Haftasonu keyfisi yapalım SSLi

F54

İlk buluşmada detayları öğreneyim de dertsiz başıma bir de evde bira yapma aktivitesi alayım bari. :LOL:

Evdeki 16 ve site bahçesindeki 20 kadar kedi için açıkbüfe mama servisine küçük dokunuşlar yapıyorum son dönemde.

Milletin kabak tatlısı yaptığı balkabağını (5 kg kadar) alıp 2 lt kadar suyla düdüklüde haşladıktan sonra suyuyla birlikte rondodan geçirip bulamaç yapıyorum.

1 kg kadar havucu da aynı şekilde işlemden geçirip üsttekine ekliyorum.

2-3 kg civarı tavuk göğsünü de aynı şekilde işlemden geçiriyorum.

Sonra bu 3 malzemeyi birlikte bir daha karıştırıyorum mixer ile.

Elde ettiğim karışımı da 4-5 tane yoğurt kabına alıyorum soğuduktan sonra ve ilkini hemen kedilere servis ediyorum.

İlk başlarda tadını biraz garipsedi kıdemli kedilerim ama yarım ağızla da olsa tüketiyorlar.

Gençler resmen saldırıyor.

Dışarıdaki kediler de anında tüketiyorlar.

Tamamen yağsız tuzsuz olarak hazırladığım bu karışımla kedilerime lif açısından zengin olduğu için balkabağı ve de betakaroten kaynağı havuç yedirmiş oluyorum böylece.

Yukarıdaki karışımı ayda bir de tavuk göğüs eti yerine 2-3 kg tavuk ciğeriyle yapıyorum.

Miktar fazla olduğu için hazırlaması meşakkatli ve dolapta da çok yer kaplıyor olsa da kedoşlarım için değer.

Sahi ne diyorduk?:)
abi ne zaman bu işi alkol e getireceksin diye beklerken hayal kırıklığına uğradım:(
bal kabağı havuç vs şekeri yüksel güzel alkol ü olur bunların ama nasıl ?? hatta ben balkabağı yatağında yaşıyorum dayım gil de bir bal kabağı olurdu tır dolusu sadece kendileri ve eş dost a dağıtmak için bir traktör römork dolusu ayırırlardı tatlısını yapardık kuruluğu girip alacağımız zaman git fare nin kemirdiğini al derdi nalet hayvan hiç kötü birşeyi yemez mi ? yemez!! nerde iyisi gider onu kemir
@espresso
alkol içip dağıtma konusuda üzerime tanımam
arkadaşlar kış kampı yapalım dediler neyse ok dedi birisi dedi siz gidin et ben alıp gelirim dedi hava gündüz -7 kartalkaya eteklerinde güzel göl olan bir yayla göl bile donuk :) neyse biz 3 kişi gidip çadırları kurduk ben masayı açtım biraz peynir yoğurt salata vs derken 50 lik rakı bitti etler gelince ateşi yaktık etler pişti ben tabi devam 1 lt rakı bitti benim film kopmuş odun toplamaya gitmişiz karda kaymışız vs hiçbir şey hatırlamıyorum bir videolar var bana diyorlar şunu hatırlıyormusun yok diyorum bi ara geri dönmemişim beni aramaya çıkmışlar kar ın üstünde sızıp kalmışım :D

neyse çadıra yatırmışlar akşam saat 10 gibi bir kalktım hava -16 bir titriyorum bir titriyorum ateşe sarılsam ısınmıyorum neyse çay kahve içtim güveçte kuru fasulye yapmışlar ondan kemirdim derken eşortmanlar ıslanmış tekrar motor kıyafetlerini giydim tekrar yattım sabah bir kalktım her yerim tutulmuş :LOL:
eskisi kadar olmasa da içmeye devam ediyorum ama artık 1 lt beni yıkmaya yetmiyor 🙃

Son düzenleme:
abi ne zaman bu işi alkol e getireceksin diye beklerken hayal kırıklığına uğradım:(
bal kabağı havuç vs şekeri yüksel güzel alkol ü olur bunların ama nasıl ?? hatta ben balkabağı yatağında yaşıyorum dayım gil de bir bal kabağı olurdu tır dolusu sadece kendileri ve eş dost a dağıtmak için bir traktör römork dolusu ayırırlardı tatlısını yapardık kuruluğu girip alacağımız zaman git fare nin kemirdiğini al derdi nalet hayvan hiç kötü birşeyi yemez mi ? yemez!! nerde iyisi gider onu kemirir
kabağa niye iğne batırıyorlar 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar