GT 250R Akü Değişimi ?

Merhaba arkadaşlar ,

Kıştan beridir motorumu kullanmıyorum , garaja koyarken aküsü bitmişti zaten , kışı da bahane ederek çıkarmadım.

Benim motora hangi akü uygun olur , fiyat/perf olarak , tip olarak vs ? 12 V kaç AH olmalı ?

Bir de İst Avp da en uygun nerden alırım ? Kendim takabilir miyim ? Çok bir beceri gerektirir mi ? Nelere dikkat etmeliyim?

Teşekkürler herkese

Yeni akü almak yerine tamamını boşaltıp (bir ampül bağlayarak) yavaş sarj a bağlasanız belki kurtulabilir.

kaç amper olduğunu üzerinden söktüğün aküye bakarak anlayabilirsin

Söküp takmak çok beceri gerektirmez ancak + ve - kutuplara dikkat et

İstanbulda heralde hemen her yerde bulursun alışveriş merkezlerinin oto aksesuar bölümlerinde bile sıkça rastlıyorum. :) ama oralarda aradığını bulamazsan bir motosiklet servisinden yada oto tamircisinden de bulabilirsin. Hatta uğraşmak istemiyorsan internetten satan bir site mutlaka vardır oradan siparişi verirsin :)

İnternetten baktım hyo için 12 V 12 AH sanırım , kaç TL civarıdır , kuru akü , motoruma uygun ?

Voltaj ve amper dışında , ebat sıkıntısı yaşanır mı ? O yüzden özellikle sormak istedim.

Akü şarj eden kablodan almıştım kıştan öcne , bir kere yaptım oldu , sonra akü yine gitti , şimdi şarj bile olmuyor . 2 gün üzernde takılı kalıyor , ama çalışmıyor.

Akü tamamen öldü diye düşündüm , umarım şarj eden parçalar da bozulmamıştır .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar