Haftasonu keyfisi yapalım SSLi

Motosikleti
Hero Dash 125
Metro'nun kendi birası varmış ama yakın çevremde içmiş olan yok. Acaba nasıldır?

33’lük şişede Perge diye bir markası var. Yaz sıcaklarında bir şeylerle uğraşırken 2-3 tane gidiyor ama fazla içilmiyor. Lezzetsiz, keyif birası değil.

Tvs Jupiter’in en güzel özelliklerinden biri de koltuk gidon arası mesafesi çok geniş. Bir kasa bira koyabiliyorsun. 😂

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
5 bira içen bence donsuz atlamaya çalışabilir :D
dur bak sen böyle deyince aklıma geldi.
1991 yılında büyük olan Bush (sonradan oğlu da başkan olmuştu) Türkiyeye ziyarete geldiği zamanlardı. Biz o zaman 4 kişi Beşiktaş'da bir evde yaşıyoruz, hafta sonları okuldan arkadaşlar falan da geliyor, paso içiyoruz öyle bir öğrenci evi ortamı. Yine bir haftasonu bir sürü rakı içtik, 5-6 kişi rakı üzerine bira ile cila yapalım diye evden çıktık, Beşiktaş shaile indik, bir sürü bira aldık, o zamanlar şimdiki beşiktaş motor iskelesinin yerinde iskele yoktu, küçük balıkçı kayıkları bağlanırdı oraya, gece 3 gibi kayıklardan birine atladık, kayıkta içiyoruz. sonra artık kimden fikir çıktıysa denize girelim dedik, o kafayla zaten karanlık deyip üzerimizde ne varsa çıkarıp denize girmiştik, bir arkadaş, onu Cyan da tanır, bizi o tanıştırmıştı sonradan Cyan ile, o ben soyunmam deyip üzerinde kıyafetlerle atlamıştı denize. Neyse, biz denizden çıktık giyindik, biralar da bitti, Temmuz sıcağı zaten, eve doğru yürürken polis çevirdi, meğer her yer polis kaynıyormuş biz farketmemişiz, ertesi gün Bush geçecekmiş çırağan caddesinden diye her yeri kontrol ediyorlar, bizim askeri okuldan ayrılalı 2 ay olmuş, henüz ilişiğimiz kesilmediği için askeri kimlik var yalnızca üzerimizde, kimlikleri gösterdik, iyi tamam ama üzeri ıslak olan arkadaşa polis senin kimlik ıslak dedi, arkadaş da nerem kuru ki görmüyor musun denize girdim dedi, bir şekilde polisleri ikna edip eve sağ sağlim varabilmiştik.
Yani bir sürü rakını üzerine 3-5 bira içince denize donsuz atlanıyor. Hey gidi gençlik. :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
dün 18 tane içtim desem kim inanır lo
İkisi de inanır.
65dedcc4721699be74eb04fe.jpg

Motosikleti
Ns200 15"
33’lük şişede Perge diye bir markası var. Yaz sıcaklarında bir şeylerle uğraşırken 2-3 tane gidiyor ama fazla içilmiyor. Lezzetsiz, keyif birası değil.

Tvs Jupiter’in en güzel özelliklerinden biri de koltuk gidon arası mesafesi çok geniş. Bir kasa bira koyabiliyorsun. 😂

Abi sana bizim kuryelerin kullandığı çantadan lazım, o olunca koyacağın bira sayısını 5-6 katına çıkartabilirsin. :)

5 bira içen bence donsuz atlamaya çalışabilir :D
Sabah sabah hiç gülesim yoktu :D
Yüz yüze tanışmamış olsam da aklıma da ilk gelen kişiye güldüm galiba.:ROFLMAO:
Kaan abi kusura bakma
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

TVS'yi geçen sene perte çıkarttım, artık yok. Metro'dan koliyle alıyordum bahsi geçen biradan ondan fotoğraf ekleyeyim dedim.

23 Haziran 2024 fiyatları bu şekildeymiş. :cry:

Adet fiyatı 28 .
Bazen su alamıyoruz o paraya

Motosikleti
Hero daha dar. TVS'nin boşluk anormal geniş. Çok rahat ediyordum.
O kadar taşıyana kadar evde kendin ya. evde yapacağın en kötüsü bile marketlerde satılanlardan daha iyi olur. Artık 33lük şişesi 200-300 liraya satılan kraft biralarla yarışırsın.
Evde yaptığım en pahalı malzemeleri kullandığım biralar bile 50lik şişesi 25 lirayı pek geçmiyor. normal kit kullansam ekstra masraf yapmasam 15 liraya bile gelecek. ayda 23 litre yani 46 şişe çıkıyor, ben 2 aydır yapmadım şimdi bir kasa kalmış, gelecek hafta sonu yenilerini yapacağım.

Motosikleti
D400
motora koysana calısacak mı merak ettım filmlerde oluyor :D

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
O kadar taşıyana kadar evde kendin ya. evde yapacağın en kötüsü bile marketlerde satılanlardan daha iyi olur. Artık 33lük şişesi 200-300 liraya satılan kraft biralarla yarışırsın.
Evde yaptığım en pahalı malzemeleri kullandığım biralar bile 50lik şişesi 25 lirayı pek geçmiyor. normal kit kullansam ekstra masraf yapmasam 15 liraya bile gelecek. ayda 23 litre yani 46 şişe çıkıyor, ben 2 aydır yapmadım şimdi bir kasa kalmış, gelecek hafta sonu yenilerini yapacağım.
İlk buluşmada detayları öğreneyim de dertsiz başıma bir de evde bira yapma aktivitesi alayım bari. :LOL:

Evdeki 16 ve site bahçesindeki 20 kadar kedi için açıkbüfe mama servisine küçük dokunuşlar yapıyorum son dönemde.

Milletin kabak tatlısı yaptığı balkabağını (5 kg kadar) alıp 2 lt kadar suyla düdüklüde haşladıktan sonra suyuyla birlikte rondodan geçirip bulamaç yapıyorum.

1 kg kadar havucu da aynı şekilde işlemden geçirip üsttekine ekliyorum.

2-3 kg civarı tavuk göğsünü de aynı şekilde işlemden geçiriyorum.

Sonra bu 3 malzemeyi birlikte bir daha karıştırıyorum mixer ile.

Elde ettiğim karışımı da 4-5 tane yoğurt kabına alıyorum soğuduktan sonra ve ilkini hemen kedilere servis ediyorum.

İlk başlarda tadını biraz garipsedi kıdemli kedilerim ama yarım ağızla da olsa tüketiyorlar.

Gençler resmen saldırıyor.

Dışarıdaki kediler de anında tüketiyorlar.

Tamamen yağsız tuzsuz olarak hazırladığım bu karışımla kedilerime lif açısından zengin olduğu için balkabağı ve de betakaroten kaynağı havuç yedirmiş oluyorum böylece.

Yukarıdaki karışımı ayda bir de tavuk göğüs eti yerine 2-3 kg tavuk ciğeriyle yapıyorum.

Miktar fazla olduğu için hazırlaması meşakkatli ve dolapta da çok yer kaplıyor olsa da kedoşlarım için değer.

Sahi ne diyorduk?:)

Motosikleti
İlk buluşmada detayları öğreneyim de dertsiz başıma bir de evde bira yapma aktivitesi alayım bari. :LOL:

Evdeki 16 ve site bahçesindeki 20 kadar kedi için açıkbüfe mama servisine küçük dokunuşlar yapıyorum son dönemde.

Milletin kabak tatlısı yaptığı balkabağını (5 kg kadar) alıp 2 lt kadar suyla düdüklüde haşladıktan sonra suyuyla birlikte rondodan geçirip bulamaç yapıyorum.

Elde ettiğim karışımı da 4-5 tane yoğurt kabına alıyorum soğuduktan sonra ve ilkini hemen kedilere servis ediyorum.

İlk başlarda tadını biraz garipsedi kıdemli kedilerim ama yarım ağızla da olsa tüketiyorlar.

Tamamen yağsız tuzsuz olarak hazırladığım bu karışımla kedilerime lif açısından zengin olduğu için balkabağı ve de betakaroten kaynağı havuç yedirmiş oluyorum böylece.

Yukarıdaki karışımı ayda bir de tavuk göğüs eti yerine 2-3 kg tavuk ciğeriyle yapıyorum.

Miktar fazla olduğu için hazırlaması meşakkatli ve dolapta da çok yer kaplıyor olsa da kedoşlarım için değer.

Abi sen kedilere mama hazırlamak için bu kadar uğraşabiliyorsan bira olayını hayli hayli halledersin, evde bira yapmak çok kolay, sadece malzemeler ve şişeler çok iyi temizlenmeli o kadar. gerisi harız çorba yapmak kadar kolay iş. Ben hazır kit alıp yapıyorum, sonradan ilave şerbetçiotu ya da şeker yerine maltözü kullanıyorum ama ilk yaptıklarında gerek yok, ilk denemelik kitin tarifi tam neyse o şekilde yaparsın sonradan kendin tarifte değişiklikler yapmaya başlarsın. Piyasada hazır kitlerle ale mayası geliyor, yani bizim marketlerden alıp tadına alıştığmız efes-tuborg gibi biralar gibi pilsner değil, pilsner mayası max 17 derecede çalışan maya olduğu için endüstriyel şekilde hassas soğutma sistemleri lazım evde zor bu yüzden ale mayası geliyor, 17-25 derece arası çalışabiliyor yani ev ortamında kışın kolay, ben apartmanda depoda kışın termostatlı ısıtıcı ile 19 dereceye sabitliyorum, yazın 24 dereceyi geçmiyor zaten bodrum kat olduğu için, gayet güzel bir şeyler çıkıyor.
Malzemeleri (kova, karıştırıcı, şişe kapakları, şişeler vb.) güzelce temizleyip steril etmek lazım en önemli kısmı bu. bunun için de starsan adında (muadili başka markalar da var) dezenfektan var, sirke bazlı organik bir şey, durulamadna kullanılıyor, mesela şişelemeden önce yıkanmış şişeleri bununla çalkalayıp durulamadan ters süzülmeye bırakmak yetiyor.
Piyasada tekelden depozitosunu verip boş şişe alabilirsin ama onların içinde kalıntılar kurumuş oluyor, temizlemesi çok uğraştırıyor, onun yerine evde kendi içtiğim biraları mutfakta bardağa doldurup hemen muslukta suyla çalkalayıp ters olarak bırakınca sonradan bir aşişeleme günü temizlik kolay oluyor.
istersen sana özelden pdf olarak tarifini göndereyim.

• Haha
Tepkiler: F54
dur bak sen böyle deyince aklıma geldi.
1991 yılında büyük olan Bush (sonradan oğlu da başkan olmuştu) Türkiyeye ziyarete geldiği zamanlardı. Biz o zaman 4 kişi Beşiktaş'da bir evde yaşıyoruz, hafta sonları okuldan arkadaşlar falan da geliyor, paso içiyoruz öyle bir öğrenci evi ortamı. Yine bir haftasonu bir sürü rakı içtik, 5-6 kişi rakı üzerine bira ile cila yapalım diye evden çıktık, Beşiktaş shaile indik, bir sürü bira aldık, o zamanlar şimdiki beşiktaş motor iskelesinin yerinde iskele yoktu, küçük balıkçı kayıkları bağlanırdı oraya, gece 3 gibi kayıklardan birine atladık, kayıkta içiyoruz. sonra artık kimden fikir çıktıysa denize girelim dedik, o kafayla zaten karanlık deyip üzerimizde ne varsa çıkarıp denize girmiştik, bir arkadaş, onu Cyan da tanır, bizi o tanıştırmıştı sonradan Cyan ile, o ben soyunmam deyip üzerinde kıyafetlerle atlamıştı denize. Neyse, biz denizden çıktık giyindik, biralar da bitti, Temmuz sıcağı zaten, eve doğru yürürken polis çevirdi, meğer her yer polis kaynıyormuş biz farketmemişiz, ertesi gün Bush geçecekmiş çırağan caddesinden diye her yeri kontrol ediyorlar, bizim askeri okuldan ayrılalı 2 ay olmuş, henüz ilişiğimiz kesilmediği için askeri kimlik var yalnızca üzerimizde, kimlikleri gösterdik, iyi tamam ama üzeri ıslak olan arkadaşa polis senin kimlik ıslak dedi, arkadaş da nerem kuru ki görmüyor musun denize girdim dedi, bir şekilde polisleri ikna edip eve sağ sağlim varabilmiştik.
Yani bir sürü rakını üzerine 3-5 bira içince denize donsuz atlanıyor. Hey gidi gençlik. :)
Espresso , Beşiktaş da doğdum büyüdüm orada yazın her Allahın günü , çok sıcaklarda gece bile denize girerdik 😊 bahsettiğin motor iskelesi 50 mt ileride kum iskelesinin yanında idi , balıkçı sandallarının çekildiği tahta iskele Deniz Müzesinin karşısına denk gelirdi , zaman nasıl tükeniyor 45 yıl olmuş 😟

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
...
istersen sana özelden pdf olarak tarifini göndereyim.
Süper olur valla.

Muhtemelen Ocak 15'den sonra ilgilenebilirim.

Bu vesileyle dışarıda baktığımız kedoşlarımızdan en küçük 4 kardeşin 2 gün önce çekmiş ve 5 dk önce youtube'a yüklemiş olduğum videosunu paylaşayım ben de.

Videodaki diğer kedileri geçen yıl kısırlaştırdım.

Aşılarını da ben yapıyorum artık veterinerden temin edip.

Bu 4 kardeş 7 aylık olmak üzereler.

Resmen bizim sundurma üstünde yaşıyorlar.

Devamlı içeriyi gözlüyorlar.

Hemen hemen her gün içeriye de alıyorum birkaç saatliğine.

Furkan, Selim, Coşkun ve de Kadri. :love:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Kedilere karbonhidrat yaramaz diye biliyorum; has etobur onlar. Havuç ve balkabağı sakatlık çıkarmasın?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Süper olur valla.

Muhtemelen Ocak 15'den sonra ilgilenebilirim.

Bu vesileyle dışarıda baktığımız kedoşlarımızdan en küçük 4 kardeşin 2 gün önce çekmiş ve 5 dk önce youtube'a yüklemiş olduğum videosunu paylaşayım ben de.

Videodaki diğer kedileri geçen yıl kısırlaştırdım.

Aşılarını da ben yapıyorum artık veterinerden temin edip.

Bu 4 kardeş 7 aylık olmak üzereler.

Resmen bizim sundurma üstünde yaşıyorlar.

Devamlı içeriyi gözlüyorlar.

Hemen hemen her gün içeriye de alıyorum birkaç saatliğine.

Furkan, Selim, Coşkun ve de Kadri. :love:

Maşallah maşallah.

Beyler konuyu söğüş ve kokorece ne zaman getireceksiniz merak ediyorum.
Ahaha Espresso ya yazdığım cevapta bahsedecektim 😁
Besiktas iskeleye seyyar kokoreçci gelirdi akşamları kuyruk olurdu önünde , yarım ekmeğe 250 gr falan doldururdu doyardık yav vede çok lezzetliydi , bu ara Beykoz da balığa dadandım , bir tanede kokoreçci keşfettim 🤩

Motosikleti
600RR
Beyler konuyu söğüş ve kokorece ne zaman getireceksiniz merak ediyorum.
nasipse önümüzdeki kurbanda koçun bağırsağını da almayı ve evde temizledikten sonra kendim yapmayı düşünüyorum,evet alkolle tüketmeyeceğim yanlış anlaşılma olmasın ama evde deneyeyim merak ettim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar