Guzel Butceli Baslangic

Herkese iyi forumlar. 30 eylulde direksyon sinavina girip basarili oldum ve cok sukur A ehliyetimi alacagin dosyam gelince. Simdi motosiklet ve ekipman olayina geldi sira bazi arkadaslar belki sacma bulcak gereksiz bulacak ama 177 boy 73 kilo bir insanim ve gectigimiz hafta İstanbuldaki 5 6 magazayi gezerek ekipmanlari inceledim her markada M beden giyince ve gunluk hayatta ekmek haric herseyi internetten alan biri oldugum icin fcmoto dan ekipmanimi dizecegim ve iyide butce koydum(4500TL - turkiyede 5500TL denk gelir) sonra zincir,kilit vs halledicem onlar kolay

Gelelim asil konumuza oda motosiklet ilk motosikletim olacak ve yasim 27 ve supersport ve agresif surusu hayatima sokmayacagim icin 250cc kendimi uygun gordum. 125cc neden olmaz derseniz yazin hergun kadikoy-sile arasi yol yapiyorum kamyonlardan dolayi biraz atik olsun istiyorum arastirmalarimdan sonra bir motosiklette ABS buyuk avantaj o yuzden absli alacagim ve konfor icin çift silindir bir motor titresim adina mantikli olacak diye dusunuyorum. oturus pozisyonuda dik olsun istiyorum konfor cok onemli. otomatik olarak secenekler cok daraliyor aklimda mt25 vardi agresif oldugu icin ve yamahanin %20 zammidirek yansitmasindan dolayi tiksindim istemiyorum, inazuma vardi abs lisi yok japondan da cok uzaklasmak istemiyorum napcam derken suzukinin dl250 nin gelecegini gordum fiyatini bilmiyorum ama 23bin tl civarinda gelirse almayi planliyorum ama eger fiyati ucururlarsa ne yapacagim alternatifi nedir diye dusunuyorum cunku eger 30 000 tl bandina cikicaksam 400cc lerde harika motorlar var scrambler sixty2 gibi son olarak ben aklimda soyle bir plan yaptim x motosikleti alsam bile 1000tl plaka sigorta masrafi diyorum eger irc lastikli birsey alirsam 1000tl de ona sayiyorum 1000tl de aksesuara sayiyorum aksesuar olarakda koruma demiri-takozu ve orta sehpa olarak dusunuyorum bu konuda gerekli baska aksesuar varsa tavsiye isterim yada aldiklarim gereksiz ise. bunlar coook farazi dusuncelerim ama bilen abilerimin kardeslerimin tecrubelerine dayanarak genel bir akil alma konusudur bu . Simdiden tesekkur ederim

Son düzenleme:
Senin ilacın 250 Duke.Daha 250 V-strom gelmedi.Gelene kadar kur filan sallayıp geçirirler fiyata baya.

Suzuki V-strom 250 26-27bin'den asagi olmaz. Canta standart satilirsa en az 3bin TL eklemek gerekir. Yani 30bin TL olarak dusunebilirsiniz. Sehir icinde kullanilacak alet degil.

MT25 filan size uymaz, rahatsiz aletler, uzun yola gitmez.

Benim aklima ilk gelen alet Honda Forza ABS oldu. 23.600 TL fiyati var.

Aksesuar olarak canta takmak bir alternatif. Her motora koruma demiri takamazsiniz, takilsada cok siritir.

Benelli TRK 502 nasıl? ABS var, çift silindir var, var da var. Çanta demiri, koruma demiri, rüzgar koruma, ABS kapama, motor kaldırma sehpası için arka tekere takılı zımbırtıları bile var.
27.500 TL (plaka, ruhsat, sigorta hariç)
Bildiğim kadarıyla 2017 modellerden son 1 tane kaldı.

Son düzenleme:
duke cok agresif ve titresimi olan bir alet diye biliyorum. forza ya gelince hani ilk motor ya vitesli olsun hevesimizi alalim durumu varya cok icime sinmiyor. dl250 neden sehir ici olmuyor onu anlamadim fiyatini bilemem iste 26 ise cok fazla sonucta inazumanin sasini kullaniyor ve genisligi 790mm oldugu icin aslinda sehir ici cok siritmaz diye dusunuyordum ama gormeden zaten alamam. Neden yeni baslayan rahatina duskun kaliteli motor yokki :) forumda baslangic icin 400cc alicam diyenlere cok sert cevaplar geldigi icin o cc lere cikmaya korkuyorum. Benelli icinde dusuncem birincisi sehir ici agirillikli suruste cok kalipli olmaz mi? ikincisi daha zincir yaglamamis birine ariza yapma olasiligi az olan saglam bisi almak daha makul degil mi ? bide 500cc lere cikabilecegimi bilsem cbf500 daha mantikli geliyor

Son düzenleme:
Olmazsa olmaz koşullar:
1-ABS
2-Japon
3-Supersort değil
4-Çift silindir
5-250cc

Suzuki DL250 dışında böyle bir motosiklet malesef. Suzuki çok ideal görünse de tarihi belli değil bu nedenle şu an için bununla ilgili bir şey söyleyemiyoruz. (kısaca şu an ülkemizde böyle bir motosiklet yok.)

Sadece "Naked" tipindeki "Kawasaki" marka "z300(abs)" model motosiklet mevcut. (en yakın olarak)
Z300(abs) şu an için 6.320 € (4,21TL kurundan) = 26.607TL.

NOT:(mt25, duke250, versys300, crf250 gibi seçenekler çeşitli sebeplerle eleniyor.)

Ancak fiyatına tekrar değinmek lazım. Şöyle ki:

İlk bahsettiğin bütçeyi biraz aşıyor anladığım kadarıyla. Temiz ikinci el düşünülebilir ya da bütçe biraz arttırılabilir.

cenkyenmez olayi cok guzel ozetlemis tesekkur ederim z300 u arastirmistim ama iste kawasaki olusu korkutmustu beni agresif ve konfosuz olusu peki 2. el dusunulebilir demissiniz bu konuya sicagim ne olabilir ki 2.elden baksak ? 250cc ye takik degilim sadece ilk motorum olacak insallah o yuzden dusunmustum

Isteklerınız gayet mantıklı bütçesinde var ıse duke 250 ve 390 sızın ılacınız fakat bır forum klasıgı olarak yenı pulsarlara bakmanızı tavsıye ederım 2017 ınjectıon ve abs olanları

EUOGLU duke konusunda dedigim gibi tek silindir oldugu icin cok agresif ve titresimli oldugu icin uzaklasmistim sonucta enduro uzerine uzman bir marka hakli olarak dogan sonuc bu. 250cc de dedigim gibi forumdaki diger konulari inceledim elimden geldigince ve kim baslangic icin 250cc nin ustune ciksa bilen uyelerimiz tehlikeli demis ben acikcasi surat yapacagimi cok dusunmuyorum ama bekara kari bosama kolay derler insani surate basmaya imrendiren motor alipda basmam demek cok desteksiz bir yorum olur. o yuzden arada kaldim 2. si ktm 390 duke 26bin tl falan galiba o fiyata z300 var ikinci eldee bisiler vardir eminim ve son olarakda aldigim egitimde 4 gun pulsar kullandim acikcasi tiksindim motordan ondan sonra 1 hafta mt07 kullandim en sonki 1 haftada dl650 kullanip sinava dl650 ile girdim inazuma abs li olsa ne guzel olurdu benim icin :))) ama o daha gelmiyecek onun yerine dl250 pazara girecek tarzinda yazilar okudum o yuzden kafam bulanik. Dominara gelincede sabah dominar tek silindir diye 400nk ya baktiim ama cfmoto hic bilgim yom

Sonunda mantıklı biri evet tek silindir makinelerde tıtresım ve bır agresıflık var helede ktm gıbı safkan motorlar ureten bır fırma ıcın. A ehlıyet varsa 250 cc nokta atısı olacaktır ama unutmayın cıft sılındır her zaman daha ıyı gıder daha canavardır. Kendinize sınırlar koyun ben ılk trafıge cıktıgımda 300 km 60 ı gecmedım on arka kombıne kullandım yatırmadım vs kendınıze hakım olmayı ogrenırsenız sorun kalmaz.

Sızın ısteklerınızde ve fıyatta birtek ktm uretım yapıyor buyum sehırde iseniz test surusu ıcın başvurun belkı denersınız

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------

1.84 boylu bırı olarak pulsar benı cezbettı bındıgımde oyuzden onerdım ama ınsanların zevkleri farklıdır

Benim boyum 177 bende bindiğim 5-6 motosikletten sonra sele yüksekliği kafamda benim için en ideal 80cm dedim ama zaten 78 80 82 çokda farketmez. KTM evet çok güzel motorlar üretiyor ve evet dediğiniz gibi benim aradığım tam olarak KTM veriyor (abs,250cc) ama rahatsız motor ya :) bazen 1 tane duke 250 alıp konfor seleli 2. eller var uygun fiyatlı onlarla 1 2 sene kullanıp sonra istediğim cc ye geçsem hem o zaman bütün modeller abs li olacak diye düşünüyorum ama malum 2.el sitesine girip baktığımda duke de o kadar çok az km li model varki (500-2000km) anlıyorumki memnuniyet çok fazla değil ama inazumanın 2.ellerine bakınca 15.000km den az satılık yok belliki insanlar çok memnun bu konu bir yere varamıyacak galiba dl250 bekleyip fiyatını göreceğim kasım 2017 yazıyor olmassa ne yapacağım hiç bilmiyorum :)

Aynen herkezın dusuncesı farklı ama suzukıden ucuz motor beklemeyın umarım gonlunuzdekı motorlara kavuşursunuz

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
CRF250 RALLY de olabilir, bi araştırınız isterseniz.

Aynen herkezın dusuncesı farklı ama suzukıden ucuz motor beklemeyın umarım gonlunuzdekı motorlara kavuşursunuz

Ucuz beklemiyorum zaten :) gsx-r 250 yi 21.000 TL ye satan marka yine 250cc inazuma şasine oturtulmuş sözde enduro olan motosikletini kaça satar dedim 23-24 bin TL dedim ama 26-27 olursa iş değişir:)

CRF250 Rally gelince aşırı bilgim yok ama sanki 1 cross motorunu şehire entegre etmeye çalışmışlar bu yüzden benim bahsettiğim herşey var diye düşünüyorum o küçücük selenin rahat olma şansı yok bence :) benim aradığım daha çok spor touring galiba

Ucuz beklemiyorum zaten :) gsx-r 250 yi 21.000 TL ye satan marka yine 250cc inazuma şasine oturtulmuş sözde enduro olan motosikletini kaça satar dedim 23-24 bin TL dedim ama 26-27 olursa iş değişir:)

CRF250 Rally gelince aşırı bilgim yok ama sanki 1 cross motorunu şehire entegre etmeye çalışmışlar bu yüzden benim bahsettiğim herşey var diye düşünüyorum o küçücük selenin rahat olma şansı yok bence :) benim aradığım daha çok spor touring galiba

250ccye sport touring biraz zor.Hero Karizma var ama o da biraz konforsuz alet.Inazuma en yakın olanı o da abssiz.

Evet inazuma zaten benim yenisini beklediğim euro4 den dolayı absli gelecek diye 4 gözle beklediğim motordu fakat suzuki hayallerimi yıktı :) dl250 uygun gelirse ne güzel olur :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar