Haliç köprüsünde yaşanan kaza.!

Büyük geçmiş olsun kurye işi yapan bütün arkadaşlara ALLAH cc. kolaylıklar versın kaza yapan arkadaşımızda inşallah tez zaman da iyileşir. Dayanışma sergileyen burdan teşekkür ederim .her ne kadar duymasalarda . Kaza esnasında hepimiz yardımcı olmaya calışıyoruz ama bilgimiz bu konuda zayıf bunu kabul edelim teknık konularla ilgilenmekten ilk yardım konusunda bir seyler öğrenmemeye gayret ediyoruz.O an yapacağımız en ufak bir şey yarar yerine zarar verebılır bunu ne kazazede nede bız anlayabılırız .bence formlarda bundan sonra bu konularda topic açmaya varsa hortlatmaya calışalım .

Kazada hiç bilinçsiz bir ilk yardım olmadı sadece kaskı çıkarttık boynunda bir şey yoktu.Sırt üstü yatırarak bilincini açık tutmak için devamlı konuştuk ambulans geldikten sonra uzman ilk yardımcılar müdahele ettiler .:cat:

Kazada hiç bilinçsiz bir ilk yardım olmadı sadece kaskı çıkarttık boynunda bir şey yoktu.Sırt üstü yatırarak bilincini açık tutmak için devamlı konuştuk ambulans geldikten sonra uzman ilk yardımcılar müdahele ettiler .:cat:

bu kazada bilinçli davranılmış olabılır zaten yatış pozısyonundan başına destek konulmasından arkadaşların ilgili olduğundan ve senın gıbı motorcu abımızın orda bulunmasından belli ben genel olarak konuştum bu yönde eksıklerımız var ne yazıkki dıye formda o hızlı bu gıtmıyor motorum nasıl olmuş yerına sağlık konuşsak bılgımız coğalsa mantığına getırmek istedım :cat::rendeer:

bu kazada bilinçli davranılmış olabılır zaten yatış pozısyonundan başına destek konulmasından arkadaşların ilgili olduğundan ve senın gıbı motorcu abımızın orda bulunmasından belli ben genel olarak konuştum bu yönde eksıklerımız var ne yazıkki dıye formda o hızlı bu gıtmıyor motorum nasıl olmuş yerına sağlık konuşsak bılgımız coğalsa mantığına getırmek istedım :cat::rendeer:

Bu konuda sana katılmamak elde değil çok doğru söylüyorsun.:cat::rendeer:

baygın ise dimi?cunku benim kazada ben ayiktim ve boynumu oynatabiliyordum...kaza aninda vucut nedense daha fazla oksijen istiyor...mayis ayi olmasina ragmen benim kask muthis bugulanmisdi..dicegim o ki kazazede ayik vede boyun kismini hareket ettiriyorsa cikartilabilir bence...ben kendim cikartmaya ccalismisdim..ama sol el full kirik oldugundan beceremedim..sagolsun ambulansdak,ler cikartti...nasil acildigini sormuslardi.:pale:
Insallah belde muhim bi kirik yoktur...belni oynatamamasi cok ama cok uzucu cunku...soylemek bile istemiyorum...:salut:

Bilinci açık olsada kaskı çıkarmak riskli bir hareket olur. Olay sadece boyun degil kafa tasınında sarsılmaması gereken durumlar olabilir veya boyunda bir sorun varsa bile ilk anda agrı yapmayabilir. Yani agrının olmaması herhangi bir sorun olmadıgı anlamına gelmez.Bu nedenle saglık görevlilerinin müdahale etmesi gerekiyor.

Bilinci açık olsada kaskı çıkarmak riskli bir hareket olur. Olay sadece boyun degil kafa tasınında sarsılmaması gereken durumlar olabilir veya boyunda bir sorun varsa bile ilk anda agrı yapmayabilir. Yani agrının olmaması herhangi bir sorun olmadıgı anlamına gelmez.Bu nedenle saglık görevlilerinin müdahale etmesi gerekiyor.

İyi de bu esnada dili boğazına kaçmış olabilir,zor nefes alıyor olabilir,ağzından yada burnundan kan geliyor olabilir.Bu durumları göz ardı etmemek için çıkarmak gerekmezmi.:silent::cat:

İyi de bu esnada dili boğazına kaçmış olabilir,zor nefes alıyor olabilir,ağzından yada burnundan kan geliyor olabilir.Bu durumları göz ardı etmemek için çıkarmak gerekmezmi.:silent::cat:

o sorun gözlemlendiginde tabiki diger riskler göze alınarak kask çıkartılacak bu dogru oldugundan degil durumun aciliyeti ve başka alternatif olmadıgından yapılabilir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
resimlerde gördüğüm kadarıyla kaza yapan sürücü full korumalı giyinmiş buda kendisini büyük ölçekli yaralanmadan korumuş,ya bu kazada üzerinde korumalı giysileri ve kaskı olmasaydı ? hayal bile etmek istemiyorum,sürücü arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimle birlikte acil şifalar diliyorum

Allah yardımcısı olsun umarım ciddi bir sorunu yoktur.. Acil şifalar diliyorum..

premedic bir arkadaşım var onunla geçen gün bir deneme yaptık. ls2 var bende kafamdan kaskı çıkaramadı o da. kaldı ki en az 5 ççişt klit sistemi vardır. sağlık memuru motosiklete uzak biriyse bunu ayrıca eğitim ile öğrenmesi gerekir. . arkadaş kilidi açamazsan bağı keseriz demşti. asıl montlarımızdan şikayetçiydi . montun içinde kol kırılmışsa gerek protec ler gerekse montlarımızın darlığından çekip çıkarmak mümkün olmuyor. bazı montları kesmek de zorlandığını anlatmıştı..
kaza yapan arkadaş mt den değil herlalde. son durumu hakkında bilgi sahibi de değiliz?
Birkez daha korumaların yararını görüyoruz. bantolon eldiven mont kask... Ve Bellik ..
giymek için üşenmemek. almak için parayı bahane etmemek gerekiyor. son zamanlarda 12 taksit furyasından da faydalanılabilir..

ahh ahh geçmiş olsun sayın abim 10 gün önce(20.12.2009) bende kaza yaptım bacağım kırık yatıyorum:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar