Güvenli sürüş için cruiser almak...

Merhaba, yakın zamanda motosiklet almayı düşünüyorum, model olarak da hep YBR125 aklımın bir kenarında durdu fakat nispeten küçük olması nedeniyle trafikte görünürlüğü ile ilgili kaygılarım var, sürücülerin motoru gördükten sonraki tavırlarında da yine motorun cüsseli olmasının etkili olduğunu düşünüyorum.
Diğer sürücülerin hem daha düzgün yaklaşacağı hem de görebileceği düşüncesiyle cruiser tipi motorları (Regal Raptor) seçeneklere ekledim fakat cruiser'ların virajlarda iyi yatmadığını, manevra kabiliyetinin düşük olduğunu da okudum, bu da ani bir tehlikede kaçınmanın zor olacağı anlamına geliyor.
YBR125 vb küçük cüsseli motorlarla cruiser tipi motorları güvenlik açısından ele alırsanız sizce hangisi ağır basar? Yaptığım yorumlarda ve çıkarımlarda bir yanlışlık varsa onu da belirtin lütfen... Teşekkürler.

Not: Hangi tip motoru alırsam alayım güvenli sürüş eğitimlerini almış ve tam korumalı olarak bineceğim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:10 ----------

Forumda bu konuya değinilen şöyle de bir başlık varmış.
http://www.motosiklet.net/forum/ays...ya-da-serseri-olacaksin-ayse-sule-bilgic.html

Mersin İl Temsilcisi
hyosung 250 gt ve gtr 650 lik kasasındadır. 250cc dir. başlangıç motoru sayılmaz ama eğitim alacaksanız iyi olur. 29 beygirle sınıfında tek olan bu motor gerçekten ityidir. fiyat olarak da 4000 - 6000 arasındadır

Söylediklerin doğru, daha yatık gidon açısıyla, depoya diğerleri kadar sıkı tutunmana izin vermeyen ayak konumlarıyla bir cruiser, diğer tiplere göre ani manevra yetenekleri açısından geridedir. Naked bir makinanın kullanımı daha kolay olacaktır.

Ve elbette sadece mantıkla düşünenlerimiz vardır.

Konfor, ergonomi, kullanım kolaylığı vs. gibi baktığında spor ayakkabı diğer tüm ayakkabılardan üstündür. Ama neden sokakta herkesin ayağında yok? Çünkü her insanın kendine özel bir tarzı vardır.

Cruiser kullanmak da buna benzerdir.

Cevaplar için çok teşekkürler...
@yürekçe: GT250'yi ben de düşündüm ama o makinenin tepkilerinden korkuyorum, bildiğim kadarıyla yarış motoru karakterine sahip ve sizin de dediğiniz gibi beygiri YBR'ye göre oldukça yüksek.
@Otoburkaplan: Doğrusu ben de cruiser'ları çok seviyorum fakat elimden geldiğince mantıkla hareket etmeye çalışıyorum... Bir cruiser kullanıcısı olarak ne gibi durumlarla karşılaştın? Yani araçlar beni çok rahat görüyor, saygılı davranıyor diyebilir misin? Bir de sıkışık trafikte aralardan geçme şansın oluyor mu?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dağ bisikleti kullanmışsan commutere alışman kolay olur, boy bütçe gibi verilerin eksik olduğundan...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Valla yabana atilacak söz degil otoburkaplanin yazdiklari.:):):cat:

Konfor, ergonomi, kullanım kolaylığı vs. gibi baktığında spor ayakkabı diğer tüm ayakkabılardan üstündür. Ama neden sokakta herkesin ayağında yok? Çünkü her insanın kendine özel bir tarzı vardır.

Gerçekten de her insanin bir tarzi var ama köpek kovaladiginda yüksek topuklu ayakkabiyi seven tarzinizinyedi sulalesine saydirirsiniz.
:cherry:

kisacasi cruiser baslangiç için pek uygun bir motosiklet olmasa da biraz daha yol motoru sayilabilecek tarzda cruiserler var aslinda.
Yani iyi bir arastirma yapilirsa, hem cruiser,hem de yol motoru sayilabilecek modeller mevcut.
Günümüz sartlarinda Harleyin bir modeli aklima geldi hemen ama tabi civitmamak lazim.:)
Eskiden Suzuki'nin 250cc bir modeli vardi böyle.
Pek ilgilendigim modeller olmadigi için net bir fikir vermem mumkun degil ama eski modeller, kullanim, açisindan biraz daha kolay gibi.
Bir arastirsan iyi olur.:wiinkk:

Daha net bir tarif vermek gerekirse, ayaklarin, yere dik bastigi ve gidon konumu ve sekliyle bele fazla yuk bindirmeyen cruiser modelleri, küçük hacimli olmak sartiyla, ideal olmasada baslangiç motosikleti olabilirler.

Mersin İl Temsilcisi
Valla yabana atilacak söz degil otoburkaplanin yazdiklari.:):):cat:

Gerçekten de her insanin bir tarzi var ama köpek kovaladiginda yüksek topuklu ayakkabiyi seven tarzinizinyedi sulalesine saydirirsiniz.
:cherry:

kisacasi cruiser baslangiç için pek uygun bir motosiklet olmasa da biraz daha yol motoru sayilabilecek tarzda cruiserler var aslinda.
Yani iyi bir arastirma yapilirsa, hem cruiser,hem de yol motoru sayilabilecek modeller mevcut.
Günümüz sartlarinda Harleyin bir modeli aklima geldi hemen ama tabi civitmamak lazim.:)
Eskiden Suzuki'nin 250cc bir modeli vardi böyle.
Pek ilgilendigim modeller olmadigi için net bir fikir vermem mumkun degil ama eski modeller, kullanim, açisindan biraz daha kolay gibi.
Bir arastirsan iyi olur.:wiinkk:

Daha net bir tarif vermek gerekirse, ayaklarin, yere dik bastigi ve gidon konumu ve sekliyle bele fazla yuk bindirmeyen cruiser modelleri, küçük hacimli olmak sartiyla, ideal olmasada baslangiç motosikleti olabilirler.

suzuki gn 125 ten bahsediyor olabiirsin abi.
günümüzde bunun muadilleri; kanuni seyhan 150, mondial kt 125, zealsun 125-6 ( ben bunu kullandım)
ha, bir üstü suzuki intruder 250cc sanırım 22Hp idi.
şidmilik aklıma gelenler bunlar, bol şans..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
suzuki gn 125 ten bahsediyor olabiirsin abi.
günümüzde bunun muadilleri; kanuni seyhan 150, mondial kt 125, zealsun 125-6 ( ben bunu kullandım)
ha, bir üstü suzuki intruder 250cc sanırım 22Hp idi.
şidmilik aklıma gelenler bunlar, bol şans..

Evet galiba GN125 olacak.
250cc kismini uydurmusum.
Ulem ihtiyarladik hakikaten.:silent:
Ben gidip alfanin nostalji basligina yazayim bari.:pr::salut:

Mersin İl Temsilcisi
Evet galiba GN125 olacak.
250cc kismini uydurmusum.
Ulem ihtiyarladik hakikaten.:silent:
Ben gidip alfanin nostalji basligina yazayim bari.:pr::salut:

benim tek dostum içkim sigaraaam
onlar da terk ederdi olmasa paraaam

:queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Coq uda alalim aramiza..
Kendisi harika ispirto icer... :cherry:
Assen de sahit oldum yani...:p

Olm yeter icme artik su mereti diyorum
Beni birak baba ben icicem diyordu sanirim
Pek anlasilmiyordu ne dedigi

Ulem ayyas!
Gidip surdan 3-5 tane bira alalim diye gittigimiz bardan kasayi komple isteyen sen degilmisin?:p
Kesmedi ustune ispirto içtik nolmus.:cherry::p

Mersin İl Temsilcisi
Coq uda alalim aramiza..
Kendisi harika ispirto icer... :cherry:
Assen de sahit oldum yani...:p

Olm yeter icme artik su mereti diyorum
Beni birak baba ben icicem diyordu sanirim
Pek anlasilmiyordu ne dedigi

adam haklı, bence artık bu zıkkımların da alkolünü çalmaya başladılar.
akşam 10 da başladım, bir kasa bitti hala tık yok bende. ( tık yok derken yanlış anlaşlmasın, vurdurunca çalışyor ) yaklaşık 1 yıldır elimi sürmüyordum, özlemişim....

aklıma bir şiir geldi yahu;

ey zahit saraba eyle ihtiram
insan ol cihanda bu dunya fani
ehline helaldir na ehle haram
biz iceriz bize yoktur vebali
ehline helaldir na ehle haram
biz iceriz bize yoktur vebali

sevap almak icin iceriz sarap
icmezsek oluruz ducari azap
senin aklin ermez bu baska hesap
meyhanede bulduk biz bu kemali
senin aklin ermez bu baska hesap
meyhanede bulduk biz bu kemali

kandil geceleri kandil oluruz
kandilin fitili oluruz
hakki gostermeye delil oluruz
fakat kor olanlar gormez bu hali
hakki gostermeye delil oluruz
fakat kor olanlar gormez bu hali

sen munkirsin sana haramdir badeh
bekle ki icesin obur dunyada
baha acma harabi-i bundan ziyade
cunku bilmez haram ile helali

hıck :queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yarin Ozan bu topige girip, yazilanlari oluyunca, arkasina bile bakmadan kaçacak gibime geliyor.:p
Mevzu nereye geldi yahu!!!:cherry:

Ulem ayyas!
Gidip surdan 3-5 tane bira alalim diye gittigimiz bardan kasayi komple isteyen sen degilmisin?:p
Kesmedi ustune ispirto içtik nolmus.:cherry::p

Abicim baktimki 3-5 siseyi tasimasi zor.
Ver ülem kasayi dedim..
Tasimasi kolay usta.. :cherry:

Bu muhabbetin üzerine simdi yasadigimi anlatayim..
10 saniye önce...
Tel im caldi..
Bakiyorum bizim Niko ariyor...
Oda Viski icer selepsiz..
Nerdesin Türk diyor bana..
Gelsene suraya diyor bana... 100 metre uzakliktaki birahane..
Yok bugün ben evde iciyorum Yunan

Garip bir adamdir bu Niko..
Okadar icer ama sarhos oldugunu anlamak zor dur..
Cok kere sormustur bana ertesi gün..
Remzi biz ewe nasil, nezaman gittik???
Türk hesabi ödedikmi?
Ödedik Yunan ödedik :queen:

Remzi yapılan araştırmalara göre bu iş genlerde bitiyormuş. Yani alkole dayanıklılık olayı tamamen gen ile ilgiliymiş. Bu göre asyalılar avrupalılara göre alkole karşı daha dayanıksızmış. O yüzden avrupalılar ile bu konuda aşık atmaya kalkmamak lazım genlerinde yoksa:)

Cruiser güvenli sürüş birbirinden bağımsız şeyler bence. (konu açısından:))

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yarim saat kadar önce aksirdiydim.
Az önce tiksirdim.:cherry:
Bu nedenle ben yatiyorum.

Alkolluyken asla araç kullanmayin arkadaslar.
Bakin ne kadar zararli.
ölmeseniz bile daha kötü oluyosunuz.:p

Coq buradaki bir çok kişi içemez zaten artık. İçki satış yaşı 24:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar