Yapı Kredi Play Card çıkar ilk etapta. Sistemi düzgün işleyen tek banka Yapı Kredi'dir. 12 yıldır Yapı Kredi müşterisiyim. Diğer bankalar gibi evrakla kürekle çok uğraşmazsın. Sistem altyapıları çok düzgün. Internet bankacılığından ıslak imzanı gerektirmeyen her işlemi kolaylıkla yaparsın. Play Card öğrencilere verilen bordro sorgusu olmayan, kampanyalı, aidatsız, kısıtlı limiti olan (max. 1000 TL gibi bir şey), World özellikli olduğundan World Card'ın sunduğu her avantajı bire bir kullanan ve World üye işyerlerinde Worldpuan kazandıran bir kart. Zaten World Card en yaygın ağa sahip olduğundan pek çok mağazada da vade farksız taksit imkanı sunuyor.
Şu piyasadaki en yaygın kullanım açısından sırasıyla Yapı Kredi, İş Bankası, Garanti, Akbank gibi bankaların ürünlerini incelemeni tavsiye ederim. Gerisi boş.
Bu arada kredi kartı kullanmak veya kullanmamak tercihtir. Borca düşen aklı geri insanlar ayaklarını yorganlarına göre uzatamıyorlarsa bu onların suçudur. Bankanın veya kartın değil. Ben kazandığım maaşla karşılayabileceğim ama çok pahalı bir ürün aldığımda üzerimde nakit taşımak zorunda değilim. Yekünen ödemek çağ dışı ve zorlayıcı. Hem elindeki parayı topluca kaybetmeden hem de her ay daha uygun taksitlerle bir şeye sahip olmak daha mantıklı bir harekettir. Acil bir durum çıkarsa cebinizde nakitiniz kalır hiç olmazsa. Zaten kartın limitini ilk başta banka, sonra zaman içinde sen belirliyorsun. Kafan biraz çalışıyorsa zaten ne kadara ihtiyacın olduğunu bilirsin.
Ben geçen sene evlendim. Birikmiş çok param da yoktu. Mesela kartım olmadan mobilyalarımı alamazdım. Maaşım bir orta düzey yönetici maaşına denk ama bana birkaç aylık maaşım gerekiyordu ev masraflarını karşılamak için. Bu noktada devreye kredi kartım girdi ve taksitle yemek masasıydı, konsoldu, kanepeydi çok şükür alabildik. Taksitler 9 aylıktı. Her ay cebimde param kalırken öte yandan da eşyaları satın alabildim. Kredi kartı bu tarz amaçlar için var zaten.
İnsanların sana yol göstermek yerine, kendi bildiklerini dikte ettirmemesine özen göster. Hangi banka diye sormuşun, karta bulaşma diye yanıt almışsın. Algı farkı demek ki.