Hangi çözünürlükte çekiyorsunuz?

Arkadaşlar selam
Vlog çeken arkadaşlar tabiiki yüksek çözünürlüklerde kayıt alıyordur ancak güvenlik ve olası durumlarda delil amaçlı çekim yapanlar hangi çözünürlükte kayıt alıyorsunuz?
1080p30fps mi cekmeliyim?
720p30fps mi cekmeliyim?

Açıkçası fps30dan çıkmayı düşünmüyorum hafıza açısından ancak çektiğim 720lik görüntüler, 1080den daha yüksek boyutta çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
(sjcam sj4000wifi kullanıyorum)

bunu başkasının nasıl çektiğinden çok senin kameranın kalitesine göre çekmen lazım.
çoğu çin kamerasında 1080 bile plakaları düzgün okutamıyor.
zaten güvenlik içinse gene en yüksek çözünürlükte çekebilirsin.

32 gb bile kullansan en yüksek kalitede 1 saat kafadan çekersin
çektiğin 1 saatte başına bişey gelirse zaten çekebiliyorsun.

sorunun cevabına gelicek olursak.
tüm çözünürlüklerde deneme çekimi yapıp evde kontrol et.
araç plakaları hangi çözünürlüğe inince okunmamaya başlıyor

Aynen öyle yaptım ve 1080p30fps de karar kıldım. Görünümü oldukça tatmin edici ve plakalar cam gibi çıkıyor.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
4k yı oynatacak ekran olmadığı ve hemde yerden tasarruf etmek için 1080p 30 kare yeterli. 35:09 dk kayıt yapıyor 4 gb küsür kaydediyor. Tam da dvd ye yedek alınacak şekilde ayarlamışlar sanırım. Daha ne olsun. Programla da kayıpsız 2 küsür gb a düşürüyorum daha ne olsun. :)

1080p 60 fps kullanıyorum.
30 fps ile görüntüler bulanık olabiliyor, 60 fps daha ideal delil olması açısından.

Arkadaşlar çözünürlük tabiki bizim için ilk baktığımız değer.

Ancak hd veya uhd olması, yüksek fps olması tek başına yeterli değil. Ar coating, sensor area size, light sensitiviy, hdr/wdr, shutter type gibi başka parametreler çözünürlükten daha önemli faktörler. Fakat bunların ne olduğunu teknik bilgiye sahip satıcıların büyük çoğunluğu bilmiyor. Çünkü kamera alacak vatandaş çözünürlüğü soruyor sadece.

Örneğin bazı yabancı tv/internet kanallarında 720p çözünürlükte videoların dahi mükemmel kalitede izlenmesinin sebebi budur.

Şu durumda bizim kamera alırken yapabileceğimiz tek şey pahalı olanı almak maalesef. Ama her pahalı da bu asgari kriterleri karşılamaz elbette.

Motosikleti
cbf 150
çöznürlük ne kadar yüksekse o kadar faydalı, ben ucuz bir setup kurabilirdim ama terchimi 4kdan yana seçtim. Çünkü onu daha az dataya çevirebilirim ama daha az datayı daha yüksek bir dataya çeviremem.

Ne kadar çevresel data alırsanız o kadar iyi. Vlog için yada genel motosiklet videoları için 30fps önemli hatta 25fps ama kullandıgımız ekipmanlar ki ben en kalitelerine yatırım yaptım şu anda onlar bile bu fpslerde iyi değiller. Filtre kullanman icap ediyor. Geçen gün dronela gelen filtrelere baktım cidden tel maşa. Benim profosyonel dslr larım da var leica nın sırf ND filtresi neredeyse drone fiyatında yani nd filtresi var nd filtresi var öyle düşünün. Sen iyi bir lensin önüne dandik bir cam koyup görüntünün keskinliğinden tut kontrasta kadar herşeyi alıp götürüyorsun.

Tavsiyem 1080plerle ugraşma para biriktir iyi bir setup yap ve bunu yapana kadarda cinematoprahye odaklan. ışık kompozisyon ne anlatıcak vs vs.

Bunun içinde her gece 1 film izle boş vakitlerinde izle devamlı izle. filmin konusuna bakmana luzum yok filmi kameraları açıları ışık ve kompozisyon için izle. Bunu 1 sene yap, para biriktir sonra istediğin gibi çek.

Mevcut kameranla antireman yap. motor güzel bir hobidir ama video yada fotograf seni geliştiricek bir hobidir.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Çok enteresan cevaplara kafamın çalıştığı bir konu.. Troll'ük yaparak ceza yiyebilirim, o yüzden topukluyorum. 😁

1080p - 25fps - ISO 600-1200 arası range belirledim günlük kullanımda. Neyi çektiğime, süratine, ışık ve karanlığa göre değişir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben o kadar ayar yapıyorum o kadar filtre alıyorum üzerine lut kullanıyorum çok güzel gözüküyor youtubea yüklüyorum bok gibi oluyor kaç bitrate e izin veriyorsa

Motosikleti
Yamaha XSR700
Kameranın çekebildiği en yüksek çözünürlükte, otomatik modda çekiyorum. Amatör kullanıcıyım ben. Milyon tane ayarla uğraşamam. Bir kar amacım yok. Anı topluyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar