehirler arasi yolculukta 120 de sıkintisiz seyir edebiliyim.
- aylık masrafı bakım vs. Çok fazla tutmasın.
- son olarak beni 5 yıl boyunca götürsün.

Ben kendi çapimda araştırma yaptim 650cc civarında japon motorlardan mi tercih etsem, yoksa çin mi tam olarak emin degilim o regal raptor daelim dystar vs. Bilemedim
Şimdiden tesekkurler

Bahsettiğiniz bütçe ile, istediğiniz özelliklere sahip, 650 cc civarındaki Japon motosikleti almanız şu anki piyasada mümkün değil.

Tavsiyem limitinizi 15.000 TL gibi bir rakama çekip, biraz daha eli yüzü düzgün bir Japon tercih etmeniz yönünde.

Saygılarımla.

Benim aslinda sunan 5.000 civari param var calisip 10.000 yapmayi planliyordum. 15.000 icin 2 kat emek gerekir eger degcekse 3 kat da calisirim sıkinti degil. Ama deger mi?

Beklentin maddi ve fiziksel gücün bunlar hep etken. 100 cc motorlarla Türkiye'yi dolaşanlar var. Şekil,ses, güç vs beklentin varsa v motor olmalı elbette. Ben gv250'yi çok beğenmekle birlikte zayıf olduğum için tercih etmedim bana ağır geldi. Düşürürsem kaldıramam diye düşündüm. Nispeten daha hafif ve yakışıklı (bana göre) olan daelim daystar tercih ettim. Hiç pişman etmedi beni. Ama sesi scooterdan hallice. Benim için önemli mi hayır...

bi sorum olucak 250cc bir cruiserdan böle chopper cruiser geciyo diye kendine baktırıcak kadar ses almak mümkünmü egzoz vs degistirerek

ikinci el piyasasındaki japon cruiserların çoğu 20 küsür yaşında. Yeni iyidir.

Motosikleti
BWS 100
bi sorum olucak 250cc bir cruiserdan böle chopper cruiser geciyo diye kendine baktırıcak kadar ses almak mümkünmü egzoz vs degistirerek
hic bir sekilde 250 cc den o 650 cc ve ustu sesi cikmiyor.
Mct 250 olsun cinli paralel 2 silindir cruiser sesini uzaktan duydugumda, bazen rolantideki 4 silindir ss sesi sandigimiz oldu cok, arkadasla.
Oyle garip bir sesleri oluyor. Ses olarak fazla bisey beklememek gerek.e
Daha once gv250'm olmustu, bende denemistim ama hos bir sesi basaramamistim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar