GT250R ile Köpeğe Çarptım .

Geçmiş olsun hocam olacağı varmış dert etmeyin kendinize dediğiniz gibi çok köpek var büyükçekmecede bende orda yaşıyorum hatta cumartesi akçansa iö okulunun onunde cengiz topel caddesinde siz selam verdiniz diye tahmin ediyorum.

Gördüğüm herkese selam veriyorum , Tahmininiz muhtemelen doğrudur :)

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
Avrupa'da ya da Amerika'da hangi motosiklet forumu var ki, motorcular sürüş esnasında karşılaştıkları köpekler hakkında bu kadar çok konu açsın, tartışsın. Adamların ülkelerinde bir tane başı boş hayvan yok.

Bizim memleketin yıllardır var olan bir gerçeği bu köpekler maalesef.

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
GEÇMİŞ OLSUN.

Moderatör tarafında düzenlendi:
ezelden beridir çevremizin ve ailemizin onlarla uğraşmayalım diye bak ısırır bak seni kovalar diye korkutmalarının etkisi bence görülüyor.
motor üstündeyken onları görünce çok aşırı heycanlı ve telaşlıyız, hayvanlar ile vakit geçirerek onlara alışır şansızlıkların veya olacağın önüne geçemezsek bile korkumuzu yenerek algımızın daha açık olacağını düşünüyorum.
geçmiş olsun...

şimdi,konu çok farklı yerlere gitmiş,okuduktan sonra benim dikkatimi çeken iki konu oldu..birincisi ana konu ; hayvanlara karşı olan tutum(dinden falan bahsedilmiş). ikincisi ise; avcılık.

şimdi birinci konuya gelecek olursak; elbetteki insanlar,kainat üzerindeki tüm varlıklardan üstündür. onu üstün kılan ise "akıl"dır. diğer canlı varlıklarda akıl yoktur.akıl yoktur derken keskin bir şekilde yoktur olarak anlaşılmasın(eğitilen köpekler gibi vs..) fakat hiçbir zaman sahip oldukları akıl,duygu vs.. insan seviyesine yükselemez.

ayrıca kur'andan da referans verecek olursak, bakara suresi 29 ayeti : "O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra (kendine has bir şekilde) semaya yöneldi, onu yedi gök olarak yaratıp düzenledi (tanzim etti). O, her şeyi hakkıyla bilendir."

özetle; herkesin kendine göre hayvan sevgisi vardır ancak bu hiçbir zaman nefrete dönüşmemeli..ayrıca, hayvanları seveceğiz diye de hayvanları insanlardan üstün tutmamalıyız/tutamayız.arkadaşa çok yüklenilmiş,umarım karşınıza aniden çıkan bir köpek yüzünden başınız derde girmez.o zaman arkadaşın asıl demek istediğini anlarsınız.onun da durduk yere gidip hayvanları öldürdüğünü zannetmiyorum. sadece başıboş bırakılan hayvanların, insanların başına bela açacağını söylemek istemiş,bunu anlatırken de biraz aşırıya kaçmış..

yani şöyle ki hayvanlarda akıl olmadığı için (evet insanlara karşı faydaları iyilikleri de var) insanlara verecekleri zararları hesap edemezler. dünya üzerindeki milyonlarca hayvanı akıllandıracak veya kontrol edebilecek bir sistem olmadığı için onlar da insanlara zarar vermeye devam edecekler. bazı insanlar bu zarara isyan edecek,bazıları ise "onların aklı yok,yapacak birşey yok" diyecek. bu işin sonu yok..

ikinci konuya gelirsek; hayvan öldürürken ,hayvan kullanmak ve kullandığın hayvanı da yüceltmek nasıl bir ikiyüzlülüktür anlamadım. eski çağlarda avcılık yapılırdı. neden ? çünkü teknoloji gelişmemişti ve insanlar aç kalmamak,açlıktan ölmemek için hayvanları öldürürdü (gerçi hala öldürüyor). fakat artık teknoloji gelişti,tarım gelişti,hayvancılık gelişti.bunlar bir sektör haline geldi.Gelişmiş ülkelerin tümünde karnını doyurmak için gidip doğada yaşayan bir hayvanı vurmana/öldürmene (avcılık) gerek kalmadı.her tarafta market,bakkal var,gidip oradan alıyorsun..(daha da açıklayacaktım da,durdum bir an,oha dedim kendime,hangi yüzyılda,hangi ülkede yaşıyorsun,bu kadar da değil..neyi açıklayacaksın,anaokul çocuklarına mı anlatıyorsun?)

hiçkimse bana gelişmiş ülkelerde yapılan avcılığın aç kalmamak/açlıktan ölmemek için yapıldığını anlatmasın. amerika,avrupa gibi gelişmiş ülkelerde-ülkemiz de dahil-- yapılan avcılık tamamen hobi amaçlıdır. afrikada yaşıyorsan ve yemek kıtlığı çekiyorsan tamam anlarım,ama trakyanın yıldız dağlarında veya kastamonu ılgaz dağlarında vs vs yapılan avcılık tamamen hobi,zaman geçirme,facebook'ta hava atmak için yapılır. buralarda avcılık yapanlar aç kaldığı için avcılık yapmazlar;tamamen kişisel zevkleri için,ego tatmini için,haftasonu gelip kafasını dağıtmak için avcılık yaparlar.açın youtube'da avcılık videolarını izleyin. hepsinin elinde son model silahlar,avcılığı kolaylaştıracak son model aletler,çeştk çeşit fişekler vs vs... bunlar para harcayan adam aç olamaz di mi ? doğadaki geyiği,domuzu,tavşanı vurmak kasaptan bir kilo et almaktan daha mı basit ? veya tüfeğe,mermiye harcanan para bir kilo etten daha mı ucuz ? Güldürmeyin

saygılar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Konudaki en mantikli yorum sizin. Agziniza saglik. Elbette gidip hayvan falan oldurmuyorum. Avcida kesinlikle degilim.
Eveli hafta pazar gunu esim ve kucuk kizimla halka acik kalabalik bir yerde incir altinda geziyorduk ne oldugumu anlamadim bir aci bacagimda kopek yapismis. Yanimda kucuk kizim vardi ya onu isirsaydi? Ben saldiriyi bile farketmedim. İsirildiktan sonra anladim.

Su anda kuduz asilarimi pasa pasa yiyiyorum. Kopegide gidip zehirlemedim
Hatta birdaha oraya ugramadim bile.

Diyorumki insanla hayvan bir olmaz. Yasamaz, yasayamaz.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bu yaşıma gelene kadar hayvanlardan ne gibi zararlar gördüğümü bir düşündüm.
Bir kere kuş gagaladı, bir kaç defa kedi cırmığına maruz kaldım.
Bir yarasa uçarak korkuttu.
Beni gerçekten tehlikeye atan tek anım motosikletle sürüş halindeyken kaskıma yabani bir kuş çarpması oldu.
Köpek kovaladığı çok oldu ama pek zarar görmedim.

Sonra insanlardan gördüğüm zararları düşündüm.
Kıyaslamaya girmesem daha iyi olacak çünkü bunu yaparsam insan yaratılmış en şerefli varlıktır lafınız elinizde patlayacak.

Gerçi günlük haberleri takip etmeniz yeterli ama anlatılanları algılayabilme yeteneğiniz olması gerekiyor.

aynı mantıkla düşünürsek; hayvanlara yaptığınız zararları ve insanlara yaptığınız zararları da düşünmeniz gerek...çünkü; dünya üzerinde yaptığınız herşeyin karşılığını alırsınız...

kazayı .iktiret
zararını boşver
köpek için üzülmen insanlığa olan umudumu arttırdı kardeşim
aynen böyle devam et
üç günlük imtihan dünyası Allah kalbindeki merhameti eksik etmesin.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
aynı mantıkla düşünürsek; hayvanlara yaptığınız zararları ve insanlara yaptığınız zararları da düşünmeniz gerek...çünkü; dünya üzerinde yaptığınız herşeyin karşılığını alırsınız...
Dünya benim için yaratıldıysa,
herşey benim içinse
bana hizmet için yaratıldılarsa,
karşılığı nedir?

Bu kainatın en üstün varlığı benim,
herşey benim için yaratıldı kafa yapısı Hıristiyan ve Yahudi kültürünü oluşturan kafa yapısıdır.
Felsefi adı antroposentirizm.
( ulu Bilge Google merakınızı giderecektir)

Onlar bu kafayı bırakıp uzaya çıktılar
Bayrağı İslam devletleri aldı kan revan içindeler.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yonetim uyuma hakaretler havada ucusuyor yonetim boyle kyfurbazları atin burdan..!!

Yanlış anlama resimdeki çalınan köpeğim. İsmi Püskevit ti. Mesajını görünce aklıma geldi :)

pdxLh90uj

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar