- Konu Yazar
arkadaşlar öncelikle merhaba motorum kendi kendine gaz vermeye başlayınca forumda sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda sensörümü söktüm gerekli temizlikleri yaptım ve yerine taktım ancak 5, 10 saniye 2bin devir civarında çalışıp tekrar motorum gaz vermeye başladı bende sensörün soketini söktüm rolantide gayet sağlıklı bir şekilde çalışmaya başladı. bu şekilde 1 ay kadar motorumu sürdüm ancak 3bin 4bin devirler arasında gaz yemiyordu patır patır sesler çıkarıyordu gazı tamamen açmama rağmen motor öle tıkanmış bir vaziyette gitmeye çalışıyordu tabiri caizse can çekişiyordu 4bin deviri geçtikten sonra normal hızlanıyordu. bende fişi çekince normal çalıştığından arızanın sensörde olduğunu düşündüm ve yeni sensör satın aldım büyük bir ümitle yerine taktım ama hayal kırıklığı yine çılgınlar gibi gaz vermeye devam. Motoru aldığımda filtre kutusunda kırıklar vardı onu fiberle kapattırmıştım "dedim heralde bir yerlerde fark edemediğim kırıklar var ondan gerekenden fazla hava alıyor benzinde ona göre ayarladığından gaz vermeye başlıyor" diye düşündüm ve gittim birde filtre kutusu aldım onu güzelce boğazların üzerine oturdum yeni aldığım sensörüde taktım ama yok yine gaz yine gaz yine gaz...
hadi dedim sensörün fişini çekeyim de kullanayım lanet olsun oda insanı kanser eder 3bin 4bin arasında tıkanması her yerde yüksek devirlerde sürmeye çalışmak istediğin gibi sürememek motorunu çok can sıkıncı yardımcı olursanız çooook sevinirim yoksa kafayı yiyecem düşün düşün neden olabilir neden olabilir diye şimdiden vereceğiniz cevaplar iin teşekkür ederim
hadi dedim sensörün fişini çekeyim de kullanayım lanet olsun oda insanı kanser eder 3bin 4bin arasında tıkanması her yerde yüksek devirlerde sürmeye çalışmak istediğin gibi sürememek motorunu çok can sıkıncı yardımcı olursanız çooook sevinirim yoksa kafayı yiyecem düşün düşün neden olabilir neden olabilir diye şimdiden vereceğiniz cevaplar iin teşekkür ederim