Haftasonu Sürüş Raporu

Henüz bir ay kadar önce ilk motosikletimi aldığımı tanışma mesajımda yazmıştım. Acemiliğimi üzerimden atmak için her fırsat bulduğumda motosikletle turluyorum. Motosiklet.net'de ve diğer kaynaklarda sürüş tekniği ve trafik konusunda pek çok yazı ve öneriyi de okudum, uyguluyorum. Lakin bizim milletin büyük ölçüde gerizekalı olduğu konusunda şüphelerim oluşmaya başladı. Neden derseniz bugün yaptığım 5 saatlik çoğu şehir içi sürüşünün istatistikleri şöyle;

Toplamda 5 yaya trafiğin oldukça akışkan olduğu yollarda ve kesinlikle yaya geçidinin 100m. yakınında bile olmaksızın, üstelik gözümün içine baka baka önüme atladılar. Trafiğe Elvis çıksa sanırım bu denli ilgi görmezdi.

Bu dostlarımızdan bende en çok iz bırakanı ise Bostanlı sahil yolunda 40-45km. civarında ve arkamda da sabırsız bir araçla birlikte giderken omzunda 1.5 yaşlarında çocuğuyla birlikte gözümün içine baka baka önüme dalış yapan genç baba oldu. Ben gerizekalılığın da bir sınırı var sanıyordum..

Bir de Sasalı tarafında, sollama yasağı ve sürat kısıtlaması olmasına rağmen önündeki aracı sollamaya heveslenen, bununla da kalmayıp benim hız kestiğimi görünce hız kesmektense üstüme sürmeyi tercih ederek düşük süratime rağmen beni resmen asfalt dışına kaçmaya zorlayan, malesef plakasını almayı ya da U dönüşü yaparak peşşine takılmayı beceremediğim genç dostumuz..

Kendilerini sinyal bile vermeksizin önümdeki araçla aramdaki takip mesafesine sokan, geçiş üstünlüğü bendeyken kavşakta sağına soluna bakmadan zart diye ve yine sinyalsiz önüme çıkan dolmuş ve taksi sürücülerinden bahsetmiyorum bile, çünkü onlar hakkında beni uyarmıştınız.

Yine de sola dönüşte virajda yatık haldeyken şerit ihlali yapıp sol aynam hizasının biraz ilerisinden vınlayan ticari taksici abime selamlar, bu kez kurtardım ama bir dahaki sefere camından içeri daldığımda gündüz tarifesi açarsın artık..

Bunları yazıyorum çünkü yarın öbür gün bunlardan biriyle kaza haberlerine konu olursam kurallara uyup trafiği tehlikeye atmayan motosiklet sürücülerinin başına ne geldiği bilinsin, benim de yazarken bari sinirlerim yatışsın. :pr:

Özet olarak keyif aldığınız, sizi yaşama bağlayan bir şey mi var? Çevrenizde türk insanı varsa bir daha düşünün, mutlaka bunu cehenneme çevirmenin yolunu bulacaklardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar