Hangi aküyü almalıyım?

Arkadaşlar merhaba ben yeni üyeyim ve motorlardan pek anlamam
2 Gün önce motorum birden istop etti kontağı kapatıp açıyorum tık yok elektrikte gelmiyor aküm zaten bitik gibiydi ayak marşıyla çalıştırıyorum motoru 1 2 aydır maalesef işten dolayı bakıma götüremedim. İnternetten araştırdığımda motorun sigortası atmıştır ya da aküsünün bittiği hakkında bilgi edindim.
Çekiciye para vermek istemiyorum aküyü kendim söktüm ve kendim yeni akü takmak istiyorum motorumun modeli Mondial Loyal 50i bu motora hangi aküyü almam gerekiyor hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim

Akünün üzerinde kodu yazar, aynı kodda uyumlu akü almanız gerekiyor. Aküler arasında ufak şekil farklılıkları var, farklı akü alınca eskisinin yerine uymayabiliyor.
Motorun kullanma klavuzunda da akü tipi verilir o kodu bulup internetten arayıp bulabilirsiniz.

Akünün üstünde bi kod vardır ytx 7l bs tarzında, o kod boyut ve gücünün kodudur, aynı kodda akü alacaksınız. Ytx yerine btx veya ttx yazabilir markadan markaya değişir ama ilk harfi harici aynı kodlu olmalı.

Akünün üstünde bi kod vardır ytx 7l bs tarzında, o kod boyut ve gücünün kodudur, aynı kodda akü alacaksınız. Ytx yerine btx veya ttx yazabilir markadan markaya değişir ama ilk harfi harici aynı kodlu olmalı.
12v STD0 6AX6- 10h QUICK 3 0AX 1h yazıyor

Selam,
YTX4L-BS (12V 4Ah) – Standart olarak kullanılan model olması lazım. Bu kod ile alabileceğin çok çeşitli marka var.
Benim tercihim yerli ve tanınmış bir marka olurdu.
Jel akü bakabilirsin,
5Ah olabilir daha dayanıklı olur.
Bir de ebatlarını kontrol et alırken. ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar