Halic sutluce yanyol edirne istikameti ceza yazilmasi

Arkadaslar halic sutluce edirne istikameti yanyolda ki emniyet seridinde ceza yazmislar 51 numarali eds. buradan emniyetten gecmeyin. Otomatik yazildigini sanmiyorum. muhtemelen motorlara gicigi olan bir memur vardir burada kameranin basinda gordugune basiyordur hiyar. Gecis 6 ay oncesine ait gecen hafta e devletten mail geldi 235 tl 51 nolu eds 54/1-A dan cezaniz var diye. Buna itiraz edemiyor muyuz. 6 ay once ordan gectigimi bile hatirlamiyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Haliç yan köprüsü mü diyorsunuz? Her sabah emniyet şeridinden geçiyorum orada... (Başka bir yol ise anlayamamışımdır...)

Evet halic koprusunun yan yolu edirne istikametindeki. Kanaatim secimi beklemisler secimden sonra gonderin demisler.

Motosikleti
Forza 250
Haliç Köprüsü'nde emniyet şeridi cezası çok meşhur. Ceza yiyen çok kişi var EDS otomatik kesiyor.

Seçimle alakası yok yani yıllardır olan bir şey. Ordaki kameralar arkadan da çekim yaptığı için motosikletlere ceza kesebiliyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
İlginç, senelerdir her sabah orada emniyet şeridini kullanıyorum daha ceza gelmedi; maddesi ne cezanın, yani emniyet şeridi kullamından ziyade hızla ilgili olabilir mi? (Hız limitlerine uyuyorum orada, zaten o daracık emniyet şeridinde pek hız yapacak bir durum da yok...)

Trafik Cezası Madde 54/1-a Nedir ?

Öndeki aracı geçerken geçme kurallarına riayet etmemek,

Bu Trafik Cezası Kime Kesilir ?

Sürücülere

2019 Ceza Tutarı Ne Kadar ? Kaç TL ?

235 TL

Motosikleti
Ok bu başkaymış. Emniyet şeridi kullanımı 46/2-f maddesiymiş ve cezası da 1002TL...

Abi bende nerdeyse her sabah haliç köprüsünü edirne tarafına doğru geçerken o sağdaki alanı kullanır, köprünün sonuna doğru sola sinyalimi verir anayola bağlanıncada trafik yoksa soldan giderim. Sürekli kontrol ediyorum e devlette birşey yok eğer toplu gelirse tek ceza gelmez :) eds de görmedim ben orda tam konumu anlayamadım, taralı alan eds si falan mı?

Nasıl oluyor bilmiyorum ama gaza geldim geç tebliğ edilen cezalara itiraz edin diye bir sene önce ceza kesilmiş. Bende itiraz ettim geç tebliğ ettiniz diye sonuç öde lan ( pardon ) çıktı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar