Abi sayfanın üstüne bakarsam aldım makinayı
İlk aldığımda hızlanayım diye gaz açıyodum motor patinaja geçiyodu, lastikler bayağı sertleşmişti. Bi kaç kere patinajda motor altımdan kayıyo hissi olmadı değil.
200le gidiyorum nede olsa diye yine biraz fazla açtım gazı yine patinaja geçti hemen alet. Şimdi dedigim gibi 4000km civarı oluyo lastikler yumuşadı ne hikmetse, artık ön kaldırıyo patinaj yerine.
Ama gerçekten dedikleri kadar var, tecrübesiz olsam yada gt250 gibi ağır ve racing kasa bi motor kullanmamış olsam çoktan peynir olmuştum. Bi cbr250nin aynı tecrübeyi vereceğini hiç sanmıyorum.
Eğer motoru hissedebilecek kadar tecrüben varsa gaza gelmiyosun, tamam hızlı gidiyosun ama beyin risk var bu yolda yada motor bu hızda manevra yapamaz diye uyarıyo zaten.
Herkese öneriyorum, asıl motorun keyfi buradaymış. Ama ben bile acele edenlerden biriyim, siz siz olun ağır ve racing kasa motor tecrübeniz olmadan, trafiği tam anlamıyla okuyamadan böyle bi işe girişmeyin. Şaka değil yapacağınız yanlış hesaplamanın bedeli ağır olur.
Bide belirtmek isterim benim gt250 10lt yakıyodu sürekli dip-gaz gitmekten, bu alet 9lt yaktı o kadar abanmama rağmen. Buna sükür diyorum...