Gümrük, Airsoft silahı ?

Dostlar selamlar.

Bu airsoft meselesine FENA merak salmış durumdayım. Oldum olası silahları sevmişimdir, bir tane almak istiyorum eli yüzü düzgün bir airsoft silahı ama trde çok çok pahalı.

Yurtdışından getirtebilirim, kargo dahil bile burdakinden çok çok ucuza gelir. %20 gümrük vergisi de kabulum ama gümrükten geçer mi bu meret ???

Moderatör
Gümrükten geçmesi yasak çok şey geçip bana ulaştı bugüne kadar. Hiçbir kargom takılmadı, ama bu demek değildir ki takılmayacak. Sanıyorum senin alet gümrükten geçişi serbest olsa dahi oradaki görevlinin insiyatifine göre eline geçebilir de geçmeyebilir de.
Satıcıya sorma imkanın var ise en doğru cevabı kendisi verecektir.

Üstüne airsoft olduğunu ibraz eden yazıyı satıcıya yazdırırsanız geçer.Geçmesede vergiyi öder alırsınız.Aa xraydan silah gözüktü diye ayırmıyorlar hemen kenara herşeyin bir prosedürü var.Bunun ile ilgili başlıkları forumumuzdan inceleyebilirsin.www.airgunturk.com

alışveriş yapanlar var . sorunsuz olarak gerçek silah namlusu teslim alan da oldu . kısmet işi biraz :D
mesela
http://forum.turkairsoft.com/

havalı silah hastalığı zamanında parça almıştım
gümrühe takılırsa emniyet müdürlüğüne incelemeye ordan balistik teste gidiyor . masrafı , uğraşması hepey sıkıntılı ama teslim ediyolardı.
gümrü

James Bond filminde çalıştım, ateş etmek için herhangi bir mekanizması olmayan silahlar gümrükten geçirilmediği için film 1ay gecikti.

Airsoft işini bilemiyorum.

Asıl mesleğim ihracat ama gümrük&ithalat konusunda biraz kafa yorayım.

Öncelikle önemli olan malın gerçek değeri , eğer malzemenin değeri 75 $ ve üzeri ise Türkiye gümrüğünde beyana tabidir. Yani ithalat işlemi gerçekleştirmen lazım. Bu işlem uzun, sıkıntılı ve masraflı olabilir. Ama göndericiden ürün bedelini düşük göstermesini rica edersin , 75 $ altı bir bedel yazarsa beyan durumu ortadan kalkar. Under invoice diye tabir edilen durum.

Gönderici malzemeyi gönderir , türkiyeye gelir gönderi , değeri 75 $'ın altında olduğu için beyansız girer. Gümrükçü evraklar üzerinde ürünün G.T.I.P numarasına bakar. Gtip numarasından ürünün havalı oyuncak silah olduğunu görür. Gümrük memurunun iyi günündeysen ürün sorunsuz geçer, ama tespit'e sokturma şansıda vardır. Bu durumda ikinci bir işlem yapılması gerekir. 2.işlemi büyük kargo firmaları ücretsiz yapıyor.

Pazartesi günü biri ile görüşücem bu konuyu , en geç salı günü sana kesin bilgilerle dönerim dostum.

Asıl mesleğim ihracat ama gümrük&ithalat konusunda biraz kafa yorayım.

Öncelikle önemli olan malın gerçek değeri , eğer malzemenin değeri 75 $ ve üzeri ise Türkiye gümrüğünde beyana tabidir. Yani ithalat işlemi gerçekleştirmen lazım. Bu işlem uzun, sıkıntılı ve masraflı olabilir. Ama göndericiden ürün bedelini düşük göstermesini rica edersin , 75 $ altı bir bedel yazarsa beyan durumu ortadan kalkar. Under invoice diye tabir edilen durum.

Gönderici malzemeyi gönderir , türkiyeye gelir gönderi , değeri 75 $'ın altında olduğu için beyansız girer. Gümrükçü evraklar üzerinde ürünün G.T.I.P numarasına bakar. Gtip numarasından ürünün havalı oyuncak silah olduğunu görür. Gümrük memurunun iyi günündeysen ürün sorunsuz geçer, ama tespit'e sokturma şansıda vardır. Bu durumda ikinci bir işlem yapılması gerekir. 2.işlemi büyük kargo firmaları ücretsiz yapıyor.

Pazartesi günü biri ile görüşücem bu konuyu , en geç salı günü sana kesin bilgilerle dönerim dostum.

75 doları geçerse gümrük vergisini de ödemeye razıyım geçsin yeter hocam..

haber bekliyor olacağım :pale:

Kaygısızı allah kayırır de ve al gitsin. Geçerse senindir, geçmezse zaten hiç senin olmamıştır o silah.

Yurt dışından gerçeğinin birebir aynısı model ak-47 siparis ettim gümrükte el koydular.Gerekçe yasakmış ve gerçeğe çevirebilme olasılığı yüksekmiş..Dava açmıştım,mahkeme gününü bekliyoruz..O zaman kuru sıkı satışıda yasaklanmalı..Kusu sıkıdan bozma silahtan bol ne var ki milletin elinde..

Devlet memurlarının insiyatif alamaması ve bilgisizliği. Neden olacak başka. Tarih, coğrafya, ve bilmem kaçıncı cumhurbaşkanının ismi ile devlet memuru sınavı yaparsan elindeki memurlar böyle olur. Yarın bu memur önce idari amir, sonra genel müdür olur. Don bile sokamazsın ülkeye. Havalı tabanca olsa anlayacağım hadi adam airsoft silahı alacak altı-üstü. hiamınaadasdfa

biz atıcılık lisansıyla gümrükten tüfek ve tabanca sokabiliyoruz da airsoft getireni ilk defa duydum

biz atıcılık lisansıyla gümrükten tüfek ve tabanca sokabiliyoruz da airsoft getireni ilk defa duydum

Hocam türkiyede çok çok pahalı bu ürünler. Adam gibi birşey almaya kalkınca yurtdışından maledeceğinin rahat 2 kat fazlasına denk geliyor.

75 doları geçerse gümrük vergisini de ödemeye razıyım geçsin yeter hocam..

haber bekliyor olacağım :pale:

Dostum rica etsem almayı düşündüğün yere bir mail atıp ürünün H.S. Code'unu sorabilirmisin ?

Ingilizce " Please give me the H.S. code of the product" yaz yeter. Ürünün bu H.S. kod dediğim kodunu öğrendikten sonra konu netleşmiş olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar