gs 500

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
senteyı halletık hatta üstüne bınıp bıde yastıgı yaktık .sarj donamosu yanı...hanı mıknatısın ıcınde dönen parca varya ondan işte.....yokmu bıldıgınız bır yerde yenısı yada 2.eli........:salut: motor sarj etmıyor yaaaaa resmen kömüre donmus yastık.....bıde saracak bır USTADA bulamadım ankda....bıldıgnız bır usta varsa hemen gönderırım yastıgıııı

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
ankaranın neresindensin? Neden aldın arızalı motoru anlamadım...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
sanırım bu videolar işine yarayabilir.

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=24605

İpucu: eksantrik milleri üzerinde çentikler bulunur, piston üst ölü noktadayken bu çentiklerin birbirlerine bakmaları gerekir. (genelde bu şekilde olur)

Eğer tek eksantrikliyse bu çentik, piston üst ölü noktadayken yatay halde olmalı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ertugrul Abİ O Vİdeolara Baktimda Pek Bisey Anlamadim Bide Adam Yabanci Konusuyor Napacam Ben Yaf

Alp Aga HÜzeyİn Gazİde Oturuyom Ama Suan Trabzondayim İŞ İÇİn Geldim .İskİtlerdekİ Motorcu Fazli,mehmet Ve HÜseyini Biliyon Mu?onalrdan Aldimmotoru Halende Orda Motor Sente Ayarini Yapamiyoz Iki Aydir Ugrasiyoz Yok Calismiyooo

Son düzenleme:
Doğum Günü Tarihi:
April 24, 1987

Motosikleti:
91 350 jawa & 88 gs500(not:gs500 calismiyor bozuuuuuk)

dostum merhaba sen gs 500 alırken hiç ni servise götürmedin? birde çalışmayan bir motoru almak hangi akla hizmet eder? 88 gs 500 pert olmuştur bence başına çok masraf açar :wiinkk:
umarım aradığını bulursun motorun ayağa kalkar inş

Forumdan Uzaklaştırıldı
ılk geldınde calıstırmıalar motoru ama sekmanlarını değiştirmek ıcın sokunce motoru gerı toplayamadılar banada hemne claısr falan dedıler bu yuzdden bu hale geldık ıste napak sans kader.ıktıyar aga sana da cok tsk ınsllah bulurum aradı mı gerıc tamırcıde kıtabını ankda suzukı servısınden bulacak ınsallah ınsallaaaaaah

ya ihtiyar abi o sıteye gırdımde pek bısey anlayamadım sen ındırdın dosyaları bana göndersen olmaz mı yaaaaaa noluuuuuur
:pr:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
gs500 yastık lazım yaaaa...sarj donamosunu yaktık...düşük yagla calıstırmıstıkda.....ondan yandı yastık......yenısı 2.eli yada saracak bır USTA lazım........:pr: :pr: :pr:

Sen o motoru hurda fiyatına ver bence. Metin Usta bile o motora dokunamadıktan sonra pek fayda gelmez zannımca :pale: Bir daha da alma öyle çalışmayan motoru...

Forumdan Uzaklaştırıldı
bıde sızlerden bır önerı beklıyorum......
egerkı sarj donamosunun yenısını bulamazsam.....şöyle bır sey var aklımda...

bıtane arabaların sarj donamosundan alcam en küöüklerınden..onu akunun yerıne dıkıştırıcam zıncır tarafına,zincir döndukce donamoya degecek ve sarj edecek...ben bunu elektırıkcıylede konustum.sen onu yerıne dıkıştır ben gerını hallederım dedı.....ama sorun surda akunun yerıne sarj dınamosunu koyuncuk akuye yer kalmayacak.....akuyu nıreye dıkıştıracazzzzz:silent:

Sen o motoru hurda fiyatına ver bence. Metin Usta bile o motora dokunamadıktan sonra pek fayda gelmez zannımca :pale: Bir daha da alma öyle çalışmayan motoru...

yok abı ben ınat ettım o motoru adam akıllı yapıp bınmezsem ortalıgın tozunu attırmazsam essek gıbı anıracammmmmmm

bıde o ıskıtlerdekı dukkanıda yakmazsam beniiii.................

Son düzenleme:
hangi akla hizmet 88 model bir gs 500 aldın sen bahadinli...

Forumdan Uzaklaştırıldı
ılk geldınde calıstırmıalar motoru ama sekmanlarını değiştirmek ıcın sokunce motoru gerı toplayamadılar banada hemne claısr falan dedıler bu yuzdden bu hale geldık ıste napak sans kader.ıktıyar aga sana da cok tsk ınsllah bulurum aradı mı gerıc tamırcıde kıtabını ankda suzukı servısınden bulacak ınsallah ınsallaaaaaah

ya ihtiyar abi o sıteye gırdımde pek bısey anlayamadım sen ındırdın dosyaları bana göndersen olmaz mı yaaaaaa noluuuuuur
:pr:

ya bı tane 125 lık ramzey aldım onunda tesısatı bulamadılar..verın parayı dedım baska motor al dedıler...bende gs500 e razı oldum....
ulan essek gafalı altında tas gıbı 350 jawa var...nıye satıyonkı.....bı 100 ytl tesısat cektırde kullansanaaa............:pr: :pr: :pr:

ya arkadaslar bıde şöyle bısey var....bu yastıktan buldum ama mılım farkla ya buyuk gelıo yada küçük....ikisindende buldum....
şöyle bısey yapsak....mıknatısıda değiştirelim...madem bızdekı mıknatısa göre yastık yok bızde mıknatısıda değiştirelim....mılım farkla buyuk yada kucuk bısey fark edermıkı.....buyuk belkı ama kucukte bı sorun olur mu acaba.....

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
O dediğin mıknatıs olmaz...Değerleri faklıdır...

Kendin sar daha mantıklı.....Yaparsın elinden de gelir...

bahadinli,
şu an alternatör (senin deyimin ile yastık ) konusu ile ilgilenme !
Bu, daha sonra halletmen gereken bir konu ; ve
alternatör sargısı sökülüp yeniden sarılacak...kafası çalışan bir bobinajcı
bunu kolaylıkla yapar.

Şu sente konusu önemli...önce onu halledip motoru çalışır hale getir.

motorun elektronik eteşleme ise
mıknatısın dış kenerında duran bir manyetik sensör vardır. Sadece onu takman ve
bağlantılarını yapman yeterli...alternatörü şimdilik takma.
Yani önce motoru bir çalıştır bakalım.

kolay gelsin.
tegin.

resimdeki, GN250 ye ait ateşleme sensörüdür....

sensor.jpg

bahadinli ortaam şimdi bide Konya'da ki bobinajcılara soruyum diyecem adamlarda
"görmeden bişi diyemeyiz" diyecekler aslında burda birsürü bobinajcı aralarında bu işi yapacak baya çıkar.gibime geliyor bide fotorafını çekip koysaydın şunun.

bıtane arabaların sarj donamosundan alcam en küöüklerınden..onu akunun yerıne dıkıştırıcam zıncır tarafına,zincir döndukce donamoya degecek ve sarj edecek...ben bunu elektırıkcıylede konustum.sen onu yerıne dıkıştır ben gerını hallederım dedı.....ama sorun surda akunun yerıne sarj dınamosunu koyuncuk akuye yer kalmayacak.....akuyu nıreye dıkıştıracazzzzz:silent:

bu yöntemle kesinlikle olmaz motor boşta çalışırken nolacak akü boşalıp gidecek.
yavaş gittiğinde dinamo az dönecek şarja gecmiyecek bu iş olmaz yani. yok su kacacak yok camur gelecek olmazz.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı

alternatör belirli devir aralığında çalışır sen 100 km hıza çıktığında ne olacak ?? voltajı nasıl 12V a sabitliycen konjektörü yakarsın bence ve motor dururken şarj yapmıyacaktır.

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
ah fıratım ah :(

tegin güzel bişeyler önermiş bi dene bakalım

inşallah düzelir dostum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu motorun serwisi yok mu :silent:

var ve parçaları çok pahalı benim motorunkine 500 ytl dediler ve stoklarında yokmuş hem herşeyi servise yaptırcak olduktan sonra bu sitede bu bölüm olmazdı :rendeer: :rendeer:

walaa kardeşim baskaa yapcak bişeyin yok görüyosun :silent:

Serwiss şarttttttttttttttt :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar