Gaz kesme dediğin bir devirden sonra devrin yükselmemsi mi? Öyle ise olabilir ama o minnacık da ne kadar o önemli.
Gaz kesme dediğin bir devirden sonra devrin yükselmemsi mi? Öyle ise olabilir ama o minnacık da ne kadar o önemli.
Bahsettiğiniz durum bana benzin bittiğinde verdiği tepkiyi anımsattı.
Benzer durumla karşılaşırsanız bi de yukarı doğru çevirip,öyle deneyin.
En kötü karbüratör değişir,o da n11'de 185 lira falan.
Moralinizi bozmayın,yakın olsak bizim ustaya gösterirdik.
düşüncen yeter. inşallah aynı şeyi yaşamam ama yaşarsam üst konumuna getiricem belki terstir kim bilir. teşekkür ediyorum yarın ola hayrola. olmadı bidahakine zaten karbüratörü değiş dicem sormicam adamlara. kime sorsam problem yok diyor. bakalım artık
inan unuttum neler yaşadığımı.
benzin aldığımdan beri verdiğim ustalar kullandı benzin bitti ama motor çalışmıyor. bana gelince çalışmıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
bugün gittiğim bir başka motorcu almadı motoru ama karbüratörle alakalı dedi garnati şekilde ama diğer kime gittiysem hiçbiri karbüratör dahi demedi.
gerçekten anlamadım sonucu basit bir şey ise yine sinirlenicem göremedikleri için kötü bir şeyse yine sinirlenicem vallah bezdim.
motorcuya diyim bari karbüratöre bak diye ama bakmasalar dahi bakarım diyecekler var aralarında kendileri daha iyi anlıyorlar hesabı düşünüyorlar diye düşünüyorum umursamıyorlar. neyse buradan alıcam motoru başkasına götürücem veya yamaha başka çare yok.
bu arada ybr gerçekten güzel sürmesi. bozulana kadar öyleydi en azından)
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:17 ----------
komik bir şey söylicem diğeri de diyordu jikleyle oynama diye bu da dedi jikle açık kalmış o yüzden gaz kesiyor falan dedi. işin komiği jikleyle ısıtıyorum sonra eski haline getiriyorum acaba dibine kadar mı getirmiyordum?
yarın görücez. eğer benim hatamsa bu kadar zaman bu olanlar ve üstüne eski motorcunun hakkını aldıysam hem üzülürüm hem de yine üzülürüm.
neyse jikleyi hep indiririm belki de istemeden az izdiriyordum dibine kadar iticem anlayana kadar. yarın bir yola çıkalım bakalım ne olacak.
siz yine de şimdilik bana laf yapmayın bu kadar salak olamam herhalde.
yarın yazıcam eve geldiğimde sıkıntı olmazsa lafları yemeye hazırım. allahım lütfen yolda kalmiyim salak olmaya hazırım.
bu arada bu adam da dedi motorun sağlam hiçbir şey yok vs.
ahahaha
belki de ybr taş gibi de ben sıkıntılıyım. neyse umarım öyledir ya ileride oturur dalga geçerim kendimleneyse yazayım dedim kimsenin hakkını alıp bırakmam. neyse yarın editlicem ve umarım sıkıntı bendedir ve artık şu başlığa yazmak zorunda kalmam
merakımdan soruyorum velev ki jikle çok az açık kaldı. tam açık kalamaz çünkü yola çıkarken hep indiriyorum velev ki minnacık açık kaldı bu gaz kesme yapar mı? yarın öğrenecem ama bir cevap alırım
İstanbul da olsa idim şu an cidden yardım ederdim size.Verirdim motorumu sürmeniz için hem arada ki farkları daha iyi anlardık öyle neyi varmış neyi yokmuş daha net anlaşılırdı ama maalesef şans bende kaldım İzmir de.Ne diyelim sağlık olsun![]()
Kardeş motor işi birazda şans işidir birde motora ne kadar özen gösterirsen o kadar çok arıza çıkartıyor sakınan göze çöp batar misali,bir tanıdığım Çin malı motor aldı 10 senedir bir kere bile tamire götürdüğünü görmedim motorda akü bile yok sadece benzin koyup biniyor yağını 2 yılda bir değiştiriyormuş![]()
eline anahtarı, tornavidayı, alyanı al motor hafif sıcakken bujiyi sök benzinle ve diş fırçası gibi bir şeyle bir güzel temizle kurumunu telli bişey sürme ama, sonra benzin vanasını, benzin hortumunu, benzin filtresini kontrol et kaçak tıkanma vs var mı benzin karbüratöre rahatça gidiyor mu bak, sonra karbüratörü sök ama biraz zordur youtube'dan baka baka yap onu da diş fırçasıyla falan temizle içini ya da benzine falan yatır bir güzel temizle, sonra motor ısındıktan sonra hava ayarını yap bu arada jiklenin motoru kullanırken en aşağı da olması lazım bunları yaptıktan sonra yine yaz büyük ihtimal yeni karbüratörle çözülür
Dostum sana kaç defa dedik kendin daha da direttin. Ben de düştüm o hataya. Sürekli aynı kişiye ilçdeki tek servis olduğu için götürdüm. Sonuç: Motorum garantiden çıktı ve ön diskime wd 40 sıkıldı 3000kmdeki balataları değiştirmem gerekti. Aynı şeyleri ben de yaşadım. Sürekli sorun çıkarıyordu motor artık binmiyordum bile. Saçımı başımı yolacaktım neredeyse. Ama sakin ol boşver sadece yetkili servise götür ve sorunlarını tek tek anlat. Ve ne gerekiyorsa yapın de. Ybr bu yaptırdıktan sonra bir daha uğraşmayacaksın emin ol.
Yetkili serviste çözüm bulundu mu?