Gündüz Sürüşünde Sis Farı Çakarından Ceza Kesiyorlar Mı ?

Arkadaşlar selam,

İstanbul Ankara gibi başat şehirlerde falan değilim. Ege bölgesinde sürüyorum motoru bazen sıkışık trafikte görünürlük için sis farı çakarını tercih ediyorum ve arabalarda harbiden etki yapıyor. Takan arkadaş çakarda ceza yazarlar ama normal sis farında yemezsin dedi. Yalnız saçma bulduğum konu şu ki tüm GS binen motorlu polislerde sürekli sislerin Çakar açık geziyor. Türkiye'de normalde filtreleme de kanunen yasak motorlara ama göz yumuyor aktif trafikten polisler. Sis farı çakarı içinde benzer bir refleks var mı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2 3 sene evvel yazmazlardı ama artık yazarlar kasa boş doldur vatandaş

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Ayarsız ve güçlü fara yazarlar, çakara kesin yazarlar. Çok güçlü olmayan ve sabit yananlara birşey demiyorlar. Bir de kendini polislerle kıyaslama, o adamların sadece o mahalleden bile geçmesi suça karşı savaşta psikolojik etki yaratıyor.

F54

fakirin çakarına her zaman ceza var gece gündüz far etmez kitlerler:D
2021 de havanın kapalı olduğu bir gün açtım çakarları 4 sis farımdan 2 sinde vardı onlarda altta olanlar neyse bölünmüş yolda karşı şeritteki ekip arabasından anons çekti motorcu kapat çakarları diye ters yönlerde seyir ettiğimiz için tabiki ceza yemedim

Ya ben genelde sislerin kısa versiyonunu açıyorum oda işimi görüyor. Ama merak ettim Çakar muhabbetini çünkü bir kaç kere trafik polisi gördü çakarları sallamadı. Sıkışık trafikte çakarı gören arabacıda salaktan sağa sola kaçıyor hafiften yol açıyor onu anladım

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Normal sis farı şeklinde yanarsa ve ayarı üsturuplu, karşıdan gelenleri rahatsız etmeyecek şekilde ise idare ediyorlar genelde ama Çakarın gündüzü gecesi olmaz, keserler.

Motosikleti
D400
Orjinal donanım hariç takılan tüm ışıklandırmalar kullansanız da kullanmasanız da yasak diye biliyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Adı üzerinde sis farı havanın sisli olduğu zamanlarda açılır. Görünür olcam diye pavyon gibi donatmaya gerek yok motoru. Birde gündüz vakti zaten görünürsünüz. Araç sürücülerinin kaza esnasında görmüyoruz demeleri de hikaye, bahaneleri. Çünkü telefonla oynuyorlar bakmıyorlar aynalara. Ben selektör yaparım 1 2 kere yine görmezse hafif kornaya basar sonra farkederler.

Motosikleti
1190 ADV
Kara yolları trafik kanununda tam olarak şöyle yazar; (Madde 64)

"Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması yasaktır"

Yani gündüz sis farını kullanmak yasak değildir.

Ama kanunlar adalet sistemi olan ülkelerde bir şey ifade eder. Biz muz cumhuriyeti olduğumuz için, polis görünümlü maymunlar canı isterlerse her türlü ceza yazarlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar