Merhaba,
Scooterin sürüş dinamikleri farklı geliyor bana, scooter tecrübem az..
Motosiklet 5000 km tecrube demişşin fakat hangi motor ve nasıl bir kullanım oldu bu kısım belirsiz.
600 rr gibi bir motor değil de 650f gibi bir motor bi ihtimal olabilir diyecektim fakat, sürüş, kaç yıldır ne şekilde kullanildi, ne kadar ilerletildi, sıkıntılı durumlarda kendine ne kadar hakimsin bunlara bakmak lazım kullanıcı olarak...
125 150 bi motordan geçmek riskli olabılır,yasin genç olması bu riski daha da artirir..Bi de şu var eğitim v.s. temel ve doğru bilgiyi verir fakat iki günlük eğitimden mucize beklenmez, bunu ne kadar pratik yaptıgin ve trafikte ne kadarını uyguladığınız önemlidir.Ayrica Gs1 deki kapalı alan eğitimi trafikte sadece bi yere kadar yararli bence...
Küçük cc den geçeceksen hem kullanıma hem ağırlığa alışmak için bence 30-40 beygirlik makine araya koymakta faydalı olacaktir.Senin için söylemiyorum fakat tanıştığım kısa zamanda körlemesine yüksek kilometreler yapmış çok insan oldu gel gör ki adeta şansa kullanmışlar..Konuya özel söyleyeceğim bence acele etmemelisin, zararı olmaz faydası olur.
Ek: Yasa, yaş sebebiyle 600 lük makineye müsaade etmiyor olabilir net bilgim yok.