- Konu Yazar
Adana göl çevresinde 1. köprü, Çatalan, 2 ci köprü yaptım, kesmedi... Hava bozuk olmasına rağmen içimde keşfetme ve macera duygusu henüz dinmedi... Cristine de gitmek istiyordu, o bana ben ona baktım...Yumurtalık yapmaya karar verdim...
Otoyolda yol aldıkatan sonra, ilk durak meşhur Yılankale...
Yılan Kale demişken Şahmaran Efsanesi'nden bahsetmezsek olmaz. Buyrun Şahmaran Efsanesi :
Adana’da halk arasında Misis yılana, Ceyhan Yel’le, Adana Sel’le gidecektir, diye bir söylenti vardır. Adana-Ceyhan arasındaki Yılan Kale’nin adı Şahmaran Efsanesi’ne karışmıştır.
Söylentiye göre Yılan Kale’de çok yılan yaşarmış. Yılanlar sütle beslenirmiş. Günün birinde sütsüz kalacaklar ve kaleden çıkıp Misis’e inerek orada yaşayanları sokacaklarmış.
Yumurtalık'a kestirme yol buldum diye sevindim... Eee motorda uygun, biraz da off-road yapalım dedim, kendi kendime... (hataya bak)
Yolun ilerleyen kısmında aslında yol olmadığını tamemen kayalık ve belli belirsiz bir yol olduğunu tecrübe ettim, 2 defa motoru yatırma tehlikesi atlattım.... Arkasından yağmur çiseledi... Bide benzin son çizgiye geldi... Muhtemelen 50 Km gelmişimdir, benzin biterse ne yaparım diye içimden düşünüyorum... Ama eşsiz doğa manzarası ve baharın, çiçeklerin kokusu herşeye değiyor....
Yolda önce bir karayılan (onu çekemedim), sonra küçük bir kaplumbağa...
Bakü, Tiflis, Ceyhan boru hattının sonu ve tesisler....
Derken doğru yolu buldum... Bende GPS yok ama YHS ile yolu bulduk (Yöre halkına sor)...Sol taraftaki bölgeyi başka bir zaman gezeceğim....
Klasik; motorumda oradaydı pozu...
Yumurtalığa geldik...
Yumurtalık şehir girişi...
Ayas kalesi....
İnanılmaz güzel bir deniz manzarası vardı... Dalagnın güneşle buluştuğu yeri uzun uzun seyrettim...
Yine motorumda oradaydı pozu....
Liman...
Liman ve kayıklar çok dingindi, sadece dalga sesleri vardı...
Deniz feneri... Fenerin diğer tarafında sevgililer oturmuş, dalgayı ve denizi seyrediyorlardı
Kenarda eğlencesine avlananlar.... Suyun içi o kadar berraktı ki, sürüler halinde yüzen küçük kefaller bile görülebiliyordu...
Çok acıktım... Kalamar ve balık çok lezzetliydi.... Bundan sonra batıya doğru biraz daha yol aldım... Sonra dönüş yolu... İnanılmaz bir rüzgar vardı, tabi ters rüzgarda... Özellikle otoyolda zor yol aldım... Bu gezide burada bittiii... İyiki yoldan çıkmışım, iyiki yüreğimin sesine kulak vermişim...