- Konu Yazar
Geçenlerde benim motosiklette de deli gibi titreme başladı, öyle böyle değil, aynalar felan zangır zangır oynuyor.
Aldım alet edevatlarımı doğru motorun başına, bütün vidaları somunları v.s. tek tek kontrol etmeye başladım.
Kafa demirini şaseye tutan 2 vidanın birinin tamamen çıkmış hatta düşmek üzere olduğunu, diğerinin de çıkmasına 1 diş felan kaldığını gördüm.
Bir güzel sıktım tabi, titreşim diye bir şey de kalmadı.
Gözle değil uygun aletlerle, tek tek tüm vidaları somunları kontrol etmekte fayda var.
Bazen böyle basit sebeplerden de olabiliyor.
Aslında titreşim büyük oranda gidonda olduğu için sizin söylediğiniz gibi bir sorundan şüphelenmedim değil. Hatta eski motorumda gidon boşluğu oluşuyordu acaba bundada buna benzer bir şey olabilir mi diye düşündüm ama servis heralde anlardı:silent: Yada en iyisi ben akşam ön takıma bir göz atayım. Teşekkürler...
Şimbi koruma demirinin montajı tam olarak nereye yapıldı? Bize fotoğraf çekip gönderebilirmisin? Tahmin ettiğim şeyi yapmışlarsa hata ordadır.
Eğer motor bağlantı takozunu iptal edip araya koruma demiri koyup motoru bunun üstüne askıya aldılarsa titremesi kaçınılmazdır. Yok eğer motor gövdesine yaptılarsa bağlantıyı titreme başka sebepledir.
Muhtemel sebepler,
1.Bozuk buji, buji kablosu vs. sebebiyle 4 silindir yerine 3 silindir çalışma
2. Enjektörlerden birisinin bozulması ve düzensiz yakıt püskürtme
3. Motor devir sensörünün hatalı okuması sonucu avansı bozuk yanlış ateşleme
şimdilik tahminlerim. motora yakından bakmak şart.
Koruma demiri 7500 kmdir takılı titremenin şimdi başlaması normal mi? Fotoğrafı akşam koymaya çalışırım.
---Senkron ayarı yapıldı o yüzden 3 silindirin çalışması gibi bir durum olacağını zannetmiyorum.
---Düzensiz yakıt püskürtme sonucu senkronda büyük bi ihtimal hata çıkardı (sadece kendi tahminim)
--- Yanlış ateşleme olabilir hakkında fikrim yok.
Haklısınız motoru görmeden yorum yapmak zor. Ama muhtemel sebepleri bulmaya çalışıyorum yardımlar için teşekkürler.