Günlük hayatta motosiklet tulumu giyilir mi?

Merhaba arkadaşlar.
Yeni motosiklet planlarım ile birlikte motosiklet için tulum da almayı düşünüyorum.Fakat tulumlar hakkında gram bilgim yok.genelde Günlük hayatta kullanacağım arada da piste çıkacağım.Nasıldır kullanışlı mıdır?Sıcak soğuk tutma durumu nasıl?
Dainese-Deri-Tulum-Laguna-Seca-D_34945_1.jpg

Son düzenleme:
Aman diyeyim :)

Hem görüntü olarak çok görgüsüz hem de kullanışlık açısından çok saçma olur.

Kesinlikle işlevsel. Dainese kullanan biriyle konuşmuştum, sıcak tutuyor, her taraf kapalı olduğu için elbiselerin içinde rüzgar esmiyor, ve komple korumalı demişti. Ama gündelik hayatta kullanamazsınız. Atıyorum işe veya okula gittiniz, muhakkak değiştirmek gerekli. Birincisi hareketinizi kısıtlar bir miktar, ikincisi motorun üzerindeyken hoş görünse de daracık deri tulum giymek gündelik hayatta hoş görünmez. Bir diğer husus ta giymesi ve çıkarması problem.

Kesinlikle işlevsel. Dainese kullanan biriyle konuşmuştum, sıcak tutuyor, her taraf kapalı olduğu için elbiselerin içinde rüzgar esmiyor, ve komple korumalı demişti. Ama gündelik hayatta kullanamazsınız. Atıyorum işe veya okula gittiniz, muhakkak değiştirmek gerekli. Birincisi hareketinizi kısıtlar bir miktar, ikincisi motorun üzerindeyken hoş görünse de daracık deri tulum giymek gündelik hayatta hoş görünmez. Bir diğer husus ta giymesi ve çıkarması problem.

Kolay çıkabilen birşey değil mi bu.Fermuar ile.GÜnlük kıyafet üzerine giyilmez mi?

günlük kullanım için tulumlar var, ancak bu tarz dar değil, daha çok günlük elbisenin üzerine giyilebilen tulum... Türkiyede bir imalatçı firma var, bende almayı planlıyorum.

Günlük kıyafet üzerine bu yarış için tasarlanmış tulumu giyersen sana zulum olur . Birde şehir içinde yanar kavrulursun

2 parça tulumlar var giy çıkart kolay olur. Bence her motorcunun giymesi gerekir.
Günlük kıyafet üzerine giyemediğin için sıkıntılı.
Giyilenler de çuval gibi hiç bir koruyuculuğu yok. Yere düşsen diz korumaları kalçana, dirsektekiler omuzuna çıkar tabi varsa.
Kıyafet üzerine tulum muş komik.. :)

2 parça tulumlar var giy çıkart kolay olur. Bence her motorcunun giymesi gerekir.
Günlük kıyafet üzerine giyemediğin için sıkıntılı.
Giyilenler de çuval gibi hiç bir koruyuculuğu yok. Yere düşsen diz korumaları kalçana, dirsektekiler omuzuna çıkar tabi varsa.
Kıyafet üzerine tulum muş komik.. :)

onlar hangi tipler oluyor

Kesinlikle tavsiye ederim biz ailecek market alışverişlerinde falan hep tulumlarımızı giyinir gideriz.

Bu sayfaya bakarsan örnekleri göreceksin.
2 PC yazanlar üst ve alt ayrı 2 parça olarak satılır. 1 PC yazanlar tek parça tulumdur.
Tek tek kullanabilirsin.
Pistlere girişlerde 2 parça tulum kullananların bağlanması istenir.
Mont ve pantolon bel bölgesinden fermuarla birleşir ve tek parça olur.

Standartlara uygun bir montun varsa bel bölgesinde boş boş duran bir fermuar göreceksin.
Yine standartlara uygun her hangi bir marka pantolon aldığında bunlar birleşir ve 2 parça tulum olur...

Bunun gibi

screenshot_51.jpg

Son düzenleme:
Bu sayfaya bakarsan örnekleri göreceksin.
2 PC yazanlar üst ve alt ayrı 2 parça olarak satılır. 1 PC yazanlar tek parça tulumdur.
Tek tek kullanabilirsin.
Pistlere girişlerde 2 parça tulum kullananların bağlanması istenir.
Mont ve pantolon bel bölgesinden fermuarla birleşir ve tek parça olur.

çok iyimiş ben bakayım bunlara

2 parça olarak alın.Kendinizi güldürmeyin millete.Hele 125 250 cc sınıfında tulum giyen adam 1000 de 1 denk geliyor çok komik duruyor.
Zümerin dediği gibi,kaliteli 2 parça alırsınız .

2 parça olarak alın.Kendinizi güldürmeyin millete.Hele 125 250 cc sınıfında tulum giyen adam 1000 de 1 denk geliyor çok komik duruyor.
Zümerin dediği gibi,kaliteli 2 parça alırsınız .

deneyip biyerde sonra fc motodan sipariş etmek lazım denemeden alınca sıkıntı oluyor. tek parçalar basit sökülüp giyilmiyorsa sıkıntı

Bu mudur yani bunu giymeyi mi düşünüyorsunuz banka sırasında ve ya akşam yemeğinde falan ? yoksa ben mi yanlış anladım :sunny:

sürekli pistte gazlamıcaksanız parçalı olarak almak daha mantıklı.
tek parça alınca üst kısmını çıkarmak sıkıntı oluyor.

Bütün sıkıntısını geçtim de bu tulumu giyip tuvalete gitmesi gereken adam ne yapıyor? Eski kovboy içlikleri gibi poposu düğmeli olsa olurdu da o zamanda karizmadan ödün verirdi.

Bu mudur yani bunu giymeyi mi düşünüyorsunuz banka sırasında ve ya akşam yemeğinde falan ? yoksa ben mi yanlış anladım :sunny:

genç olduğum ve biraz umursamaz olduğumdan çevredekiler ne der kafasında değilim :) ben mutlu isem kimse umrumda olmuyor açıkçası

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar