Hangi bölüme gitsem ne yapsam ?

Öncelikle herkese merhaba.Hemen konuya girmek istiyorum fazla vaktinizi almadan.Ben son sınıf anadolu teknik meslek lisesi ögrencisiyim hayırlısıyla mezun oluyorum.Elektrik elektronik bölümünde okuyorum ve gerçekten hayatımda en sevmedigim işler masabaşı yada beklemeli böyle esnaflık yada ne biliyim bankacılık gibi işlerdi bu yüzden elektrik elektronik seçtim belki başka bir alanı da seçebilirdim ama bu denk geldi bu bölümü seviyorum ama nedense lise de hiç calismadim yani yapabiliyordum bir şeyi yapmak istedigimde fakat yapmak istemedim sanırım okulu sevmiyordum ama kendimce bir karar aldım ve üniversitede ne kapabilirsem kapmaya calisicam meslek olarak ve lisede calismama rağmen 2 yıllık sınavsız geçiş hakkım var.ygs barajını geçmeme rağmen lysye girmedim.neyse 2 yıllık gidip 4 yıllıga tamamlamak istiyorum tabi bunlar ileri ki hedeflerim :) 2 yıllık da çok bölüm var ama ben ne seçecegim hakkında tam olarak bir fikir sahibi değilim hocalarımız uçak teknisyenliğine gidin güzel meslek ama iş bulmak diğerlerine göre daha zor diyor.:jocolor: aslında uçak teknisyenliğine gidebilirim farklı bir meslek zor bile olsa güzel geliyor insana :) ne yapsam diye üniversite kayıtları yaklaştıkca daha fazla düşünüyorum :pr: eğer forumda varsa elektrik elektronik okuyan iş sahibi olan çalışan bilgilendirirse çok sevinirim.:thumleft:

Otomotiv Bölümüne Git Kardeşim, Lise Otomotiv Çıkışlıyım + Üniversite Otomotiv Okuyorum. Önü Çok Açık Bir Sektör 2 Yıllık Bölümlerin Arasında En Kolay İş Bulabileceğin ve İyi Para Kazanabileceğin Bir Bölüm.

Haa Ben Sevdiğim Bölümü Okuyorum Otomotiv - Motosiklet - Motoprlu Taşıtlar Benim İçin Hayatın Anlamı.

Hangi İşi Seviyorsan Onun Bölümünü Oku, Sevmediğin Bir İşi Sadece Parası İyi Diye Yapamazsın :cat:

Elektrik - Elektronik Okuyan 3 Arkadaşım Var Otomotiv Okumadıklarına Pişmanlar, Her Köşe Başı Bakkal Gibi Elektirikçi.

Otomotiv Bölümüne Git Kardeşim, Lise Otomotiv Çıkışlıyım + Üniversite Otomotiv Okuyorum. Önü Çok Açık Bir Sektör 2 Yıllık Bölümlerin Arasında En Kolay İş Bulabileceğin ve İyi Para Kazanabileceğin Bir Bölüm.

Haa Ben Sevdiğim Bölümü Okuyorum Otomotiv - Motosiklet - Motoprlu Taşıtlar Benim İçin Hayatın Anlamı.

Hangi İşi Seviyorsan Onun Bölümünü Oku, Sevmediğin Bir İşi Sadece Parası İyi Diye Yapamazsın :cat:

Elektrik - Elektronik Okuyan 3 Arkadaşım Var Otomotiv Okumadıklarına Pişmanlar, Her Köşe Başı Bakkal Gibi Elektirikçi.

açıkcası otomotiv hakkında bir bilgim yok ve ygs puanım da yüksek degil sadece barajı geçtim daha hangi mesleği seçecegim hakkında bir bilgim yok ne yapmalıyım diye :) otomotiv bölümüne sınavsız geçişle gidebilir mi elektrik elektronik mezunu ?

Elektronikte bir yerlere gelmek istiyorsan çok çalışman ve başarılı olman gerekli. Elektronik düz mantıkla baktığında sürekli gelişen bir sektör zaten. Elektronik mühendisi olursan boşta kalacağını sanmam. Kayın biraderim den dolayı biliyorum :mrgreen: Ha o ne oldu okuyunca dersen adam çok çalıştı derece yaptı TRT adamı kaptı hemen , şuan trt de elektronik mühendisliği yapıyor. Çok çalışırım yaparım dersen elektronik derim :king:

evet elektorink sürekli gelişiyor ama biraz bilgi almak istiyorum forumdaki üyelerden acaba hangi meslekleri seçsem iyi olur ? iş bulma olanağı nasıl ? maaşı nasıl ? meslek zor mu ? bunlar önemli şeyler her insan için :) ama başta dedigim gibi elektrik elektroniği seviyorum ama hangi bölümünü seçicegimi bilmiyorum birsürü seçenek var aslında ama hangi bölüm ? onu seçmek zor işte :)

bende 2 senelik elektronik okuyordum ama taaki yarım dönemim kala okulu bırakana kadar :) sen sen ol geçme notu 65 olan bir üniversite tercih etme :)

Artık üniversite mezunu olmak sökmüyor. Çevre iş yapıyor, tabi memur olmayacaksan. Üni. mezunu en az 20 arkadasım hamburgercide pizzacıda eleman falan filan. Müzik bölümü okuyordum fakat ilkokul mezunu insanlar düğünlerde çalarak kendine ev alıyor. Ben okuyacaktımdan ne olacaktı memur olup sürünecektim? Bunun gibi birsürü örnek verebilirim. Sevdiğin işi yap tabiki ama insan hayatını lükste yaşamak istiyor. Kalbinden ne geçiyorsa öyle yap insanların seni yönlendirmesine izinde verme, pişman olup suçu baskalarında aramak çok basit cünkü :cat:

Lisede çalışmadım ama üniversitede çalışıcam diyipte yapan insan sayısı çok az. Harita Mühendisliği okuyorum, bende ünide çok calışıcam dedim ama fazla çalışmıyorum bizim meslek masabaşı bi iş değil ama bizim bölümden veya başka bölümlerden DGS sınavı ile 4 yıllığa gecen birçok arkadaşım var. Şayet sevdiğin bir alan bulup biraz sıkarsan 4 yıllığa geçmek zor değil ve gördüğüm kadarıyla teknikerlikten gelenler (+ senin teknik lise) uygulamada sahada bizden bi adım öndeler. Başarılar..

cevaplarınız için cok teşekkürler hepsini tek tek okudum ve dikkate alicam :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar