Hala Aile Sorunu..

S.a arkadaşlar bu ara canım çok sıkkın ve beni sizden başka kimsenin anlamayacağından dolayı bu konuyu sadece sizinle paylaşmak istiyorum. Çocukluk zamanımda motosiklete heveslendiğim zaman hep ailem karşı çıktı. Kendi imkanlarımla sıfır bi sukuter almıştım, alırken de aileme ister bana kaza yapmasın diye dua edin ister tez öleyim diye beddua edin ben motosikletimi alıcam diyerek başladım bu sevdaya. Aradan yıllar geçti kendi evim oldu kendi arabam oldu evlenmemin üzerinden 6 ay geçti çok şükür maddi bir sıkıntım kalmadı. Hala ailem de eşimde motosiklete karşılar. Bir kuruş masraf yapsam gözlerine batıyor. Yahu kask almam lazım ekipmanın miyadı doldu değiştirmem lazım diyorum yok hepsi varya daha pahalısını ne yapacaksın vs. vs. anlatamıyorum bunu bir türlü. Bu tür sorunlarla karşılaşan arkadaşlar nasıl tepki veriyorsunuz ne yapıyorsunuz banada anlatın. Canımı korumak için alıyorum diyorum eski aldıkların korumuyor mu diyorlar iyice deli olmak üzereyim tadım tuzum kaçtı günlerdir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benimde anneannem motorla bakkala gitsem 10 defa arar. Motora para harcarken Yengeye hediye al ozaman bisey demez sevinir bile :) kadınlar baska ne ister ben motora para verirken anneanneme caydanlik almistim :)
Ama esinede hak ver abi korkuyodur kadincagiz.

Aynı şeyleri bende yaşadım... Kimseden habersiz gittim aldım motorumu. Aradım telefon ile, baba ben motor aldım. Noterden çıktım dedim şimdi. Dediği tek şey; Hayırlı olsun oğlum dedi :santa:

Gel zaman git zaman alıştırdım haliyle yavaş yavaş motora. Hadi balığa gidelim diyerek zorla bindirdim arkama maltepeden beykoza gittik. İlerle daha ben güzel bir yer biliyorum dedi... Ulan git git bitmiyor bir baktım rivadayız :mrgreen: Adam sevmiş meleti, gezmek hoşuna gitmiş... Ses çıkarmadım bende :)

Annem, ananem, dedem vs zamanla alıştılar. İşleri düşünce beni aramaya başladılar... Sen daha hızlı gidersin diyerek sola sağa yollamaya başladılar.
Bokunu çıkardım gittim RR aldım. Bu sefer herkesi bindirmeye başladım. O ses, rüzgar, özgürlük hepsini cezvetti tabikide zamanla. Şimdilerde motorumu sattım, soruyorlar tekrar ne zaman alıcaksın diye...
Kız arkadaş istemiyordu. Onuda zorla olsa sola sağa götürdüm oda sevdi :pl:

Bence babadan başlayıp gezdirmeye, turmalamaya çıkın. Eşinizle sola sağa gidin. Motoru sevdirmeye bakın... Siz tutmadıkça ayakta bile duramayacak masumane araç olduğunu gösterin... Birde pembe kask alın eşinize...

Bakın sonra seviyormu, sevmiyormu :) (pembe kask önemli)

Tecrübeyle sabittir.Pembe kaskı alıyorsun.Bir müddet arkanda ağır ağır dolaştırıyorsun.Sonra sorular başlıyor.Nasıl,sürmeside arkada gitmek kadar eğlencelimi?Zormu sürülüyor?Ben bisikleti çok güzel sürüyorum bunuda sürermiyim?Bi deneyimmi?Nasıl yapıcaz?

Derken....Şimdi benden daha istekli.Ankaranın bu buz gibi ayında yeter donduk demesem üşüdüğünü farketmeyecek.
Geçenlerde beni artçısı yaptı...İnanılmaz mutlu anlayacağın.İşi çok çabuk kavradı.Çokta kaabiliyetliymiş.Bunu farkettik oda bende.
Kendiside tadınca anladı neyin zarar verdiğini,çıkarken hep aynı şeyi söylüyor(genelde onsuz çıkamıyorum) dikkatini topla,hayvanlık yapma(gereksiz gaz açma demekmiş)

Bilmiyorum eşin kullanmak istermi?Yada sen ne dersin?
Kullansada kullanmasada sen biraz dolaştır ve kesinlikle pembe kask al.
İşini görecektir emin ol...

Bu konuya yorum yapabilmem için evli ve birazdaha olgun olmam gerekir ama anladığım tek birşey var; evlendikten sonra insanı motordan soğuturlar.

Birde coluk cocuga karisinca gorun, isler daha da sarpa sariyor ustune ustluk motorunla ilgilenecegine birazda cocuklarinla ilgilen lafi isitiyorsunuz, tabi motosikleti zevk amacli kullaniyorsaniz once aile huzuru derim

Evet bazen zorlamak gerekiyor dediğiniz gibi, benim de babam motorcu allahtan çok istedim o da istiyordu motora başlamamı gittik aldık anne tarafım deliye döndü hayal bile edemiyorlardı.Şimdi üzerinden 3 sene geçti durum şu: anneannemde kalıyorum gece 11 de hadi ben kaçtım diyorum ve dışarıda yağmur yağıyor hadi güle güle ıslanacaksın ama neyse falan diyor. :cherry: Ama hala uzun yola çıkacağım zaman uğraşıyorum :pr:

Tecrübeyle sabittir.Pembe kaskı alıyorsun.Bir müddet arkanda ağır ağır dolaştırıyorsun.Sonra sorular başlıyor.Nasıl,sürmeside arkada gitmek kadar eğlencelimi?Zormu sürülüyor?Ben bisikleti çok güzel sürüyorum bunuda sürermiyim?Bi deneyimmi?Nasıl yapıcaz?

Derken....Şimdi benden daha istekli.Ankaranın bu buz gibi ayında yeter donduk demesem üşüdüğünü farketmeyecek.
Geçenlerde beni artçısı yaptı...İnanılmaz mutlu anlayacağın.İşi çok çabuk kavradı.Çokta kaabiliyetliymiş.Bunu farkettik oda bende.
Kendiside tadınca anladı neyin zarar verdiğini,çıkarken hep aynı şeyi söylüyor(genelde onsuz çıkamıyorum) dikkatini topla,hayvanlık yapma(gereksiz gaz açma demekmiş)

Bilmiyorum eşin kullanmak istermi?Yada sen ne dersin?
Kullansada kullanmasada sen biraz dolaştır ve kesinlikle pembe kask al.
İşini görecektir emin ol...

Pembe kask olayını deneyeccem. Motora binmesine gerek yok karışmasın yeter bana.

valla bizimkilerde zamanında karşıydı, şimdi araba almıştım senin gibi evlenince, sonra araba çok masraflı olunca protesto amaçlı sattım kullanmadım hiç, iki sene sonra motosiklet almak geldi aklıma, ama aile tabi ilk başta etme yapma deselerde, aldım, eşimde karşı olmasına karşın ben onlara motorun faydalı yönlerini anlattım, gösterdim, pratikliğini gösterdim, özeliklerini anlattım, bide arabam olmayınca heryere motorla gidince, zamanla hak verdiler, şimdi arada olm dikkat et, evladım dikkat et sözleriyle geçiyor, eşimde alıştı hatta scooter öğrettim onada ilerde bir scooter alırım, bide karakterim gereği kafama koyduğumu yaparım, acımam... onuda bilirler :))

Abi Hediye felan al motora para harcarken :) %100 etkili olur

Hediye de güzel fikir de fuara gidecem olayını yine yumuşatmaz :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------

valla bizimkilerde zamanında karşıydı, şimdi araba almıştım senin gibi evlenince, sonra araba çok masraflı olunca protesto amaçlı sattım kullanmadım hiç, iki sene sonra motosiklet almak geldi aklıma, ama aile tabi ilk başta etme yapma deselerde, aldım, eşimde karşı olmasına karşın ben onlara motorun faydalı yönlerini anlattım, gösterdim, pratikliğini gösterdim, özeliklerini anlattım, bide arabam olmayınca heryere motorla gidince, zamanla hak verdiler, şimdi arada olm dikkat et, evladım dikkat et sözleriyle geçiyor, eşimde alıştı hatta scooter öğrettim onada ilerde bir scooter alırım, bide karakterim gereği kafama koyduğumu yaparım, acımam... onuda bilirler :))

Dostum seninle aynı kafadayız arkadaş aklıma fuar işini soktu ertesi gün uçak biletlerimizi aldık. 1 martta istanbula gidecez. Tabi evde ufak çapta kıyamet koptu sonuç: fuara gidiyorum :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sen yine her ihtimale karsi yengeye hediye gotur :) hatta evcil hayvan seviyosa imkan varsa gotur onunla ilgilenirken motoru unutur :D

Kırdım zaten internetten bile gösteriyorum 40 liralık yağmurluğu alacam diye sen ucuz mala para vermezsin diyorlar bu seferde :pr:

sorunu nasıl çözersin bilmem ama nasıl çözemeyeceğini biliyorum. Eşine yalan söyleme. Güveni azalacak ve en masum en doğru şeyleri bile sorgulamaya başlayacak. Kadınlar cin gibidir, hiçbirşeyi yutmaz, sadece uygun yer ve zamanı bekler.

hatta evcil hayvan seviyosa imkan varsa gotur onunla ilgilenirken motoru unutur :D

Sevgili dostum, hayvanları çıkarlarımız için kullanmak doğru değildir. Bunu artniyetle söylemediğine eminim fakat bunu espri olarakta belirtmek hoş olmuyor. Sevgiler;

Bence eşinize hobilerinize karışmaması hakkında bir konuşma yapabilirsiniz. Bu şekilde birbirinizin hobilerine müdahale etmenin sadece birbirinizi üzeceğini belirterek bununla ilgili psikolojik bir kitapla bu konuşmanı daha da sağlamlaştırabilirsin. İkna Yöntemleri / Robert D. bu kitabı okumanı öneririm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------

Dostum seninle aynı kafadayız arkadaş aklıma fuar işini soktu ertesi gün uçak biletlerimizi aldık. 1 martta istanbula gidecez. Tabi evde ufak çapta kıyamet koptu sonuç: fuara gidiyorum :cherry:

Yapmak istediklerinizi yapabildiğiniz sürece hayattan zevk alırsınız baskı ile yaşamak hiç bana göre değil

bize karşı çıkanlar muhakkak bizi düşündükleri için ama kendini korumak için aldığın ekipmanada karışıyorlarsa bi sorun var demektir...

fuara geldiğinde görüşelim kardeşim :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar