Gündelik kullanıma, uzun yol ve köy yollarında kullanmaya uygun motosiklet tavsiyesi

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Arkadaşlar merhaba. Çok tecrübeli bir sürücü olduğumu söyleyemem yaklaşık 1 yıllık motor kullanıcısıyım. Husqvarna Svartpilen 250 ile girdik bu batağa :D Isparta-Antalya arası yaklaşık 100-150 km git 100-150 km gel toplam 250-300 kmlik ufak bir uzun yol tecrübem oldu. Daha büyük ccli ve daha az rüzgar yiyen bir motorum olsa daha uzun yolda rahat olurdum diye düşündüm. Zira bu uzun yol beni baya yormuştu. Çok ciddi olmamakla birlikte biraz bel ağrısı ve diz ağrısı falan olmuştu. (Bunda benim öküzce davranarak ne giderken ne de gelirken sıfır mola yapmam da etkili olmuş olabilir bilemiyorum :D)
Kurdun dişine kan değince ufak ufak şehir dışı ve ülke dışı uzun yol gezileri perileri de gelmeye başladı. O sebeple motorumu büyütmek istiyorum. Memleketime arabayla yaklaşık 9 saatlik uzaklıktayım belki arada ufak kaçamaklar yapıp memlekete gidebilirim. O yüzden alırsam yeni motorumdan en temel beklentim uzun yolda konfor, köy yollarına ve gündelik kullanıma da uygun olması. Bunların dışında retro/vintage bir görünüm de çok çok hoşuma gidiyor. Son olarak çift analog göstergeli olursa kaymaklı ekmek kadayıfı. Bu isteklerim çerçevesinde yapay zeka ile yaptığım görüşmelerde bana Moto Guzzi V85TT'yi önerdi. Göstergesi dijital olsa da tasarım olarak fena olmayan bir motor. Ancak Triumph'ın Speed Twin 1200, Boneville T120, Boneville T100 modellerinin tasarımı tabiri caizse beni benden alıyor. Zira hem retro bir tasarıma sahipler hem de çift analog göstergeliler :d Ancak bu motorların uzun yol ve arazi yollarına ne kadar uygun motorlar olduklarını bilemiyorum.

Bütçe olarak 500-600kya çıkabilirim diye düşünüyorum. Bu çerçevede size birkaç sorum olacak arkadaşlar:
1- Tasarım taleplerimi dikkate almaksızın uzun yolda konforlu ve köy yollarına uygun bir motor tavsiyeniz var mı?
2- Tasarım taleplerimi dikkate alarak uzun yolda konforlu ve köy yollarına uygun bir motor tavsiyeniz var mı?
3- Moto Guzzi V85TT gerçekten iyi bir motor mu?
Bunların dışında başka önerilere de açığım. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Son düzenleme:
Gündelik kullanıma yani işe gitgel , markete bakkala uğra için vitesli büyük hacim makina pek uygun değil ,

köy yollarında sürekli kullanacaksan Crf250 gibi yumuşak süspansiyonlu , 21 jantlı hafif motor şarttır ,
Sym nin Nht 200 modelinide tavsiye ederim , 6 vites olduğu için köy yolundan çıkıp otoyola girince daha mutlu eder..

Ben Şile ve çevresinde kullanıyorum gayet yeterli ve konforlu hafif arazide..

Uzun yolda ise büyük hacim vitesli motor gayet konforlu ve keyiflidir..

500-600 e o kadar çok seçenek varki hangisini yazayım bilemedim , en optimum f/p motor Triumph Tiger 900 gibi sanki..

günlük kullanım için yanına bir dio , pcx , nmax vs oh mis 😉

Motosikleti
cbf 150
Cfmoto 450 ibex yada royal enfield 450liliği bunlar sana uzun yolda arazide yeter zaten kırıp parçalıcan.

250 honda alırsan uzun yolda seni yorar. Kullanırsın gider 100km hızla ama yorar. cfmoto bir polis arkadaşımda var sağlam motor diyebilirim.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba,

Motora artçılı binmeyeceğinizi düşünerek şu 2 modeli şiddetle öneririm.

1. Crf 250 L
2. Crf 250 Rally

Her 2 motor da bende mevcut ve de Crf tecrübem toplamda 55 bin km'ye yaklaştı.

Bu iki model de yasal hız limitleri ve de bir miktar üstünde, kamyon ve otobüslerden daha hızlı bir şekilde seyahat etmenize olanak sağlar.

Otoban dışı yollarda yüzünüzü her daim güldürür.

100 km civarı süratlerde 3 lt civarı tüketimiyle bütçenizi yormaz.

Bakımını kendiniz dahi yapabilirsiniz zira birkaç civata söktükten sonra her yerine ulaşabilirsiniz.

Bütçenizle ikisini birden alabilir, değiştire değiştire biner, milleti hasetinden çatlatırken dosta güven, düşmana korku salabilirsiniz. :)

Birkaç hafta önce aldığım CRF 250 L motorumu tur motoruna dönüştürdüm.

Videosu aşağıda:

Kolay gelsin.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
v-strom 650'nin ikinci el piyasası nasıldır? en fazla kaç yaşında olmalı? Japon olduğu için yaşa takılmaya gerek yok gibi hissettim ama bilemiyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
v-strom 650'nin ikinci el piyasası nasıldır? en fazla kaç yaşında olmalı? Japon olduğu için yaşa takılmaya gerek yok gibi hissettim ama bilemiyorum.
Benim vstrom 2015 model, 10 yaşında yani, tam delikanlılık çağında sayılır. 2024 nisan ayında 9 yaşındayken 31bin km'de 350bine almıştım. şimdi 40bin km'ye geldi, 100bin görmeden en az 5 yıl daha gezmeden satmam diyorum. ilk alırken bakım yaptırdım, bir de geçen sezon başı 36bin km ağır bakımı vardı bujiler falan değişti o bakımı yaptırdım, lastikleri yeniledim, onun dışında hiç yolda kalır korkum olmadan yurtdışı da dahil keyifle gezdim, gerektiğinde eşimi artçı alıp gezdirdim. Forumdan Cyan aynı motorla İstanbul trafiğinde en trafikli yerlerden rahat rahat geçiyor, ben Trakya'dayım, köyden köye giden bozuk yollara dalıp yeni köfteciler keşfediyorum, asfalta çıkınca canım sıkılıyor ama otobanda performansı da yeterli, otobanda çok rahat konforlu 140-150 arası giebiliyor hem de çantalar ve artçı varken de, tek başımaysam bazen 180'i geçtiğim oluyor, boş otoban görünc eiçimden düz yol gazcısı çıkıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
@Cyan @espresso @DPFTA Abiler sizleri piste bekliyoruz.
Yapay zekâya nasıl bir soru soruldu da V85 TT tavsiye etti çok merak ettim gerçekten? 🤣 💦

İstanbul'da değilseniz Moto Guzzi pek tavsiye etmem; bakımı, parçası, bir sıkıntı olursa tamir ettirmesi falan sorun olur. Çok tatlı / şekilli / değişik, şaftlı, hava/yağ soğutmalı bir motosiklet. Hava soğutmalı olması bazı senaryolarda sıkıntılı olabilir.

DL650 orta hacim olarak güzel motosiklet; şehir içi çok yormaz, şehir dışı makul performansı var, araziye değil ama bozuk yola gider.

Son düzenleme:
Motosikleti
BWS 100
retro'yu çok seviyorum dediysen v85 falan önermiş olabilir.
9 saatlik yola gidebilirim diyorsun. 250'lik o yolu eziyet eder. bir günde zor gidersin. 500cc ve üstüne bakman lazım o kadar yolun varsa.
v85tt güzel motosiklet aynı bloklu v7 kullanıyorum. zincir yağlama derdin yok. 2 lt yağ al değiştir kendin. arada bir de 180 ml şaftın yağını değiştir. işin tamam. 500 liraya çantalı mantalı var gibi.
t100-t120 v7'ye benzer motosikletler, çok daha torklu çok daha güzel. Rüzgar ve çanta işin sıkıntı bunlarda. enduro konforunu veremeyecek sana. Köy yollarına gidersin de. biraz sert kaçabilir.
başım ağrımasın, sürüden ayrılmayım dersen de, arkadaşların dediği gibi vstrom, africa(pek bakkal işi değil.) japonlara girişmen lazım. yada triumph 800-900'lerde olur.
Himalayan'lar var, 400 cc mi ne, hava soğutmalı, ölümüne mokoko.
zor karar birader. Kolaylıklar dilerim.
edit: tenere'yi de koy bu kefeye. oda ayrı bir ölümsüz makina. 660'lar. 700'e yetişirsen neden olmasın.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Arkadaşlar merhaba. Çok tecrübeli bir sürücü olduğumu söyleyemem yaklaşık 1 yıllık motor kullanıcısıyım. Husqvarna Svartpilen 250 ile girdik bu batağa :D Isparta-Antalya arası yaklaşık 100-150 km git 100-150 km gel toplam 250-300 kmlik ufak bir uzun yol tecrübem oldu. Daha büyük ccli ve daha az rüzgar yiyen bir motorum olsa daha uzun yolda rahat olurdum diye düşündüm. Zira bu uzun yol beni baya yormuştu. Çok ciddi olmamakla birlikte biraz bel ağrısı ve diz ağrısı falan olmuştu. (Bunda benim öküzce davranarak ne giderken ne de gelirken sıfır mola yapmam da etkili olmuş olabilir bilemiyorum :D)
Kurdun dişine kan değince ufak ufak şehir dışı ve ülke dışı uzun yol gezileri perileri de gelmeye başladı. O sebeple motorumu büyütmek istiyorum. Memleketime arabayla yaklaşık 9 saatlik uzaklıktayım belki arada ufak kaçamaklar yapıp memlekete gidebilirim. O yüzden alırsam yeni motorumdan en temel beklentim uzun yolda konfor, köy yollarına ve gündelik kullanıma da uygun olması. Bunların dışında retro/vintage bir görünüm de çok çok hoşuma gidiyor. Son olarak çift analog göstergeli olursa kaymaklı ekmek kadayıfı. Bu isteklerim çerçevesinde yapay zeka ile yaptığım görüşmelerde bana Moto Guzzi V85TT'yi önerdi. Göstergesi dijital olsa da tasarım olarak fena olmayan bir motor. Ancak Triumph'ın Speed Twin 1200, Boneville T120, Boneville T100 modellerinin tasarımı tabiri caizse beni benden alıyor. Zira hem retro bir tasarıma sahipler hem de çift analog göstergeliler :d Ancak bu motorların uzun yol ve arazi yollarına ne kadar uygun motorlar olduklarını bilemiyorum.

Bütçe olarak 500-600kya çıkabilirim diye düşünüyorum. Bu çerçevede size birkaç sorum olacak arkadaşlar:
1- Tasarım taleplerimi dikkate almaksızın uzun yolda konforlu ve köy yollarına uygun bir motor tavsiyeniz var mı?
2- Tasarım taleplerimi dikkate alarak uzun yolda konforlu ve köy yollarına uygun bir motor tavsiyeniz var mı?
Bunların dışında başka önerilere de açığım. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Selamlar öncelikle hocam. İsteklerini teker teker yazıp bir analiz yapalım;

1. Rüzgar koruması istiyorsunuz.
2. Uzun yol yapmayı düşünüyorsunuz. Burada ekstra ağırlıklar ve çantaları da hesaba katmak gerekiyor.
3. Ergonomi konusunda beklentileriniz mevcut.
4. Köy yolları ve hafif off-road yollarda kullanmayı planlıyorsunuz.
5. Analog gösterge candır, sizin de tercihiniz bu yönde.

Şimdi bir kullanıcısı olarak V-Strom 650 şöyledir, böyledir diye anlatabilirim. Ancak bunu zaten arama butonu ile rahatlıkla görebilirsiniz siz de.
Benim size tavsiyem, "adventure tourer" sınıfında, 19-17 mümkünse, tel jantlı, Türkiye'de yaygın servis ağı bulunan, parça konusunda uzun süreli üretim yapılmış ve stokta parçası tutulan bir model olmalı. Aynı zamanda aksesuar üretimi de olan bir motosiklet, konfor açısından büyük avantaj yaratır.

Muhtemel olacak ki Japon üreticilerin ürünlerine bakacaksınız ancak şunu da demek isterim ki insan biraz da caka satmayı ister, ye kürküm ye hesabı... Bu konuda da BMW başta olmak üzere Avrupalı üreticileri de denkleme katmalısınız. Kısacası Adventure kategorisinden birkaç seçenekte olmalı.

Kendi motoruma gelirsek, yukarıda saydığımız bu 5 maddeyi de fazla fazla karşılayacak bir motosikletten bahsediyoruz. Bu yaz planladım ve sonunda Türkiye'yi motosiklet ile de turladım. 9-10K kilometre çevirdim. Başıma problemlerde geldi, çokta keyifte geldi. Ancak motosiklet kaynaklı ne bir arıza, ne bir yetersizlik, ne bir güvensizlik hissettim.
Yakıtı 4.5 litre; tur camı, çantalı (Ki çantalarla birlikte +60 kilogram civarındaydım sanırım), 110 kilo-1.8 mt bir varlık olarak düşünüldüğümde iyi bile sayılırdım. 120-130 km/s hızlarda sürekli devam ettim, saatte bir çaya yada afedersiniz "ihtiyaç" için benzinliklere, çay ocaklarına sürdüm. 450-480 km benzin almadan gittiğim çok oldu, hatta bir ara ekonomi kovaladım ancak İbrahim Tatlıses gibi "La güneş kaçıyo!" diyerek tekrar tempoma geri döndüm. Gittiğim çoğu yerde de çok ilgi çekti, insanlar gerçekten samimi davrandı ve çoğu yerde zaten çok misafirperver olan insanımızın sıcakkanlılığını fazlasıyla yaşadım. Aklıma gelmişken, hepsinden Allah razı olsun tekrar tekrar.

Kıssadan hisse, başka bir motosikletle bu kadar keyif alır mıydım, muhtemelen alabilirdim ancak parasına, işletmesinin kolaylığına, hakikatten verdiği güvene ve her işe gelen, yatırılacak yerde de kıyabileceğim çünkü zaten zarar görmeyecek, verdiğiniz her işi iyi de yapan bir motosiklete(Jack of all trades olayı ;)) sahip olduğum için çok huzurlu ve keyifli şekilde yolculuğumu tamamladım.

Problem olsaydı, bilinmeyen bir model değil, bir atolyeye çeker kendim bile yapardım, tüm dünyada kullanılıyor. Yıllarca üretilmiş, uğruna yazılıp çizilmiş, önerilmiş bir motosiklettir. Bu şekilde başka modeller yok mu, var. Ancak herkes kendi deneyimleri üzerinden konuşsun kanaatindeyim. Ben V-Strom ailesi ile çok mutlu olacağınıza inanıyorum. Buna ne kadar sevememiş olsam da(paralel motoru ve farlarından dolayı) 800DE'yi de katıyorum. Umarım Suzuki V-Strom 650 üzerindeki şüphelerinize bir nebze cevap verebilmişimdir. Selametler.

İncelemek isterseniz;
Forumdaki V-Strom 650 konumuz
Forumda bir başka galeri ve yol paylaştığımız konumuz
Youtube Kanalım - Yaptığım yollar ile alakalı hatıra videoları paylaştım, kazanç yada popülarite beklentim yok yanlış anlaşılmasın.

@Cyan @espresso @DPFTA Abiler sizleri piste bekliyoruz.
Estafurullah abi, göğsüm kabardı :D.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Roket roket.

triumph-select-model-korosi-red-1575621582313.jpg

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten doyurucu şeyler yazmışsınız. Şuan acilinden varı yoğu satıp v-storm almaya niyetlendim o derece ikna oldum yani djshwhshshshsjjsjsjs

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten doyurucu şeyler yazmışsınız. Şuan acilinden varı yoğu satıp v-storm almaya niyetlendim o derece ikna oldum yani djshwhshshshsjjsjsjs
az sabret, Cyan artık 100HP üzeri motorla riçin kaşındığı için vstrom'unu satmaya niyetlenebilir, 2021 model, 15bin km'de tertemiz, manyak titiz bakılmış bir vstrom, bendekineden tek eksiği kırmızı olmaması. :) Siz yine parayı hazır edin, koyun kenara, satıyorum dediğinde hemen gidecek bir motor.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Sorunuz güzel ama sorulduğu yer yanlış...Burası son nefesine kadar çevresindeki herkesi Vstom sahibi yapmak için zorbalamaya and içenler klübü....

V85TT yakın bir arkadaşımda var ve birkaç kez toplam 100 km'ye yakın kullanma imkanı oldu.Özellikle Evocative modelinde sarı , beyaz , siyah renk ve şase detaylı olan çok güzel görünen ve bence macera motoru kategorisinde en retro hissiyatı veren renk.Motor rahat , 130'a kadar gidişi güzel .130-150 arası fena değil 150 sonrası ben hava soğutmalıyım diyor...Motorun gidonu çok geniş ve virajlarda çok güzel yön değiştirip istediğin çizgide gidebiliyorsun...Frenler Brembo ve çok başarılı.Süspansiyonlar da çok güzel.Hem konfor var hem de japonlar kadar dalmıyor.

Sahibi olan arkadaşım İstanbul içinde Ümraniye-Üsküdar arası işe gidip gelirken de haftasonu turlarda da kullanıyor.Hafifliği ile şehir içinde çok rahat...Aynı gün V85TT , Moto Guzzi Stelvio ve kendi motorum R1250GS'i kullandım.V85TT Gerçekten hafif ve bana sorarsanız çok keyifli bir motosiklet....Uzun yolda da 130 civarı çok keyifli ve yorulmadan gidersiniz.Köy yolu vesair yollarda da tel jant ve konforu ile yüzünüzü güldürebilir.

Yaşadığınız yerde veya yakınında bir servisi varsa , bütçenize de uyuyorsa yabancı ve gerçekten bağımsız youtuberların da videolarını izleyip içinize sinerse alın geçin...Bizde herkes kendi malını över , youtuber elemanlar da kimden mamalanıyorsa onun malını över kimse objektif davranmaz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sorunuz güzel ama sorulduğu yer yanlış...Burası son nefesine kadar çevresindeki herkesi Vstom sahibi yapmak için zorbalamaya and içenler klübü....
...
Yaşadığınız yerde veya yakınında bir servisi varsa , bütçenize de uyuyorsa yabancı ve gerçekten bağımsız youtuberların da videolarını izleyip içinize sinerse alın geçin...Bizde herkes kendi malını över , youtuber elemanlar da kimden mamalanıyorsa onun malını över kimse objektif davranmaz.
V85 TT'yi en çok benim övmem gerekir; boyuma olsa şimdi 7-8 yıldır V7 kullanıyor olurdum ancak kalıbıma uygun değil diye hastası olmama rağmen alamadım. V85 TT az daha kalıplı; KTM 790/890 gibi kompakt bir ergonomiye sahip.

Her neyse, yazacağım şu: Geçen sene Moto Guzzi günlerinde V85 TT test ettim ve motosiklete o gün ilk binen ben olmama, havanın 20C civarı olmasına ve çok efendi kullanmama rağmen motosiklet hararet yaptı / arızaya girdi. 15-20km'lik parkurda son 2 km'yi öksüre öksüre, motor ışığı yanık, 2.000 deviri geçemeden zor yapıp başlangıç noktasına teslim ettim. İstabulda olmayan birine (servislerden ve tedarik zincirinden emin olunamayacağǰ için) ve İstanbul (ve benzeri trafikli büyük şehirlerde) olan birine (trafikte ısınma sorunu yaşama riski çok yüksek olduğu için) tavsiye edemiyorum. Bence trafikli şehir içine uygun bir motosiklet değil.

Yani markayı ve ürünlerini çok seviyoruz ama burada da fanatikçe savunamayız; marka fanatikliği kadroları dolu forumun zaten.

V85 TT'yi en çok benim övmem gerekir; boyuma olsa şimdi 7-8 yıldır V7 kullanıyor olurdum ancak kalıbıma uygun değil diye hastası olmama rağmen alamadım. V85 TT az daha kalıplı; KTM 790/890 gibi kompakt bir ergonomiye sahip.

Her neyse, yazacağım şu: Geçen sene Moto Guzzi günlerinde V85 TT test ettim ve motosiklete o gün ilk binen ben olmama, havanın 20C civarı olmasına ve çok efendi kullanmama rağmen motosiklet hararet yaptı / arızaya girdi. 15-20km'lik parkurda son 2 km'yi öksüre öksüre, motor ışığı yanık, 2.000 deviri geçemeden zor yapıp başlangıç noktasına teslim ettim. İstabulda olmayan birine (servislerden ve tedarik zincirinden emin olunamayacağǰ için) ve İstanbul (ve benzeri trafikli büyük şehirlerde) olan birine (trafikte ısınma sorunu yaşama riski çok yüksek olduğu için) tavsiye edemiyorum. Bence trafikli şehir içine uygun bir motosiklet değil.

Yani markayı ve ürünlerini çok seviyoruz ama burada da fanatikçe savunamayız; marka fanatikliği kadroları dolu forumun zaten.
Boy ve kilonuzu bilmemekle V85TT'nin sahibi arkadaşım da ben de 190 cm boyunda ve 102 kg civarıdayız...Ne üzerindeyken bir ergonomik sorun ve rahatsızlık hissettim ne de arkadaşım motorun üzerindeyken baktığımda bir kelebek etkisi hissettim....Hararet ve size tırt bir test motorunun denk gelmesi de organizasyonu yapan arkadaşların çapsızlığından kaynaklanmış muhtemelen.....Marka fanatiklerine ve bu hayatta bir fikre körü körüne saplanıp kalan tüm insanlara allah akıl fikir versin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar