gtr 250 deki pass düğmesi ne işe yarıyor

evet kesinlikle.dikkat ediyorum bazen adam topic açıyor hasbel kader o konu yada ona benzer bir başka konu günler yada haftalar önce açılmış hemen ''yok bu konu daha önce açıldı sen nerdeydin,yok takip etsene,yok gereksiz,yok kıl yok tüy vs vs''.sanane kardeşim?adam günler önce yoktur,görmemiştir yada
ne biliyim belki kapasitesi o topiğin açılıp açılmadığını kontrol etmeye yeterli değildir filan.bu en basit örnek. hele bu topicteki zaten tam Allahlık Ali bey.Burası halka açık bir form.Herkes girer üye olur topiğinide açar kafasına takılan herşeyide sorar sorabilir hakkıdır.İsteyen yardımcı olur bilgilerini paylaşır isteyen kaale almaz başlığa bakar komiğine geliyorsa güler geçer.Egosunu,kompleksini tatmin edemez.Forumun Moderatörü var yetkilisi var onlar luzum görürse zaten açmaz,açtırmaz.Herkes işine baksın.Ben kişinin samimiyetine inanayım adam hevesli olsun gaz kolu debriyaj kolu nerde diye sorsun üşenmem cvplarım.Ben bu işe merak saldığımda bundan 15 yıl önce marş koluna basmayı bilmiyordum.Vites hangisi,debriyaj hangisi hele onları hiç bilmiyordum!Neyse amacım kimseyle ters düşmek yada birilerine had bildirme meselesi değil.Belki bir nebzede olsa dikkat çekmek.Saygılar:rendeer:

UMARIM bu yazıların okunur ver bıraz da olsa cvp yazmadan once dusunulur elıne emegıne saglık:rendeer:

arkadaşlar bu topic örnek olur insallah ve hiç bir arkadaşımızın kalbini kırmayız sordugu sorulardan dolayı sonucta bu bir paylaşım sitesi bir şey ler öğrenmek için burdayız konuyu daha fazla uzatmayalım isterseniz herkese teşekkürler galiba sellektör yapmaya yarıyor

arkadasımız gercektende bilmiyo olabilir. ne var bunda abartılacak yada ukalaca dalga geçilecek. Yazmak zorunda deilsiniz ayrıca, gülersin kendince basarsın back düğmesine dönersin ana sayfana o sana kalmıs.. arkadasımız yardım istiyo burda.

Ooof, herkesde sosyal mesaj kaygısı..

Şaka yaptık beyler, şaka... Adı var bakın, sözlük anlamınada açın bakın. Zor birşey değil..

Nedir bu "10 numara adam" tripleriniz onu anlayamadım!?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ooof, herkesde sosyal mesaj kaygısı..

Şaka yaptık beyler, şaka... Adı var bakın, sözlük anlamınada açın bakın. Zor birşey değil..

Nedir bu "10 numara adam" tripleriniz onu anlayamadım!?
Fakat maalesef milletin tepkisinden sonra şaka oluyor nedense...:pr:

Bu forum bazen bana eski amatör telsizcilerin aralarında geçen diyalogları hatırlatıyor.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
pass düğmesi selektör yapmaya yarar ama şartı şudur:
-anahtar on konumunda olacak :)
-ön far açık olacak
-kısa far yanıyor olacak
bu durumda pass düğmesine bastığınız sürece kısa far yerine uzun far yanar ve sellektör yapmış olursunuz
ayrıca bu forumda benden başkası kaplanlık yapmasın :p

İşin aslı burası kabak kimin başına patlasa topiği

İnsanların dillendiremeği çoğu zamandır yazamadığı,açamadığı konunun patlaması

geçmiş olsun diyorum sinirlenmeyin diyorum :queen::queen:

arkadaşlar benim motorunda gidonun üstünde 1 adet sol-1 adet sağda olmak üzere 2 ayna var. Bunlar ne işe yarıyor acaba?.. Kullanma klavuzunada baktım, göremedim. Üzerinde de gavurca "Images can be closer than they appear" yazıyor. :silent:

Acaba saçları falan yapmak için mi?..

bu nsıl cvp yahuu? :farao:

arkadaşlar haklı.Birisi topic açıyor bilmediği bişeyi öğrenmek için, yorumlar gani gani.. Herkes yarışta birbiriyle ben daha alengirli laflar edicem die.. Vallaha topic açmaya korkuyorum bana sararsınız diye..
Çok ayıp arkadaşlar :p

bende 250r var. o sarı düğmeyi motoru ilk aldığım zamanlar ben de çözememiştim. çözemeyiş sebebim basitti aslında. sellektör olup olmadığını özellikle kontrol etmiştim. ama selektör yapmıyordu. çünkü selektör olduğunu düşünüp denediğimde uzun farlarım yanıyordu.

gt250 ve 250r uzun far yanarken herhangi bir sellektör faaliyetinde bulunmuyor. sadece motosiklet değil araçlarda yeni olduğumdan ben de ilk bakışta anlamamış hatta birkaç kişiye sormuş cevap da alamamıştım. daha ileriki zamanlarda kısa farlarım yanarken sıkıntıdan basıvermem sonucu sellektör yaptığını anlamıştım.

ki bunları bilmemem normaldi. çünkü ömrümdeki ilk aracımı kullanıyordum. trafik dışında fren debriyaj çalışıp trafiğe hazırlanıyordum. ve etrafta da motor kullanan kimse yoktu. otomobil kullanıcıları da cevap verememişti.

kullanma klavuzunda da yazıyor evet. ancak ben ikinci el almıştım ve aldığım kişi yurt dışına gittiği için motor dışındaki dökümanları 3 hafta sonra alabilmiştim. belki bu arkadaşımız da ikinci el almıştır :) ve kullanma klavuzu yoktur.

ayrıca ben ne mutlu türküm diyene diyemez oldum. çünkü internet ve türk kelimelerini yan yana kullandığında birbirine laf yetiştirip her fırsatta kavga eden forum insanı aklıma geliyor artık :)

"dalgacı"bir üslup tabi hoş değil...demekki bir sorun var...yoksa düğmeye bastığında parlayan koca farı görmeyecek hali yok...gereksiz bi tatsızlık yaratılmış boşuna:farao:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Konu basit... Şaka yapan da yapmayan da haklı. Bu kişinin o anki psikolojik yapısı ile ilgili bir durumdur. Şöyle ki şakaya ilk tepki veren kişi mesajı ilk yazan kişi olsaydı, aşağı yukarı benzer bir şey de yazabilirdi.

Şimdi ben de bir şey soracağım. Bilenler makara sardırabilir ama ben hala bu olayı çözemedim; bu nasıl bir durumdur? Anlatayım da dinleyin.. Aay, yazayım da okuyun yani.. Motoruma platinyum buji almıştım. Geçen hafta bujiyi takmak istedim. Bu iş için depoyu söküp kaldırmam gerekti... Depoyu söktüm, bujiyi değiştim ve depoyu tekrar yerine taktım...

Benzin hortumunu karbüratöre bağlamadan önce, işim bitince ellerimdeki kiri-pası kolay temizlerim düşüncesi ile temizleme bezini bir miktar benzinle ıslatmak istedim. Deponun musluğunu açtım... O da ne..? Benzin akmıyor... Deponun kapağını açıp baktım.. benzin neredeyse full... Benzin musluğunu kapadım ve tekrar açtım.. ama yok.. resmen benzin musluğu tıkanmış! Olacak şey değil!

Çaresiz, bir damla bile benzin akıtamadan, hortumu karbüratöre taktım ve kelepçeledim. Motorumun çalışmasında hiçbir anormallik yok.. Dedim ya ben bir şey anlamadım bu işten ama motorum sorunsuz çalıştığına göre, demek ki vardır bilmediğim bir şeyler. Her şeyi de bilmek zorunda değilim ki.. AÇARIM GAZI, OLURUM TAZI...

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
cumoni senin o musluk dediğin şey yakıt pompasıdır. diğer deliğinden ya hava üfleyecen ya çekecen benzini almak için. tabi bu işi en iyi piston yapıyor :p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkadaşımız bir konu açmış.
Bu konu hakkında kendisiyle alay edilmiş.
Konuya dahil olan hemen herkes alay eden arkadaşları sert bir dille kınamışlar.

Dilinize sağlık.:cyclopsan

Şimdi gelelim işin önemli kısmına.
Bu forum niçin var.
İçinden çıkamadığımız sorunları çözecek yardımı almak, bilmediğimiz konuları öğrenmek için.
Böyle mi?

Bana göre böyle.

İyi de kullanma klavuzunda cevabı olan bir soruyu burada niye soruyorsun?
Aç oku.
Her nanenin ne işe yaradığı yazıyor.
Milletin vaktini niye çalıyorsun?

Şimdi bir arkadaşımız demişki arkadaş 2. el almış.
Kullanma klavuzu yok.
Kullanma klavuzu olmayan motosikleti niye alıyorsun kardeşim?

2.,3.,5. el ne olursa olsun.
Motosikleti alırken, kullanma klavuzunu istemiyorsan, bu o motosikleti çok iyi tanıdığın anlamına gelir.
Ama yine de satacağın adam bilmeyebilir.

Tanımıyorsan, kullanma klavuzunu isteyeceksin.
Yoksa,
o motoru almayacaksın.
Bu kadar basit.

Sonra adamla dalga geçerler.
Kimse kızmasın....

Ha, ben motoru alayım. Kullanma klavuzu önemli değil.
Açarım bi topic, öğrenirim diyorsan,
her türlü muhabbete de eyvallah diyeceksin...
Kimseye kızmayacaksın...

Daha önce bilmiyorduk!!!!
İyi şimdi öğrendiniz.
Eğer motosikletin kullanma klavuzu yoksa almayın.
Yarın bana satmaya kalkarsanız, sizden isterim haberiniz olsun.

Ben aklınızda olsun diye yazıyorum.
Bana kızıpta cevap yetiştirmeye kalkmayın...
Yorulursunuz....

Motosiklet alıyorsanız, ruhsatı nasıl ısrarla istiyorsanız, kullanma klavuzunu da aynı ısrarla isteyiniz.
Hatta yapılan tamirlerle ilgili belgeleri de.

Dip Not: Kullanmadığım modeller üzerinde ahkam kesecek değilim.
Ama bu yaşıma kadar neredeyse tüm motosiklet markalarını kullandım.
Pass düğmesi sellektör yapmaz.
Uzuna geçiş yapar.
Yani bastığınız sürece uzun farınızı yakar.
Elinizi bıraktığınızda kapatır.
Sellektör başka bir şeydir.

Dip Not: Kullanmadığım modeller üzerinde ahkam kesecek değilim.
Ama bu yaşıma kadar neredeyse tüm motosiklet markalarını kullandım.
Pass düğmesi sellektör yapmaz.
Uzuna geçiş yapar.
Yani bastığınız sürece uzun farınızı yakar.
Elinizi bıraktığınızda kapatır.
Sellektör başka bir şeydir.

İyi de İlkay abi, bu durumda bas bırak, bas bırak yaparsan, tuşu bırakınca otomatikman uzundan kısaya döneceğinden sellektör yapmış olursun ben mi yanlış anladım acaba? Yani bu buton bir kere basınca açık (on) hale gelip üstüne baskı uygulamayı gerktirmiyorsa dediğin doğru. Yok bırakınca kapalı (off) konuma geçiyor yani sabit kalmıyorsa işte o zaman sellektör yapmana yaramaz mı? Ya da sellektör kelimesinden çıkardığımız anlam mı farklı?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
İyi de İlkay abi, bu durumda bas bırak, bas bırak yaparsan, tuşu bırakınca otomatikman uzundan kısaya döneceğinden sellektör yapmış olursun ben mi yanlış anladım acaba? Yani bu buton bir kere basınca açık (on) hale gelip üstüne baskı uygulamayı gerktirmiyorsa dediğin doğru. Yok bırakınca kapalı (off) konuma geçiyor yani sabit kalmıyorsa işte o zaman sellektör yapmana yaramaz mı? Ya da sellektör kelimesinden çıkardığımız anlam mı farklı?

Doğru yazmışsın.
Bas bırak yaparsan sellektör yapar.
Basarsan uzunları yakar.
Ben olaya düğmeye basma anlamında yaklaştım.
Bazı şeyleri Türkçe yazarken zorlanıyorum.
Kusura bakmayın.
Yani bir kaç defa basıp bırakırsanız sellektör yapmış olursunuz.
Fakat uzun ışığa ihtiyacınız olduğunda, düğmeye uzanmak yerine bunu kullanarak ihtiyacınız kadar zaman sorununuzu çözmeye yardımcı olur.

Biraz daha açmak gerekirse, gece yolculuklarında bazen (örneğin viraj giriş-çıkışlarında) kısa süreli uzun far ihtiyacınız olur.
O zaman düğmeyi basılı tutarsınız.

Sellektör düğmesi denilince benim aklıma bastığınızda sürekli uzun kısa yapan düğme geliyor.
Bu düğme basılı tuttuğunuzda uzun kısa yapmaz.
Basılı tuttuğunuz sürece uzun yanar.
Yazdıklarım bu sebeptendir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar