Güneş

Merhabalar arkadaşlar. Motorum beyaz ve gün içerisinde bulunduğum yer itibariyle motorum tüm gün dışarıda güneşe mazur kalıyor. Sizce bu motorun grenajına çok büyük bi problem yaratır mı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------

12 kişi görmüş biriniz cevap vereydi iyiydi :D

bence bişey olmaz çünki siyah renk ısınır beyaz pek sanmam ama motoru gölgede ve soguk suyla arada bir yıka

Beyaz ışığı yansıttığı için güneşten koyu renklere göre az etkilenir,ama gene de etkiler.Bir branda örtmen motorunu korur.

bu kullanılan plastik malzemenin nasıl boyandığına bağlıdır, eğer üretildikten sonra yüzey boyaması yapıldıysa bir süre sonra renk kayıpları yaşanacaktır güneşin zararlı ışınları da bu degredasyonu hızlandırır, ancak pigment kullanılıp üretim aşamasında bir boyama söz konusuysa güneş etkisiyle renk kaybı gözlenmez.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 tane kilim attim boydan boya yeter herhalde sanada tavsiye ederim

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
boş ver senin motorun görünmesi lazım zaten :D benim motor 2 dk dışarda kaldımı alev topuna dönüyor nerde gölge oldumu oraya çekiyorum motoru :D

bu motorun hiç mi siyah plastik aksamı yok sanıyorsunuz?
asıl boya solmaz ancak plastik aksam 2 -3 senede griye dogru renk değiştirecektir
50 tl gözden çıkart bi branda al

Güneşe devamlı maruz kalıyorsa Held marka branda al en azından branda eriyip yırtılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar