son 2 3 yıldır motosiklet satın alabilen herkes yeni motorcu zaten bilinçli kullanmıyorlarki otomobil gibi düşünelerek ver yansın gaza basılıyor. Sanki durabilecekler. Arada tehlikeli durumlar çıkıyor ondanda kaçamayıp kaza yapıyorlar. Motosiklet kullanan herkesin şunun bilincinde olması gerek her motosikleti geçen bir motosiklet var ve bu bir ego oyuncağı değil. Şimdi xmax 250 ile süper tenereyi geçsen ne olur today 50 yi geçsen ne olur. Yarım kalmış bir evrimleşmenin sonuçları. Özellikle xmax motosikleti olmayan herkesin bildiği bir motosiklet haline geldi. Dolayısıyla orta düzey şirkette orta veya üst düzey abimiz motosiklete başlayacağı zaman ilk tercihi bu motosiklet oluyor. Üstelik bu motosikleti alma sebebi konforu ıvırı zıvırı değil daha hızlı eve daha hızlı işe gitmek hal böyle olunca bu gibi sıkıntılar kaçınılmaz oluyor.
Sonuç olarak motosiklet kendini her konuda eğitmiş ve mücadele etmeyi seven kişilerin binmesi gereken bir alet. Öyle üzerine çıktım gaz basayım yanımda bir araba bana küfür etti aynasını kırıp kaçayım aleti değil. Kullanıcı hem mekanik hem fiziksel donanıma sahip olmalı bunun yanında kişisel egolarını önceden tatmin etmiş olmalı. Hızın sonu yok. Fotoğrafta kemik var mı yokmu ben emin olamadım fakat motosiklet çok kötü gözüküyor. Allah sevenlerine sabır versin. Lütfen motosikleti hız için kullanmayalım.
Ben de aynı şeyleri düşünüyorum, bana göre EDS normal trafikte ortalama akan hız ne ise ? mesela 50 km olsun, max 60 ile gidilmesi gereke bir yerdir, böylece biri önüne kırarsa telafi edebilirsin .. Ama Tem de neredeyse durmuş trafikte bile 120 - 140 ile yardıranlar var, bu durumda ne oluyor ? senin o an 500 mt ilerideki adam aynadan seni görüyor ama hızını anlamıyor, " aa bu çok uzakta lan " diyip sağa kırıyor .. adam sağa kırdığında sen çoktan adamın kucağına düşmüş oluyorsun .. kim suçlu burada ?
Neden kırdın ? diyemezsin, vursan ölsen hiç bir şekilde haklı çıkamazsın, adamın başı döndü çekti sağa, üzerine kahve döküldü çekti sağa .. bitti olan sana olur, hatta tutanak tutulsa arkadan çarptığın için hasarı da ödersin ..
Neyse uzun konular bunlar.

r: