gt250r'ın piston gömlek değişimi krank açısından sorun olur mu..?

arkadaşlar 250'lilik motorumun piston gömleğini değiştirerek cc gücünü yükseltmek istiyorum.. acaba bu krank açısından sorun olur mu.. hızını biraz daha arttırmış olurum belki ama bilirsiniz hyosungun normalinden fazla hız yağlamayı kesmesine neden oluyor..
bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum...

Kurcalama makinayı. O modelde zaten krank kırma sorunu var, çok sıkıştırmaya gelmez. Daha hızlı gitmek istiyorsan daha hızlı bir makinaya harca paranı. Bırak gt250r olduğu gibi kalsın.

Sonuç ne olur bilinmez, buradaki kimse de kesin olarak yanıtlayamaz ama o motoru bir daha kimseye satamazsın. Bence uğraşma yazık olur motora.

kardeş sen o motoru sat git kendine bi mondial köylü al ne sen kendini yor nede biz sana cevap vermek zorunda kalmayalım
not: umarım bukadar sert cevabın nedenini anlamışsındır

olmaz,madem daha güçlü bi makina istiyorsun sat o motoru daha büyük cc bir makina al
motosikleti kurcalama.

amma kızmışsınız yahu :) dostum mobiletlere çin malı 70 cc silindirler geldiğinde herkes bir hucümla talep etmeye başlamıştı. yalnızca bir iki motora takmıştık ki, çok kısa bir süre sonra krank kolları bozulmaya başladı. hyosungda da zarar vereceğinden emin olabilirsin. herşeyin orijinali iyisidir.

birazdaha hız istiyrsan.. bir iki dişli küçült ..motoru elleme.. yeterli olacaktr sana

Hyo'nun piston-silindir değişimiyle ulaşacağı hacim en fazla 400cc olur, ki o hacme ulaşması çok çok zor. Diyelim ulaştın, yakıt sistemini komple değiştirmen gerekecek, 250cc'nin enjeksiyon sistemi o hacme yakıt yetiştiremez. Hadi onu da yaptın, motorun vereceği güç de taş çatlasın 40 HP. Bu güce ulaşsan bile kranka, debriyaja, şanzıman dişlilerine tasarım limitlerinin üstünde yük binecektir. Onları da değiştirmeye kalksan iyi para, değiştirmesen tamirciye vereceğin para iyi para. Motorun ömrünün kısalması da ayrı bir sorun.

Özetle fiyat/performans açısından başka motor almak daha mantıklı.

Ama diyorsan ki "benim Hyo'm çok daha güçlü olsun", söylediğin yapılamayacak iş değil. Tabii pistonu taşlatarak hacmi arttırman silindir-piston değiştirmeye göre daha kolay iş.

eyvallah arkadaşlar sağolun cevaplar yeterince tatmin ediciydi, ama kızmanıza gerek yoktu:) okurken kendimi bi an suçluymuş gibi hissettim...:)

Testi kırılmadan önce fırça yemek daha faydalıdır :) senin iyiliğin için kızıyorlar. Takılma öyle şeylere.

dostum bende de 250r var bende arkaya biraz daha büyük piston alacağım sekmanla birlikte sonra arka silindiri taşlatacagım bakalım sonucu yazarım burda =)

ama sen öyle büyük iş için git bi çıkma r6 motoru al koy senin makinenin içine olsun bitsin =) tabi uyarsa

dostum bende de 250r var bende arkaya biraz daha büyük piston alacağım sekmanla birlikte sonra arka silindiri taşlatacagım bakalım sonucu yazarım burda =)

ama sen öyle büyük iş için git bi çıkma r6 motoru al koy senin makinenin içine olsun bitsin =) tabi uyarsa

ben vazgetim zaten:) ama seninkinin sonucu nasıl olacak merakk ediyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar