gt250r cakmak girisi???

Arkadaşlar belki daha önce açılmıştır bu konu bilmiyorum ama kanuni gt250r'ima 12v çakmak girişi nasıl yapabilirim? Direk akünün + - uclarindan alsam navigasyon cihazı için sıkıntı olurmu? Varsa bir bilen çok makbule geçer c.tesi ankaradan ayvaliga gideceğim sanırım lazım olcak :)

direkt aküden almanı öneriyorum.. akünün artı gelen ucuna hemen bi sigorta koymanı tavsiye ediyorum..navigasyon cihazını kesinlikle etkilemeyecektir...

ybr 125mde aynı uygulamayı yapmıştım. ancak marine tipi değil normal çakmaklık olduğundan her yağmur sonrasında içini zımparalamam gerekiyordu. bu yüzden kapaklı ve marine tipi bir çakmaklık almanızı, + ucuna da 2 ya da 3 amperlik bir cam sigorta koymanızı öneririm. daha büyük bir sigorta kısadevre olsa bile işlev görmeyecektir. kablo olarak kesinlikle oto elektrik kablosu kullanmalısınız ve çakmaklığın arkasındaki kablo bağlantılarını sıcak silikonla kapatmalısınız ki su almasın. çok zor değil, maximum 25 dakikanızı alacaktır. aküden direk elektrik alabilirsiniz.

hatta bir tane de role koyup, elektriğini de park lambasından alırsanız kontak kapalıyken elektrik kesileceğinden içiniz daha da rahat olur.

Dostum,

Önce tofaş çakmakları vardır, ince tip ve çakmak aydınlatması çıkarılabilen tipten. (10 TL)
Oto aksesuarcılarından krom egzos ucu (ince tip) (aldığın çakmağın kasası bu egzos başlığına cuk diye oturacaktır.) (10 TL)
Sonrası eletrik işi. Kontağa balı çek hattı, sağlam olur. (Ek olarak egzos ucu uzun olduğundan (yaklaşık 13 cm) kablolar içerde kalıyor ve su bu noktaya ulaşmıyor.

Krom parça üzerine su geçirmez bir tekstil kılıf ile de motorunu kullanmadığın zamanlarda kapatırsın üstünü.

Toplam maliyeti 20 TL. Akşama fotoğrafını da paylaşırım.

Arkadaşlar hepinize çok teşkler..
Yarın sabah tekzenden alıp parçaları hemen koyuluyorum işe yine bi sıkıntı olursa yardımlarınızı isterim..
Beceririz gibi duruyor ama hayırlısı :)

Çakmak girişi yapın ona itirazım yok da Ankara'dan Balıkesir Ayvalık'a gitme konusunda navigasyonun nasıl yardımcı olacağını çözemedim, bi tek Bilecik girişinde karışık bi durum var ama onu da navigasyonla çözemezsiniz, yavaş ve sakin bir şekilde ilerleyip tabelaları okumanız gerek.

usta çok zor bi rota takip etmeyeceksin ya sırf o yol için uğraştığına değmez

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Navigasyon lazım değil diye hiç düşünmeyin, imkan varsa kesinlikle lazım olan bir şey. Tamam Ayvalık'ı bulamamak gibi bir şey tabii ki olamaz ama hem şehir içinde lazım olabilir, hem de yakında benzinci otel vs. için lazım olabilir. Ben telefonuma navigasyon yükledim ve gerektiğinde kask içi kulaklıkla sadece sesini dinliyorum. Hem dikkat dağılma ihtimali olmuyor hem de bir yere sabitleyip acaba düşer mi ihtimali ortadan kalkıyor, tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar