GV 650 DÜŞÜNCELERİNİZ

18 YAŞINDAYIM boyun 1.90 kilom 80,, 10.000 CHOPPER KULLANDIM ŞUANDA İLK MOTORUM OLAN BİR ÇİNLİYE (SKYGO 250-4) BİNİYORUM. Açıkcası bıktım çin malından. Neyse bu yaz motoru büyütmeye karar verdim elimde 10-15 binlira kadar bütçe var daha öncedende takip ettiğin Hyusung GV 650 i forumdada önerdiler. Bütçeden dolayı 2.el alıcam düşüncelerinizi yazarmısınız bu motor hakkında. Doğru bir seçim mi olur ?

Alırsın birazda kore malından bıkarsın o olur . skygo nun 650 cc olduğunu ve başına neler gelebileceğini bir düşün. Yok sıfır km alıcam garanti bitene kadar kullanıcam dersen bi nebze mantıklı olabilir.
Ben kullandım keyifli hoş motordu. Bana çok sorun yaşattımı dersen hayır derim çünki tüm sorunlarını bi şekilde hallettim. Ama normal bir kullanıcı için tam bir baş belasıdır.

Gv 650 kullanıcıları konusunu okursanız orada herşeyi bulabilirsiniz.
Ayrıca motorlar iyice yaşlandı 10-20 bin kmde sorun çıkaran motorlardı bunlar şuanda 50 bin km altına bulmak çok zor buda daha büyük risk.
bu arada göstergelere fazla güvenmeyin , bu motorun akü zayıfladımı göstergeyi sıfırlama gibi bir huyu var aksi gibide doğuştan şarj sorunlu motorlar . Piyasada gösterge sıfırlamamış bulmak samanlıkta iğne aramak gibi.
Tanıdık bildik olmadıkça yanaşmayın.
Çok yakışıklı çok keyiflidir ama bir o kadar cilvelidir.
En başta elektrik sorunu hiç bitmez. Bir hava ile gittiğiniz bir mekandan çıkışta heran kendinizi motor vurdurmaya çalışırken bulabilirsiniz. İşte ozaman anlıyor insan ne denmek istediğini.

Herşeye rağmen kendini özletiyor fakat ben tekrar alıcak cesareti bulamıyorum kendimde. Tüm başıma açtığı sıkıntılar film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden.

Son düzenleme:
bu sorunun kronik olmadığını düşünüyorum yani düzgün bir bakımla veya zamanlamalı bir akü değişimiyle çözülebilcek bir sorun. Cilve olayına gelince hocam cruser bu her zaman cilve yapıcak ne demişler arabaya karın gibi bakıcan motora kızın gibi evladın gibi yani. Boşlamaya gelmez tabiki ben 2008 skygo kullanıyorum ona bile gözüm gibi bakıyorum 2haftada bir zinciri temizlerim öyle biriyim anlıcağın :) peki Belirttiğim bütçede daha iyi bir chopper tavsiyen varmı usta ?

bu sorunun kronik olmadığını düşünüyorum yani düzgün bir bakımla veya zamanlamalı bir akü değişimiyle çözülebilcek bir sorun. Cilve olayına gelince hocam cruser bu her zaman cilve yapıcak ne demişler arabaya karın gibi bakıcan motora kızın gibi evladın gibi yani. Boşlamaya gelmez tabiki ben 2008 skygo kullanıyorum ona bile gözüm gibi bakıyorum 2haftada bir zinciri temizlerim öyle biriyim anlıcağın :) peki Belirttiğim bütçede daha iyi bir chopper tavsiyen varmı usta ?

İşte bunlar hep aşık avuntusu. Sen bu motora tutulmuşsun ne desek boş alınca anlaycaksın.

Bak aradaki fark şu skygoya gözün gibi bakınca tıkır tıkır çalışıyorya . Ha işte bu gv ye gözünden daha çok değer veriyorsun yinede sorun çıkarıyor. 15 bin tlye honda yamaha suzuki bulunabiliyor. Bence onlara yönelmen daha faydalı senin için. Belliki bütçen dar ve ona rağmen 15 bin kolay birikmemiş. Git daha mantıklı bir yatırıma kullan. Paranı heder etme derim. Drag star dahamı yakışıksız yada shadow dahamı kötü.

Son düzenleme:
Yok hocam yamahayada bakıyorum bana önerdikleri için konuyu açtım, ayrıca bir çinliyi takır takır çalıştırıyosam kore malının gitmemesi saçma bence. GV 650den başka ne alabilirim peki ?

Adam yazmış bak, dragstar, shadow diye. Onun haricinde vn800'lere bak, intruder'lara bak.
Hyosung Honda ve Suzuki kullanmış biri olarak söylüyorum, japon'un tadı bambaşka.
Yukarıda yazan acayüp ise, amerikan, italyan, japon, kore, çin, ingiliz ne varsa kullanmış bir abimizdir.
Dediklerine kulak asmakta fayda var :)

hocam biliyorum yeni yani çaylak sayılırım bu konularda o yüzden sizlere soruyorum ancak 15bin lira max bütçe ile dragstar anca 2004 modele kadar alabilirim bu ne kadar sağlıklı olur oda var öte yandan kawasaki vn lerin en düşüyü 650 cc oda türkiyede yok suzukiye gelince intruder 600 cc lerin anca 2002-2000 modelleri benim bütçeme uyuyor onlarada chopper demeye şahit ister açıkçası bu bütçeye otobanda beni üzmücek rahat sollama yapabileceğim güç üreticek en mantıklı motor gv650 geldi bana az bi zorlamayla 2010-2012 modeli bile var tanıdıktan alıcam tabiki orasıda varda bilmediğim için soruyorum zaten yanlış mı düşünüyorum ?

hocam biliyorum yeni yani çaylak sayılırım bu konularda o yüzden sizlere soruyorum ancak 15bin lira max bütçe ile dragstar anca 2004 modele kadar alabilirim bu ne kadar sağlıklı olur oda var öte yandan kawasaki vn lerin en düşüyü 650 cc oda türkiyede yok suzukiye gelince intruder 600 cc lerin anca 2002-2000 modelleri benim bütçeme uyuyor onlarada chopper demeye şahit ister açıkçası bu bütçeye otobanda beni üzmücek rahat sollama yapabileceğim güç üreticek en mantıklı motor gv650 geldi bana az bi zorlamayla 2010-2012 modeli bile var tanıdıktan alıcam tabiki orasıda varda bilmediğim için soruyorum zaten yanlış mı düşünüyorum ?

Modele takılma.

Bak gv satamaya karar verdiğim anı anlatim sana .

Motorum 2007 model ve mümkün olduğunca bakımlı bir motordu.
Birgün motorcu bir arkadaşın dükkanında 100 bin kmyi devirmiş 2000 model bir shadowla yan yana çektim.
Sonra içeride çay içip sohbet ederken gözüm motorlara takıldı. Yan yana karşı kaldırımda duruyorlar.
Volkan dedim bu shadow kaç model.
2000 model abi dediği an ben gv den vazgeçtim.
Sanki gv 90 model de shadow 2007 modelmiş gibi fark vardı arada. Işıl ışıl parlıyordu dipdiri duruyordu honda.

akabinde o ay motoru sattım zaten.

Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.

Gv alıcaksan aşk acısına hazırlıklı olmalısın. Tanıdık bilindik geçmişi belli motor olursa ancak alınabilicek bir model. Sahibindene bakıp fiyatı en ucuzdn sıralayıpta ilk sılarlardan motor bakrsan başın heran belaya gidebilir.

Son düzenleme:
15.750 e pazarlık paylı bi abim satıyordu gv650 oda senin gibi düşünüyor satırım aynı cc de farklı bir model alıcakmış 2008 model motor bakmıştım hoşuma gitmişti arka stop led falan spor duruyor 1-2 tur attım arkasında baya hoşuma gitti o yüzden sordum motor gayet bakımlı ve acil satılık sanırım zaten her an gidecek almazsam eğer o motor olmazsa dediğin gibi shadow a bakmayı düşünüuyorum usta çok sağol herşey için

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
250 cc cruiser desen sana Hyosung derdim çünkü başka seçenek yok.Olan 2.el Japonların sayısı da çok az parçası az bulunuyor.Ama 600 cc ve üstü cruiser dersen zaten arkadaşların verdiği tavsiyenin aynısını vereceğim Yamaha XVS 650,Honda Shadow,Kawasaki VN 800,Suzuki Intruder vb.Bu dördü içinde Honda ve Yamaha en yaygını şahsi tercihim tasarımı hoşuma gittiği için Yamaha olurdu.Bir de GV 650 normal bir cruiser değil.Üstünde GT 650 R ile aynı motor bloğu var.Öyle normal cruiser gibi devirsiz sakin sakin kullanabileceğin ve hata affedecek bir alet değil.Devirli kullanım isteyen,maksimum torkunu ve gücünü yüksek devirlerde veren performanslı bir motosiklet dolayısıla biraz tehlikeli bir alet.Diğer kronik sorunlarından zaten bahsedilmiş.Yine de senin tercihin.

Acayüp'ün bahsettiği gibi elektirik konusunda sıkıntı çıkarabiliyor. Daha yaşamadan kökünden çözmek en iyisi :)

Ben şu işlemlerle bu problemi çözdüm. Hemde orjinalden çok daha ucuza alınacak parçalarla çözülmüş oldu.

- Kawasaki EN 500 statörü (Ebaydan 2.el)
- Mosfet Konjektör (Shindengen marka olacak)
- DL 650/1000 Ateşleme bobini (Ebaydan 2.el)

NOT: Her zaman kaliteli akü kullanın

Bunları uyguladıktan sonra motosiklette kolay kolay bir problem yaşamazsın.

Renk olarak Açık Mavi rengi çok güzel olsada Acayüp'ün dediği gibi çabuk solan bir renk.

Temizine bakmak hayrınıza olacaktır.

Bende GT 650 var 3500km de aldım 1 senede 30.000km yaptım biraz abartıyorum gezmeyi galiba :)
Satmayı düşünmediğim için sürekli oynuyorum üzerinde.

Şuanki görüntü bundan çok farklı

0V5RjD.jpg

Son düzenleme:
abi ben görünüş açısından bakmıştım zaten motora sadece :D sorunları sormak için konu açtım. Yamaha'da güzel doğru demişsin hepsine bakıcaz artık sayenizde tek bi motora bağlı kalmıycam :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar