GS310 ? V-STORM 250 ? 🚨

Arkadaş öncelikle herkese merhaba,

2 yıllık scooter serüvenimi sonlandırmayı düşünüyorum. Düşük bütçeli nispeten az yakan kaslı uzun yol motoru araştırıyorum ve malûm çinlilerden uzak durmaya çalışıyorum çevremde gördüğüm parça ve servis sorunlarından dolayı. A2 ehliyete sahibim ve boyum 1.70 olduğundan dolayı seçeneklerim haliyle azalıyor. Biraz araştırdım GS 310 ve V-STORM 250 arasında kaldım. Kafam Bmw'ye daha yatkın . GS in daha heybetli ve daha oturaklı bir motor olduğunu söylüyorlar. Varsa deneyimi veya fikri olan yorumlara bekliyorum.

Alternatif tavsiyelere açığım. Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben bi türlü alışamıyorum bu makinelere 250cc 300cc bide 190kg uzun yol motosikleti olmuyor en azından 400 500cc çift silindir makinelere bakın

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
400-500cc makinelere bütçe yetmiyorsa 250'likle de çok güzel uzun yol yapılır, ama artçı falan işin içine girerse zaten kesin yetmez.
vstrom 250 taş gibi motor, tam bir japon, bakımlarını aksatmazsan kolay kolay arıza çıkarmaz. BMW de çok iyi çok kaliteli ama bakım tutum konusunda alaman disiplini ister diye çekinirdim.

GS310 malzeme kalitesi pekde öyle bildiğimiz Bmw gibi değil , 250 lik Vstrom ise Suzuki markasına yakışır kalitede bir motor ,
Uzun süre 250 cc civarı hafif vitesli bir motor aradım , 200-300 km İstanbul çevresine yaptığım seyahatlerde kullanmak istiyordum ,
Sampsonte nin dediği gibi bu ufaklıklar pekde hafif değiller maalesef , neredeyse tüm markalara baktım en hafif en güçlüsü KTM de idi ,

sonra Sym NHT 200 ü aldım , hafif , 6 vites , su soğutma , gayet konforlu , çok uygun fiyatlı bir makina , 90 km hızla 2 litre bile tüketmiyor , ön arka disk ve Abs li freni yol tutuşu gayet tatminkar ki üstünde CST lastik var , aksesuarları bol ve uygun bulunuyor , dizayn olarakta bence bu sınıfta en kalıplısı , 1.90 lık ben sırıtmıyorum gibi geliyor üstünde 😅 19-17 tel jantlı yüksekce , hafif araziye veya köy yollarınada uygun bir motor istersen mutlaka bir bayide incele , sıfır peşin 12 taksit kampanyada vardı bir ara..

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CBR500R
V-Storm'u öneririm. Araştırdığım zamanlar full aksesuarlı uygun fiyata bulunuyordu. Inazuma bloğu var zaten üstünde. BMW GS310 ise sanırım Hindistan'da üretiliyor. Kalitesini bilemem ama V-Storm daha çekici geliyor.

V-Storm'u öneririm. Araştırdığım zamanlar full aksesuarlı uygun fiyata bulunuyordu. Inazuma bloğu var zaten üstünde. BMW GS310 ise sanırım Hindistan'da üretiliyor. Kalitesini bilemem ama V-Storm daha çekici geliyor.
Vstrom iyi güzelde sıfırı üretilmiyor , ikinci ellerinede neredeyse 650 cc Vstrom fiyatı yazmışlardı , yarı fiyatına Sym Nht 200 aldım , iddia ediyorum oturuş pozisyonu , konforu daha iyi sadece gücü eksik ama son hızları aynı..

ben bi türlü alışamıyorum bu makinelere 250cc 300cc bide 190kg uzun yol motosikleti olmuyor en azından 400 500cc çift silindir makinelere bakın
O cclere çıkınca ne yazık ki fiyat olarak bütçeyi aşıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

GS310 malzeme kalitesi pekde öyle bildiğimiz Bmw gibi değil , 250 lik Vstrom ise Suzuki markasına yakışır kalitede bir motor ,
Uzun süre 250 cc civarı hafif vitesli bir motor aradım , 200-300 km İstanbul çevresine yaptığım seyahatlerde kullanmak istiyordum ,
Sampsonte nin dediği gibi bu ufaklıklar pekde hafif değiller maalesef , neredeyse tüm markalara baktım en hafif en güçlüsü KTM de idi ,

sonra Sym NHT 200 ü aldım , hafif , 6 vites , su soğutma , gayet konforlu , çok uygun fiyatlı bir makina , 90 km hızla 2 litre bile tüketmiyor , ön arka disk ve Abs li freni yol tutuşu gayet tatminkar ki üstünde CST lastik var , aksesuarları bol ve uygun bulunuyor , dizayn olarakta bence bu sınıfta en kalıplısı , 1.90 lık ben sırıtmıyorum gibi geliyor üstünde 😅 19-17 tel jantlı yüksekce , hafif araziye veya köy yollarınada uygun bir motor istersen mutlaka bir bayide incele , sıfır peşin 12 taksit kampanyada vardı bir ara..
Nht 200 ü gördüm. Aslında fena olmayan bir motor bende beğendim. Parça ve servis konusunda pek bir bilgim yok :D Ama gücü yetersiz bulan çok sanırım

Alternatif olarak Versys X 300'ü de bir araştırın derim.
Çok ilgimi çeken bir motor ama ne yazık ki ne ilan var ne satan..

V strom varken konu çmak bile lüzumsuz
Bir yanda Bmw olunca insanın aklı karışıyor

Vstrom iyi güzelde sıfırı üretilmiyor , ikinci ellerinede neredeyse 650 cc Vstrom fiyatı yazmışlardı , yarı fiyatına Sym Nht 200 aldım , iddia ediyorum oturuş pozisyonu , konforu daha iyi sadece gücü eksik ama son hızları aynı..
200 cc şehir dışı gücü yeter mi yetmez mi insan çok arada kalıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Bir yanda Bmw olunca insanın aklı karışıyor
...
O BMW değil, onu TVS olarak görün.

TVS üretimi olup da premium marka bir şey arıyor olsam Triumph Scrambler 400X bakardım. O da hiç ucuz durmayan ve gayet heybetli bir motosiklet. Sarı sitede birkaç güzel fiyatlı 2. el ilanı var...

Motosikleti
Bunda da triumph kalitesi olmadığı söyleniyor. Bu da hintli en nihayetinde. Şimdi 390 adv önericem ama o da hintli.. Neden her yer hintli oldu yahu?
Fuarda görüp üzerine oturmuştum; kesinlikle Hintli hissi yok. Güzel fiyat olursa çok alınır bir motosiklet.

Bunda da triumph kalitesi olmadığı söyleniyor. Bu da hintli en nihayetinde. Şimdi 390 adv önericem ama o da hintli.. Neden her yer hintli oldu yahu?
Bu arada Adv 390 çok yüksek sanırım :D

Fuarda görüp üzerine oturmuştum; kesinlikle Hintli hissi yok. Güzel fiyat olursa çok alınır bir motosiklet.
Sarı siteye göz gezdirdim çok uçuk rakamlar o motor için

G310R'ı üç sene kullandım. Her bakımdan V-strom'dan daha iyi bir motor, hele ki GS olanı hiç kıyaslanmaz ancak şu an için alınmaz. Alırsan satması çok zor, uzun süre müşteri beklersin. V-Strom'un motosiklet olarak tek artısı çift silindirli ve titreşimsiz olmasıdır. Yoksa G310'dan inip Suzuki'ye bininde sana çok kalitesiz bir his verecektir (yaptım, oradan biliyorum).

Geleceğe yönelik niyetin ne? Bu motoru alıp yıllarca kullanacağını düşünüyorsan ki biraz düşük ihtimal ama, öyle ise V-Strom biraz tartışmasız görülebilr. Alıp bir sene sonra daha cüsselisine niyetleneceğini düşünürsek GS310 da olabilir. Bir de söylendiği gibi BMW değil o motor, onu da bilmekte fayda var.

Motosikleti
1190 ADV
Vstrom adventure sınıfına yakın bir motor değil. Ağırlığı, süspansiyonu, jant boyutları açısından bakınca tamamen yol motoru. Ben şahsen Vstrom yerine GW250F alırdım. Tipi daha güzel fiyatı daha uygun. Kıyafeti farklı geri tarafları aynı 2 motor.

G310GS'e gelince, adventure sınıfına biraz daha yakın. Performans olarak gayet tatmin edici. Malzeme kalitesi falan da kötü motor değil. Millet R1300GS kalitesi bekliyor sanırım giriş seviyesi bir motordan. Kronik mi değil mi bilmiyorum, benim G310GS'de yaşadığım bir sorun vardı, düşük hızda bazen stop ediyordu. Birkaç kez düşme tehlikesi atlattım bu yüzden. Böyle bir sorunu olmayan GS bulursan tavsiye ederim. Güzel motor.

310GS'in avantajları: Daha iyi performans, daha iyi süspansiyon, daha hafif, 19 inç ön jant
Vstrom250'nin avantajları: çift silindir, alçak sele.

Paran varsa da KTM 390 Adventure al.

Motosikleti
Bu arada Adv 390 çok yüksek sanırım :D

Sarı siteye göz gezdirdim çok uçuk rakamlar o motor için
300-350 arası iki ilan vardı. Diğerleri çok fazla evet. Pahalı geldiyse PCX, Forza fiyatlarıyla falan karşılaştırmak lazım; o zaman bir perspektife oturur.

Nht 200 ü gördüm. Aslında fena olmayan bir motor bende beğendim. Parça ve servis konusunda pek bir bilgim yok :D Ama gücü yetersiz bulan çok sanırım...

200 cc şehir dışı gücü yeter mi yetmez mi insan çok arada kalıyor.
Bu motorun 300 lüğü de var ama sanırım vergiler sebebi ile ithal edilmiyor , gelse onu alırım..
200 lük tek kişi gayet yeterli , sakin süren , hız sınırlarına uygun giden adama yeterde artar , 120 ye kadar soluksuz çıkıyor 140 da nefesi bitiyor zorlarsan 150 görebilir belki ben denemedim..

Bunu aldıktan sonra 300 lük Joyride da aldım açıkçası Nht ye elim gitmiyor 2000 km olmadı 6 ayda , Joyride ile iki ayda 2500 km yapmışım..

Sym nin parça ve servis konusunda pek sıkıntısı yok , benim 6. SYM motorum hiç parça sorunu yaşamadım , belki grenaj parçalarından ihtiyaç olursa diyecem ama servis koruma demirini 20 günde getirtti ( GP Kompozit te üretiyor ama hatalı dizayn yapmışlar iade ettim)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar